Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 17

2019. november 12. - GABOR2

A mai részben minden oldal a borús jövőre tekint, hisz... a háború már csak ilyen, veszteségeket okoz. Csak pl. a baloldali újságírók azt hitték, hogy velük ez nem történhet meg, most majd ők is sírni fognak, de előbb még maradjunk itthon.

A magyar jobboldali sajtó is sírt most a Facebook miatt; Zuckerberget csak sok manival lehet rábírni a jobboldal támogatására-eltűrésére, az itteni jobboldal meg csak úgy elvárná, hogy ingyen fair-ül bánjanak velük, hát nem...

"Nem hajlandó reagálni a Facebook, hogy miért segítenek egy ellenzéki fake news-gyárat"

"Az Origo megkereste a Facebookot azzal kapcsolatban, miért hagyja, hogy egy ordenáré stílusú, magyar nyelvű, a domain neve alapján montenegrói álhírportál, a Blikkruzs.me jelen lehessen a Facebookon, illetve hirdethessen ott? Nem meglepő módon érdemben nem reagáltak a megkeresésünkre, noha azt ígérték, hogy hamarosan válaszolni fognak. Ennek alapján úgy tűnik, hogy – főleg kampányidőszakban - a Facebookot zavarják a nem ellenzéki hírportálok, a cég több esetben ugyanis nem engedte azok közzétételét – köztük az Origónak sem - illetve jobboldali újságírókat is letiltott, de egy baloldali propagandát terjesztő, teljes egészében fake news-oldallal semmi problémájuk sincs, épp ellenkezőleg. Hiába, a balliberális kettős mérce már csak ilyen."

Azt hiszem arról is kell szótejteni a kultúrháborús történésekben, hogy a balliberális oldal igazolt mindent, amit a Fidesz előzetesen mondott mi lesz, ha a balliberális oldal nyer Budapesten. Régi, utált, hozzá nem értő, totál lejáratott arcok visszatérése, azonnali hatalmi koncentráció követelése, azonnali maximális fizetésemelés és mások. Karácsony Gergely meg akár csak egy nyugati celeb, bemutatta, hogy milyen képmutató és kiderült, igazából titokban kocsival szállítatja magát, ha nem figyel kamera. És nem, nem az a baj, hogy főpolgármesterként használ kocsit, hanem, hogy hülyének néz milliókat és azt hazudja, hogy igen. Szóval a fiúk rákapcsoltak rendesen, már nagyon éhesek voltak, nem szaroztak itt látszattal. Amúgy viccesek a balliberális kommentszekciók... Sokan nem azt mondják, hogy ilyeneket ne csináljanak, hanem, hogy kicsit várni kellett volna, mert ez így nagyon feltünő, de vannak akik a régi arcok felbukkanására azt mondják, igen... ez a tökéletes bosszú a Fideszen, miközben igazából a választók rühellik őket, sok százezer baloldali nem szavazott a PÁRT-ra miattuk. És persze sok, nagyon sok az elkeseredett beírás is, hogy az tért vissza amit rüheltek, még ők is. Szóval... már lehet, hogy kapásból elcseszték azt, hogy ebből nagyobb sztori legyen országos választásnál.

Persze nem csak itthon hullattak könnyeket...

Kezdjük a jobboldali könnyekkel. A Youtube most megcsinálja, hogy végleg megszabadulhasson a jobboldai arcoktól. Meg kb. bárkitől akitől akar. ( Simán törölnek, vagy nem fizetnek pl. LBGT tartalom után mondjuk arab országok kérésére, legalábbis abban a régióban.)

Eddig is voltak kitiltások, de sok esetben mivel az adott, jobboldali emberkék betartottak minden szabályzatot nem törölték a csatornájukat, hanem csak azt mondták, hogy a hírdetőink nem szívesen hírdetnének az ő oldalukon, úgyhogy innentől nem kapnak majd Youtubetól pénzt. És az illetőnek lehetett akár több millió feliratkozója is. Amúgy nyilván már ez is kamu, hisz vannak cégek akik szívesen hírdetnének jobboldali oldalakon, sok helyen, kikerülve a Google-t, ezt meg is teszik, de mindegy...

Most egy olyan "újítással" jön elő a Google, hogy simán törölhetnek minden csatornát, ami nem hoz nekik pénzt...

"Sokaknál kiverte a biztosítékot a YouTube újítása, december 10-e után bárki fiókját könnyen törölhetik"

Amúgy a Hvg interpretációja kamu, mert azt mondja, hogy ezek az jobboldali oldalak amúgy is nem nagyon hoztak pénzt, de én egy korábbi részbén bemutattam, hogy inkább az átlagnál jóval több pénzt hoztak és a kiesésük a Youtube-ot veszeségessé tette. Sőt a Hvg is utal rá, hogy igazából ez így nem igaz, hogy azok nem hoztak pénzt, de nem bójgatja a dolgot, mert kellemetlen az igazság.

Plusz, egy nagy plusz!!! A felhőről megintcsak kiderül, hogy mennyire "megbízható"... ugyanis az új szabályozás nemcsak a Youtube csatornátdat semmisítheti meg, hanem mindened ami Google. Ha azt mondják, hogy nem hozol nekik elég pénzt... bye-bye mindenednek akár.

Nem hiszed? Nos, idézzünk a cikkből.

"Röviden összefoglalva mindez nagyjából annyit jelent: ha a YouTube saját hatáskörében úgy dönt, hogy egy felhasználóból már nem "profitál" eleget, törölheti annak fiókját/csatornáját." 

"a YouTube akkor is törölheti egy felhasználó fiókját, ha az oda feltöltött videó vagy ott elindított livestream nem hoz eleget a konyhára."

"Már csak azért is, hiszen a megfogalmazás szerint nemcsak a YouTube-csatornát törölhetik, hanem a Google-fiókot is, így mehet a levesbe az összes dokumentum, levél, naptári bejegyzés, fotók és egyebek."

"Még egyszer: csak azért, mert a YouTube-on üzleti szempontból "nem hasznos" egy felhasználó. Azt viszont sehol sem írják le, ez pontosan mit jelent:

  • Kevés reklámot néz valaki?
  • Hirdetésblokkolót használ?
  • Ritkán néz videókat a YouTube-on?

Az új szabályozás tehát nem azért problémás, mert tömeges tiltásokkal járhat – a YouTube-nak sem érdeke megszabadulni a felhasználóitól. A gond az, hogy a gumiszabály olyan mértékben gumi, hogy lényegében bármikor, bárkire ráhúzható."

És mivel a jobboldali csatornák, bár millióan nézik őket, nem hoznak pénzt, hisz korábban ők maguk tiltották le őket a pénzszerzéstől, mehetnek a levesbe... látod miről van szó? Készülnek a választásra. Ha Trump nem lép időben akkor ez totál el fog uralkodni.

Egyébként ez költségcsökkentésként is felfogható, mert a sok cenzúrától igazából aligha tudják legalább nullszaldóra kihozni a Youtube-ot. Nem fér el minden a felhőjükben, mert túl drága.

Node azért lehet ám inni ballib könnyeket is, és ezután ezt fogjuk tenni.

A múltkori részben már említettem, hogy a Twitter letiltotta a politikai hírdetéseket az oldalán.

Ahogy ezt a linkelt cikk az elején már meg is írja, ezt a lépést a Demokraták, a balliberálisok imádták. Hiszen így Trump nem tud majd ott hírdetni.

Á, de ha Trump nem tud ott hírdetni, vajon még kik nem? Igen, ők se és ez sokkolta őket, mert azt hitték, hogy azért ők még igen, sőt mi több, a klímavédelemmel álcázott politikai nyomulásukat is letiltotta a Twitter, hiába mondják, hogy annak mennie kéne, hisz fontos üzenete van. Nem, nem, ballib hírdetések se lehetnek, még fondorlatosan álcázottak se, legalábbis most ez a helyet és ez valósággal sokkolta őket és mostmár szidják a Twittert. Úgy tűnik a múltból tanulás nem megy, nem ismerős nekik az a először másért jöttek, ezért leszartam történet...

"Elizabeth Warren slams Twitter for a policy that bans ads from groups fighting climate change"

"In a series of tweets on Tuesday, Sen. Elizabeth Warren took shots at Twitter’s new ad policy that bans political ads."

"Warren attacked Twitter for blocking organizations that are fighting climate change from running ads on the site while allowing ads from companies like Exxon on the same topic."

Most az a helyzet, hogy nagy olajvállalatok hírdethetik, hogy vedd a benzinjüket, de a ballibek által kiharcolt cenzúra miatt a környezetvédelmi hírdetések bannolva lettek.(amik igazából nagyrészt ballib propagandák)

Aztán ismét egy példa, hogy miért nem jó dolog a felhőben bízni, hogy ott legyenek tárolva a dolgok.

Jön a Disney+ ami szeretné a reklámozásánál elhitetni magáról, hogy ott majd mindent megtekinthetsz filmet, sorozatot ami a Disney tulajdonában van. Nos, ez így nem igaz, több szempontból se, de most nem ez a lényeg, hiszen itt a kultúrháborús részben írok erről.

Nos, az történt, és ez érti a kultúrháborút, hogy bizonyos filmek egyáltalán nem jellenek meg ott, bizonyos filmek pedig csak cenzúrával. Sok korábbi gyerekeknek készült filmre ma már rámondják, hogy rasszista meg minden más szar és ezért megváloztatják a Disney klasszikusokat.

Pár dologra talán mondhatnád, hogy tényleg durva volt annó, de igazából arról van szó, hogy így is maradtak brutális, vagy inkább "brutális" dolgok, amit megnézhetsz és senki se érti, hogy miért és törölnek dolgokat amiket viszont senki se érti, hogy miért törölnek.

"Some Disney movies won’t appear on Disney+ on launch day — or ever"

Legyen itt egy példa egy filmre, ami nem lesz ott megnézhető és vonjunk be hozzá egy sztárt, aki éppenséggel nem vádolható azzal, hogy szereti a jobboldalt.

Whoppi Goldberg aki fekete, progresszív színésznő, ha valakinek nem lenne ismerős a neve, amikor meghallotta, hogy lesz ez a Disney+ elsőnek azt írta meg, hogy szeretné megnézni rajta a "Song of the South"-ot.

Én nem tudom, hogy ez a "Song of the South" valami más néven be volt-e mutatva Magyarországon, de ez is egyike annak a filmnek amit nem nézhetsz meg a Disney+-on... valószínű soha.

Pár adat a filmről, ami mutatja, hogy mennyire tiszteli a progresszív ballib a saját hőseit...

Annó a filmet többen akarták, hogy sohase készüljön el, mert az első "fekete által vezetett" film, vagyis egy fekete volt a középpontban. Mégis megtették. A fekete színész az alakításáért Oscar-díjat kapott és ezzel ő lett az első fekete aki Oscart kapott.

Szóval gondolhatnád, ez egy nagyon progresszív film és a fekete szereplője egy hős... legalábbis a baloldalon. Nos,... nem épp ellekezőleg. A Disney a filmben megjelent több szereplőt is felhasznál állítólag pl. képregényekben, de a fekete karaktert nem használják.

Miért nem lehet ezt a progresszív ,hős, legendás karaktert és az filmet látni amiben megjelent? Nos... a Disney szégyelli, mert szerinte túlságosan sztereotípikus karakter, így ez az egykor legprogresszívebb film és karakter, egy rasszista szar ma már a szemükben amit szeretnék, ha sose látna már senki és a létezését is elfelejtenék.

Szóval nem az van a ballib oldalon, hogy ünneplik, hogy egy mérföldkő volt mind a karakter, mind a színész ,aki első fekete Oscar-díjas volt, nem... egy rasszista szarság az egész, amit nem is engedik, hogy megnézd, az állítólag mindet tartalmazó csodafelhőjükből. A felhő alkalmas arra, hogy a történelmet átírja, ha tényleg csak ő marad.

Ja és ezért Goldberg is sír, hogy végül nem kapta meg amit várt, és szerinte inkább tisztelni és beszéni kéne a filmről, meg a benne levő színészről, ááá... de túl fájdalmas. Úgyhogy inkább jobb elfelejteni az első Oscar díjas fekete színészt.

"In Her First Act As A Disney Legend, Whoopi Goldberg Tells Disney To Stop Hiding Its History"

Ja, végülis a mai legprogresszívebb vadhajtás is egy szar rasszista lesz pár év múlva, ott már csak így mennek a dologok, AOC ezért se merte egyből elutasítani az "együk meg a bébiket" ötletet, mert félt, hogy még talán nála is van már progresszívebb és ennek gondolata elég ilyesztő, hisz az újabb legprogresszívebb a korábbi legprogresszívebbet egy nagy szarnak látja, amit ugyanúgy törölni kell a történelemből mint a jobboldalt.

De tudjátok még mi merült, fel hogy törölni kéne az emberiség emlékezetéből? A második világháború, legalábbis egy fiatal celeb szerint a mai fiatalok egyszerűen nem tudják érzelmileg feldolgozni és totál kikészülnek tőle, túlságosan "intenzív" élmény hallani róla. Most még helyretették az illetőt a kommentszekciókban, de talán pár év és bevezetik az ötletét. (Ja és hogy is van a mondás, akik nem ismerik a történelmet arra vannak ítélve, hogy megismételjék.)

"A 22-year-old Instagram influencer says kids should learn less about World War II in school because 'it's so intense''

De még itt van egy kis baloldali könny:

Egy cikk arról, hogy a Vicenál és a Buzzfeednél dolgozó balliberális fiatal újságírók amiatt aggódnak, hogy a részvényük, vagy inkább "részvényük" semmit se ér és nem is fog.

Igazából sok ballib, digitális újság ment már csődbe, ezekről írtam is, csakhogy ez a kettő a leghíresebb, legnagyobbak közé tartozik, tehát mégis mitől félnek? Csak nem attól, hogy a sors igazságos és a sok szemétért amit nyomatnak egyszer megfizetnek?

"Employees at companies like Vice and BuzzFeed are worried their equity is worthless as digital media's fortunes fade"

Először is... vannak akik nagyon gazdagon tudnak majd ezekből kiszállni, de azok csak pár ember, de mi van azokkal a baloldali, fiatal újságírókkal akik valójában működtetik ezt az egészet?

Kicsit vissza kell mennünk az időben.

Amikor ezek a cégek berobbantak, nem voltak totál ballib szarságok, még friss, vicces, független újságok voltak, már amennyire én tudom...

Az értékük robbant, hatalmasat nőt. Ezt a cikk is megjegyzi.

Viszont egy ponton úgy döntöttek, hogy progresszív, SJW irányt vesznek és az értékük a korábbi töredékére zuhant, de ne menjünk még ennyire előre.

Az történt ugyanis, hogy a nem első, keménymaghoz tartozó csoportoknak már azt mondták, hogy figyelj, csak nagyon kicsi fizetést adunk neked, de cserébe majd részesedést kapsz a cégben, ha mondjuk lenyomsz itt hiba nélkül három évet. És sokan ráálltak.

Csakhogy ahogy progresszívek lettek ezek az újságok, az értékük el kezdett zuhanni, a cikk megjegyzi, hogy például a Vice most a Disney tulajdonában van és nulla, azaz nulla dollár értéken van számontartva.

De nemcsak magával az elértéktelenedéssel van a baj, hanem azzal is, ha lenne értékük se tudnák kivenni a részüket, mert nem alakultak nyilvános részvénytársosággá és így el se tudja adni az illető a részvényét valószínű senkinek és a másik, hogy azt se tudják igazából megmondani, hogy mennyit ér a részesedése, meg valahol pl. azzal álltak tán elő, hogy a sok százezer dollár helyett amit reméltek ebből az egészből valami olyan sztori lett, hogy azt mondták, hogy akkor vidd el az asztalt az irodából, de semmi igázán értékeset nem lehet, mert akkor nem működhetne a vállalat. Ráadásul ha majd csőd lesz, még az ilyen cuccokból se fog nekik jutni kb. semmi, mert az alapító keménymagnak elősőbbségi részvénye van, tehát majd ők visznek magukkal kb. mindent.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4615303284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.11.16. 13:54:19

@GABOR2: Már az is elég sok a rovásán, hogy fehérré próbálta alakíttatni magát, LOL.
süti beállítások módosítása