Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Catching up! - Avagy miről nem maradhatunk le, ha képben akarunk lenni

Kúltúrháború és minden más egyben

2019. október 11. - GABOR2

Nézzük miket kellene elolvasni, ha up-to-date-ek akarnunk lenni a blogot foglalkoztató témákban.

Kapásból egy elemi erővel... A természet utat tört. Bár utálom ezt a kifejezést...

Pont mintha egy film sztori lenne. Mutáns szúnyogokat engetek ki a természetbe, hogy elpusztítsák a nem mutánsokat, de minden ellekezőleg sült el; még rosszabb lett a helyzet mint eredetileg volt.

https://www.origo.hu/tudomany/20190917-felrement-a-kiserlet-mutans-szunyogokat-szabaditottak-braziliara-a-brit-kutatok.html

Megintcsak egy jel, hogy Zuckerberg más mint a többi nagy tech cég vezető... Tárgyalt Trumppal az internet szabályozásáról. Viszont semmi konkrétat nem árultak el.

https://mandiner.hu/cikk/20190920_az_internet_szabalyozasarol_targyalt_trump_es_zuckerberg

Még egy pofon a valóságtól azoknak akik azt hiszik, hogy ha minél újabb szoftvereket használ, annál kevesebb sebezhetőség veszélyezteti. Épp ellenkezőleg; a cikk a mobilokra fókuszál:

https://www.origo.hu/techbazis/20190919-apple-ios-google-android-biztonsag-eset.html

A digitális állam is remekelt. Mindig csak arról hallani, hogy mennyivel hatékonyabb lesz minden, de a valóság-úr megint idepiszkított. Egy szoftver hiba miatt  216 millió dolláros tartozást "generált" valakinek a digitális állam.

https://www.origo.hu/gazdasag/20190919-200-millio-dollaros-adohatralekja-volt-egy-nonek.html

Ismét egy eset ami mutatja, hogy Zuckerberg cége más mint a többi techcég... Vagyis ők konzervatívokkal is üzletelnének, ha fizetnek. Egy nagyon fontos dolog történt:

Zuckerberg bevallotta, hogy a konzervatívokat valóban szivatják a közösségi oldalakon, legalábbis egy konkrét csoporttal szemben ezt elismerte:

"Facebook's Zuckerberg says there 'clearly was bias' in controversy over 'censorship' of pro-life group Live Action"

Az, hogy a kultúrháború mennyire kiegyenlítetlen, a felek eszközök feletti rendelkezét illetően mutatja ez a videó:

"Trump Has SURPASSED Obama Approval Despite 92% Negative Press, Democrats FLIPPING Republican"

A Trumppal kapcsolatos média anyagok 92 százaléka negatív vele kapcsolatban. Viszont mindennek ellenére Trump elfogadottsága nagyobb mint Obamáé volt.

Aztán sokak reménye, a kritpovaluták is beégtek, hisz az is neten van és elektronikus, tehát... hackehető. "Felfoghatatlan" mértékben okoztak kárt idén a hackerek kriptovalutákban:

https://www.portfolio.hu/befektetes/20190921/felfoghatatlan-kart-okoztak-a-kriptovilagban-iden-a-hackerek-401547

Aztán... fura dolog történt, a baloldaliak csodálkoznak, hogy őket is cenzurázza  a Twitter és nem tudják őket most miért?

"A strange Twitter glitch is censoring the left — and no one knows if it's a bug or a feature"

Úgy tűnik mintha egy algoritmus elszabadult volna és kifejezetten baloldali dologkat cenzúrázna ki. Hmm... talán a jövő fejlesztése, hisz sokan mondják, ennek a vége úgyis az lesz, hogy minden fél cenzúrázva lesz.

Aztán Bill Maher is - aki amúgy nagyban felelős azért, hogy milyen a helyzet kultúrháborús viszonylatban az USA-ban - menetel szép lassan a saját eltársaiból álló kivégző osztag felé. Akik amúgy meg is húzták nemrég a ravaszt. Mostmár ő is "alt right", náci.

"'Are we going to do it again?': Bill Maher warns Democrats against attacks on Brett Kavanaugh"

Aztán... mi mással is lehetne a világ károsanyag kibocsátását csökkenteni jobban, mint hogy mindenféle elektromosságot használó érzékelőket helyezünk el, amik folyamatosan internetre vannak kötve és küldik az adatokat, meg nem csak érzékelőket, hanem mindenféle dolgot elektromossá és netrekötté teszünk, amik eddig nem voltak azok. Hát akik ezzel akarnak pénzt keresni, nem tudnak jobb választ:

https://www.portfolio.hu/uzlet/20190927/komoly-fegyver-lehet-a-klimavaltozas-ellen-az-ipar-40-402215

Ha egy parkra gondolsz, ami csak úgy van, max. ki kell világítani este, gondolhatod, hogy ez jól van így, de nem... okossá kell tenni, hogy áramot fogyasszon, hogy védjük a környezetet ezzel...:

Okos lesz az új Városliget

https://itcafe.hu/hir/varosliget_okos_smart_liget.html

Aztán azt is megtudhatjuk, hogy a nagy innovátorok pontosan tudják mire vágynak egyesek... Akik mondjuk utálják az emberiségrt és azt akarják, hogy minél rosszabb legyen neki. Hisz, olyan dolgokon törik a fejüket, hogy chipeket tegyenek az agyunkba.

https://itcafe.hu/hir/jonnek_a_csaladi_robotok_es_az_agyba_epitett_chipe.html

A kormányunk is tovább nyomatja a digitális életformát, és mivel a felnőttek esetleg könnyen rájöhetnek, hogy nekik ez nem is annyira jó minden szempontból, hát a gyerekeket célozzák:

https://mandiner.hu/cikk/20190924_varga_mihaly_folytatodik_a_keszpenzkimelo_iskolak_program

A gyerekek technológiával való nyomonkövetésében amúgy magyar fejlesztők részt vesznek külföldön is. Magyar big datás fejlesztő cég annyira kétségbeesett, hogy a milliárdos profitotkat igérő szektorok helyett, szegény gyerekek minden moccanását elemzi inkább...

https://pcforum.hu/hirek/21745/magyar-szoftver-figyeli-hany-gyerek-mos-kezet-azsiaban

Nem csak Magyarországon nyomatják az "innovációt" a benne részt vevők akarata ellenére, hanem az USA-ból is jött egy ilyen hír. Törvénnyel kényszerítették ki az egyik hivatalnál, hogy foglalkozzon a blockchainnel... Gondolkozzon rajta.

"A törvényjavaslat lényegében arra kötelezné a FinCEN igazgatóját, hogy vizsgálja meg, jelent-e a szervezetnek hozzáadott értéket a mesterséges intelligencia, a blockchain, a digitális azonosítás és egyéb fejlett technológiák."

Biztos nem techcégek korrumpálták a törvényhozókat, hogy a szemetük ha már nem kell a piacon, legalább elpasszolják a közférába biztos adófizetői pénzt kapva...

Trump egyébként az ENSZ-ben is elitélte a közösségi médiás cenzúrát:

"Trump: ‘A Free Society Cannot Allow Social Media Giants to Silence’ Free Speech"

Egy szabad társadalom nem engedheti, hogy a média és a közösségi oldalak betiltsák a szólásszabadságot. Milyen igaz. De talán már késő...

Aztán egy újabb példa, hogyan küzd a Nyugat a környezetért: azzal hogy mindent okossá tesz. Még azt is ami nem fogyasztott áramot, de most ezután fog:

Ime az okoskuka, ami kiviszi magát, így mostmár ez is fogyaszthat áramot:

https://pcforum.hu/mediatar/5842/itt-az-okoskuka-ami-sajat-magat-huzza-ki-az-utcara

Természetesen okostelefonnal összekapcsolható, hogy még több áramot fogyasszon, meg gondolom titokban folyamatosan kapcsolatban legyen a céggel ami gyártotta.

De nem csak a kukát akarják okossá tenni, hanem mindent:

https://www.origo.hu/techbazis/20190927-okos-konyha-a-jelen.html

Azt is megtudjuk, hogy mitől okos valami:

"Mint minden más eszköz, legyen az tv, vagy például egy izzó, attól válik okossá egy konyhai berendezés, hogy képes lesz vezeték nélküli úton kapcsolatot létesíteni más eszközökkel. Ez jellemzően egy központi egységen keresztül történik, és ennek révén a rendszer elemeit képező termékek között létre jöhet egy kommunikációs csatorna, amin át információk, adatok, illetve parancsok áramlanak."

Szóval a cucc "okosítás" után nemcsak egyszerűen áramot fogyaszt eztán úgy, hogy adott esetben okosság nélkül talán nem tette, hanem non-stop kommunikál, hogy még több áramot fogyasszon és így... valahogy harcoljon a környezetért. Nem nagyon tudom, hogy ez hogy mehet, valószínű sehogy ,csak igazából pénzt akarnak még úgy is, hogy azt kammuzák, hogy ez környezetkímélő.

Mondanom se kell, hogy biztonsági problémákról szó sincs a cikkben, a felhő viszont ott bújkál a "mesterséges intelligencia" álarca mögött.

Aztán láthattuk, hogy Bill Mahar próbál megint valami józan észt belevinni az amerikai demokrata politikába:

"Bill Maher Mocks ‘Tedious Virtue Signaling’ Anti-White Liberals: Their ‘Weird Self-Loathing’ Is ‘Not Helping Anyone’"

A baloldalon ilyenért golyó jár.

Aztán láthattuk azt is, hogy a kormány terve milyen remekül sülhet el ott, ahol már megvalósult. A digitálissá váló vállalatok mindent a netre kötnek, még a kirakatott is. Így vált lehetségessé, hogy a kirakati hírdetést mutatni hivató képernyők pornót sugározzanak egy állítólagos hackertámadás miatt, órákon át.

Sőt a cikk arra is jó példa, hogy az öreg japánok nem tanulnak tán semmit az esetből, hisz  "már dolgoznak azon, hogy a jövőben kivédjenek egy hasonló támadást." ami viszont nem fog sikerülni, ha ez egy célzott hacker támadás volt és a jövőben is elszántak, hogy megismételjék.

https://hvg.hu/elet/20190930_Porno_ment_egy_ujzelandi_bolt_kirakataban_mert_meghekkeltek_a_rendszert

Aztán persze a jövő-jelen okos eszközeit valahogy irányítanunk kell és mi is lehetne jobb erre mint az okostelefon, ami "nagyon" biztonságos:

Javíthatatlan biztonsági hibát találtak az iPhone-okban - százmilliók érintettek:

https://pcforum.hu/hirek/21760/javithatatlan-biztonsagi-hibat-talaltak-az-iphone-okban-szazmilliok-erintettek

Ráadásul a "régi" telefonokkal senki se törődik:

Örökre feltörhetőek lehetnek a régi iPhone-ok:

https://www.origo.hu/techbazis/20190928-apple-iphone-jailbreak-tores-axi0mx-checkm8.html

És akkor ilyenekkel kéne intézned a pénzügyi dolgaidat... is.

A digitális bankok se úszták meg most se:

"Alig használható a CIB netbankja és mobil applikációja – jelezte több olvasónk, és a bank Facebook-oldalán is sokan írták, hogy valami nincs rendben. A netbankos felületen már a hétvégén is több hiba volt, akkor a Facebookon reklamálóktól a bank nevében nem várt technikai hibákra hivatkozva kértek elnézést – bár igazán kreatív megoldással volt, amikor csak szomorú smiley-kkal kommunikáltak."

Ilyenkor a kedves ügyfél csak ezt kapja.

https://hvg.hu/kkv/20190930_Alig_mukodo_netbankra_es_mobilalkalmazasra_panaszkodtak_a_CIBesek

További érdekes pillanata a kultúrháborúnak, hogy Angliában egy egyetemi "anti-rasszista" összejövetelen megtiltották a fehér embereknek, hogy felszólaljanak. Kicsit paradoxonos, dehát ez a mai  "haladó" Nyugat:

"Anti-racism event hosted by Edinburgh University bans white people from asking questions"

Aztán aki LGBT könnyek után vágyik, itt egy cikk arról, hogy a Youtube őket is kiveszi a csatornák közül amelyikeknek fizet hírdetési pénzt, mert a világ nagy és sok helyen a hírdetők nem szeretnének ilyen alkotóknak fizetni. Vagyis igen... megint visszafele is elsült a fegyer:

"Nerd City Says YouTube Algorithm Is Demonetizing Videos With Words Like ‘Gay’ And ‘Lesbian’"

Egyébként Trumpnak nagyon kéne sietnie ezzel a jobboldaliakat is védő közösségi oldalas törvénnyel, mert jöttek hírek arról is, hogy újabb módon tünteti el a jobboldaliakat a Youtube. Hiába vagy több milliós csatorna akár, ha teljesen konkrétan rákeresel a csatornád nevére, nem a csatorna saját tartalmát adja be... oldalakon át.

"Steven Crowder Uncovered MAJOR Youtube Censorship, Got Youtube To RETRACT Censorship"

Trumpnak már nincs sok ideje és a másik fél is nyomulna. Most az egyik demokrata elnök jelölt azt kérte a Twitter főnökétől, hogy Donald Trumpt töröljék:

"Democrat Demands Twitter CEO BAN Donald Trump, Tulsi Pushes Back, gets Smeared As Right Wing"

Aztán arról is értesülhettünk, hogy milyen jó egy helyen kezelni több tízmillió ember érzékeny adatait, főleg, hogy a "legbiztonságosabb" helyen, banki rendszerben + felhő őrzik. Nos, 60 millió ember, friss, ropogós adatát lopták el a Sber banktól:

"A Sberbank 60 millió ügyfelének adatait lophatták el"

"Az oroszországi bankszektor történetének eddigi legsúlyosabb adatlopási ügyében mintegy hatvanmillió Sberbank-ügyfél személyes adatai kerülhettek ki a fekete piacra."

"A személyes adatok tömeges ellopását a DeviceLock nevű kíberbiztonsági cég vette észre, s az ellenőrzés során az is kiderült, az információk pontosak és naprakészek voltak."

Aztán egy érdekes tanulmány, ami kimutatta, hogy a "nők" és "liberálisok" azok, akik leginkább szeretik a cenzúrát.

Részletek itt:

https://youtu.be/oIBKXTd-rs8?t=423

Egyébként egy másik "hiba" is csúszott a rendszerbe.

Ugye mindig mondják, hogy a nők rendszerbe építetten sokkal kevesebbet keresnek mint a férfiak és mindegy hányszor magyarázzák el, hogy ez nem igaz.

Most egy másik témán való sírásban pont elismerik, hogy ez valóban nem igaz... és nem veszik észre magukat.

"Women are struggling to find men who make as much money as they do"

A cikk arról szól, hogy milyen rossz a nőknek, mert nehéz nekik olyan partnert találni, akik legalább annyit keresnek mint ők. Nekik nem jó megoldás az, hogy akkor olyan partnert válasszanak aki kevesebbet keres náluk.

Aztán az utóbbi időben megint megmutatta a valóság, hogy milyen "jó" irány az, hogy készpénzmentessé akarjuk tenni a világot:

"Brutális" mértékben nőtt a bankkártyás visszaélések összege a világon:

https://pcforum.hu/hirek/21773/brutalis-mertekben-nott-a-bankkartyas-visszaelesek-osszege-a-vilagon

Erről nagyon nem beszélnek a promotálásnál, de igazából Nyugat már annyira halad, hogy azon töprengenek "mértékadó" újságokban, hogy az egész szólásszabadságot hagyni kéne a fenébe, mert... "megöl minket".

"Free Speech Is Killing Us"

Aztán megtudhattuk, hogy a felhő biztonsága, legalábbis amibe Intel processzorok vannak még legalább 7 évig garantáltan nulla, mert addig kell várni mire lesz olyan processzoruk amik esetleg már védeni tudnak a mostani processzor sebezhetőségek ellen. Addig a felhőkből vannak bevált módszerek, hogy mindent ellopjanak és mindenki úgy csinál mintha ez a "apró", "kis" probléma nem létezne. Hisz az ügyfelek adatainak biztonsága a "legfontosabb" a felhős cégeknek...

https://itcafe.hu/hir/kidologozott_egy_koncepciot_a_cpu-k_sebezhetosegei.html

"Jó eséllyel tehát egy ilyen általános megoldás a processzorokban még bő 7-8 évig nem jelenik meg. Hosszabb távon viszont muszáj valamiféle átfogó védekezés az újonnan felmerült probléma ellen, így értelemszerűen a kutatások folynak a háttérben."

ADDIG IS A FELHŐK ÍGY IS FELTÖRHETŐK, KIVÉDHETETLENÜL!!!

Aztán megcsodálhatjuk a cikket amiben megkapja a golyót Bill Mahar... alt right, náci szar lett belőle a cikk végére:

"The Phony Liberalism of Bill Maher"

"Call him a racist, a bigot or an astute businessman; just don’t call him a liberal."

Ez van, a baloldaliak mindig kinyirják a sajátjukat... is.

Aztán piciben betekinthetünk a jövőbe ezzel a cikkel, ahol majd minden IoT sz@r lesz és... nem támogatják tovább egy fontos összetevőjét... jó lesz.

Már nem foltozza az egyes routereiben talált hibákat a D-Link:

https://www.hwsw.hu/hirek/60924/d-link-router-sebezhetoseg-biztonsag-hiba.html

"Támogatásukat már elveszített, régi termékekről van szó, a gyártó inkább cserét javasol."

Majd az is milyen környezetkímélő lesz, hogy minden okos sz@runkat le kellene cserélni "inkább".

"Komoly biztonsági rés fenyeget egy sor, korosodó D-Link routert - a távoli kódfuttatást is lehetővé tevő sérülékenységet azonban a gyártó nem terverzi foltozni, miután régi, a támogatási időszakon már túllépő modellekről van szó. "

Aztán nagy és friss kultúrháborús story, hogy az amerikaik hirtelen észrevették, hogy náluk is megjelenik a kínai piac cenzúrázó hatása. Ez most a véletlenek összejátszása miatt nagyon a középpontba került.

A kínai kormány megmondja mi mehet be hozzájuk mondjuk a mozikba és mi nem, és ha ez nem tetszik az amcsi cégeknek akik otthon ezerrel nyomják a kultúrháborús rohasztásukat, olyan képet kialakítva magukról, hogy ők ezzel milyen hősök, akkor nem kell jönniük Kínába. Viszont kiderült, hogy ezen hős cégek a kínai piacért hajlandóak kivül hagyni a propagandát és ebből nagy balhé lett.

Persze ezt úgy adják le Nyugaton, hogy jaj, bántják a szólásszabadságot, de igazából ahogy a South Parkosok is mutatják, olyan kultúrháborús cuccokat is kiszűrnek amik ártanának Kínának pl. LGBT propagálása. De azért van néhány elég fura dolog is, pl. megszabnák, hogy ne legyen túl sok fekete szereplő egy filmben.

Ez pedig azt jelenti, hogy van, hogy két féle verzió készül, egy ami megy Nyugatra, egy ami Kínába, vagy eleve Nyugat is a kínai ízlésnek megfelelőt kapja, ami miatt az LGBT és társai ki vannak akadva, de nincs választás, mert egyszerre mind a két piacon nem lehet rengeteg pénzt veszíteni, az finanszírozhatatlan a nagy cégek álltal is, max. a hatalmas tartalékok ami vagyonosoknál van tenné lehetővé, hogy folytassák így a háborút még egy darabig, de azt nem nagyon akarják elkölteni erre.

 Aztán újra itthon... Minden tanteremben lesz Wifi és majd lehet okostelefonon dolgozatot írni... Hát igen, "biztos" ettől majd kilő az IQ:

https://888.hu/ketharmad/minden-osztalyteremben-lesz-wifi-okostelefonon-lehet-majd-dolgozatot-irni-4207901/

"Fejlődik az oktatás!"

"A Magyar Nemzetnek nyilatkozott Solymár Károly, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára, aki elmondta, hogy minden osztályterembe gyors vezeték nélküli internetet visz a kormány, hogy a tanároknak legyen hozzáférésük a digitális tananyaghoz, internetes forrásokhoz."

"A wifi és az okostelefon használata természetesen a tanártól függ, de szeretnék megadni minden pedagógusnak a lehetőséget, hogy éljen a technika adta eszközökkel, például okostelefonon írathasson dolgozatot."

Ettől okosabb nem lesz senki, sőt csalni még könnyebb lesz ezután.

Egyébként meg valaki gondolhatna arra is, hogy azok a sz@rok elég hamar lemerülnek, úgyhogy ha már mindenre tényleg azt akarják használni, kéne több akku, mert pár óra és ki is nyiffan. Több akku pedig= több környezetszennyezés.

Aztán a végére egy jó hír: Újabb baloldali digitális média nyúvadt ki a kultúrháborúban:

"Splinter Shutting Down"

Miért van az, hogy a fehérbőrűek nem szeretik folyton azt olvasni, hogy milyen sz@rok, de a többiek is valamiért nem akarnak ilyeneket olvasmi minden nap.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr715217454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása