Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Elon Musk már megint nem hagyná békén az agyunkat

2019. szeptember 03. - GABOR2

Nemrég volt a sanghaji Mesterséges Intelligencia Világkonferencia és ennek egyik beszélgetéséről megjelent egy cikk.

A cikkben van egy ilyen szöveg:

"Az idei konferencia sztárvendége egyértelműen Musk volt, aki már jelenlétével is legitimálta az eseményt..."

Hát nem tudom... ha olvasod például a blogom tudhatod Muskról, hogy adatokat hamísított, hogy jobb fényben tünjenek föl a cégei, munkatársai szerint nem igazán érdekli, hogy amit tesz veszélyes lehet a termékeit megvásárlókra, aztán nagy magánszektor hősként pózol miközben rengeteg közpénzt kapott az államtól, ezek nélkül már csődbe ment volna nem tudom hányszor, van olyan cége ami az emberi agy felhőbe fellövésével foglalkozik, és olyanokat mond, hogy ezt meg kell tenni, mert az AI amúgy kiírt minket, meg ilyenek... Na szóval, nekem nem igazán legimitál autómatikusan Musk jelenléte egy komoly eseményt.

Most is klassz dolgokat lehetett hallani.

Ez mondjuk egy beszélgetés volt és a másik, kínai fél is vicces, ahogy a típikus kommunista 5 éves tervekkel akarja elérni, hogy az AI-ja világverő legyen:

  • 2020-ig fel kell venni a lépést az amerikai AI-fejlesztésekkel;
  • 2025-ig nagy áttöréseket kell elérni az AI segítségével a gyógyászat, a gyártás, a városi infrastruktúra, a mezőgazdaság és a nemzetbiztonság területén;
  • 2030-ra Kínának globális vezetővé kell válnia a mesterséges intelligencia területén

Csak akarat kell és az, hogy ami végülis majd kijön megkapja az AI nevet, mégha nem is az, mert annak még csak a közelében se vagyunk. Ez már a jelenben is megy, tehát a jövőbeli "sikerek" is már most garantálva vannak.

Ajánlom olvasd el az egészet, kicsit hosszú lenne és nem is lenne fair mindet bemásolni, csak pár géniuszi gondolat:

"az emberek alábecsülik az AI képességeit. Úgy gondolnak rá, mint valamiféle okos emberre. Pedig sokkal okosabb lesz a legokosabb embernél is, aki valaha létezett."

És ahogy máskor is mondta, hogy ha nem leszünk mind felhőre csatolva, kiírt minket az AI... tehát érdemes lesz kifejleszteni az AI-t, mert ha az AI teszi velünk ezt, azt nagyon cool-osan teszi majd és ezért, csak neki, ezt megengedhetjük és kellemesen beszélgethetünk erről konferenciákon.

" „Az ember alkotta meg az autót, de az, hogy nem tud olyan gyorsan futni, nem jelenti azt, hogy az autó lenne az okosabb. A számítógépet is az ember találta fel, és én még nem láttam olyan számítógépet, ami feltalálta volna az embert” – hangzott Ma hasonlata."

Őőőő szerintem ezt az gondolatmenetet már ő is megbánta utólag.

Musk válasza arra, hogy nem kéne félni az AI-tól:

"Hát, nem tudom, ez eléggé ilyen híres utolsó mondatnak hangzik."

Akkor minek fejlesztitek ki, köcsögök?

További magvas gondolatok:

"Az AI el fog jutni arra a pontra, hogy teljes egészében szimulálni tudja az embert, vagy akár több embert egyszerre, sőt elég erős érvek szólnak amellett, hogy itt és most mi is egy szimulációban vagyunk.”

Most is valakinek a felhőjébe lennék? Akkor igazából még ki se nyirhatnám magam, hogy  "Csak ezt ne!"?

De komolyan milyen bizar lenne... Arra sokan gondolnak, hogy így a felhő tulajdonosa átírhatná az emberek személyiségét titokban, meg minden, de arra miért nem gondolnak, hogy akár azt is megtehetné, hogy pokol szimuláció on és a felhőben töltött "örök időd" egy kib@szott nagy szenvedés lesz, mert valami pervez milliárdos állat a felhő tulajdonosa. Na mind1.

A kínai fickó lehet véletlenül elszólta magát, hogy nemcsak az AI kamu ahogy ma "van", hanem a maguktól tanuló algoritmusok és társaik:

"például azzal próbálta igazolni, hogy az intelligens gépek miért nem uralkodhatnak az okos emberek felett a jövőben, hogy „az intelligencia tudásalapú, az okosság viszont tapasztalatra épül”, mint ha nem tudná, hogy a mélytanulási algoritmusok és a neurális hálózatok lényege az öntanítás, a tapasztalatszerzés. Bár erre Musk is rámutatott válaszában, sikerült egy mondatban túl is licitálnia partnerén egy merész, noha egyre népszerűbb kijelentéssel:"

"A számítógépeknek csak csipjeik vannak, az embereknek viszont szívük is, és a bölcsesség a szívből jön."

Őőőő oké... ugye hogy milyen komoly ez a konferencia? Amúgy meg az emberek pici érző szívéből jön a gyűlölet is, meg meg mondjuk a vágy, hogy lopd el a felhasználóid privát adatait.

Még inkább látszik, hogy mennyire komoly volt a konferencia:

"A következő 10-20 évben minden embernek, országnak, kormánynak arra kell koncentrálnia, hogy megreformálja az oktatási rendszert, hogy a gyerekeinknek olyan munkája legyen majd, ami már csak heti három napot és napi négy órát vesz igénybe.”

Ezt ők is tudják, hogy nem lesz így, tehát mégis miről szól a konferencia? Ők talán belemennek ebbe? Nem, halálra dolgoztatják az embereiket.

Aztán ha már úgyis elszabadult a fantázia, hát jött a felhőbe feltöltött agyadhoz feltöltött tárgyak gondolata:

"Ha már kezdett volna túl földhözragadttá válni a diskurzus, Musk az oktatási reformra is elő tudta húzni az egyik cégét: „A jövőben a Neuralinkkel bármilyen tárgyat fel tudsz majd magadnak tölteni. "

Persze, bármilyen tárgyat... csak éppen fizetned kell majd érte, mint ahogy most a játékokban megvett tárgyakért. Szóval mondhatnám, hogy már most is azon a szinten vagy amit ígérnek... bármilyen tárgyat odaadnak neked szinte, még lehet magánrepülőd is csak... legyen néhány milliárd euród. Ami pedig a tárgyat mint tanulást illeti... ja, az elit biztos szívesen venné, ha bárki hipp-hopp egy zseni tudásával bírna. Hát hogy hazudhatnának úgy később?

Egy kis Musk felhő promó:

"Olyan lesz, mint a Mátrix. Szeretnél megtanulni helikoptert vezetni? Nem probléma. Ha bármit meg szeretnél tanulni, csak feltöltöd magadnak. Az oktatás ma nagyon alacsony sávszélességen működik. Borzalmasan lassú. A tanórák a legrosszabbak."

És nekem itt van elegem. Pedig még van tovább is hóóóó... Még csak most jönnek a földönkívüliek, de a Mátrix-felhő már elpusztította a kapacitásom.

Azért még egy utolsó mondat Musktól, hogy lássuk milyen komollyá teszi ő a konferenciákat:

"Hogyhogy nem találtunk még rá idegen lényekre? Vannak, akik azt állítják, hogy már rég találkoztunk velük. Pedig nem, nekem elhihetik. Én tudnék róla. " 

Ha ezt a komoly beszélgetést tovább olvasnám az életfenntartó rendszereimből szívná el az energiát.

Inkább ajánlom korábbi, jövőbe elszállt gondolataimat az AI-ról.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr915038056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása