Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Csak "high-tech" nélkül van esély: autólopások

2019. augusztus 27. - GABOR2

Korábban is láthattál videókat arról, hogy milyen könnyen el tudnak lopni egy kocsit. Viszont a sok kutatás és a legújabb high-tech biztonsági megoldásoknak hála, még kényelmesebben, még gyorsabban el lehet lopni egy autót. A most készített gyakorlati teszten, a legújabb, leghigh-techebb kocsit lehetett ellopni leggyorsabban, mindössze 10 másodperc kellett hozzá. Ebből is látszik, hogy a technológiai fejlődés mennyivel előrevitt minket, mennyivel kényelmesebb ellopni egy autót.

"Az autóipar szégyene, hogy az új típusok is pillanatok alatt ellophatóak"

"Egy angol teszt megmutatta, hogy főleg a kulcs nélküli rendszerrel felszerelt autók gazdáinak kell félnie."

"Elkeserítő eredmény született, a legrosszabbul védett autó, a vadonatúj konstrukciójú DS 3 Crossback esetében10 másodperc is elég volta biztonsági szakértőnek a bejutáshoz és a motor beindításához."

"A vizsgált autók közül a BMW X3 és a Ford Fiesta nyújtotta még a legnagyobb védelmet, bár ezekbe is be tudott jutni a szakértő 40 másodperc alatt, és tovább 20 másodperc elteltével már a motort is be tudta indítani. A Mercedes A-osztály esetében a bejutáshoz 30, a motorindításhoz további 20 másodperc kellett."

Viszont van esély: Ki kell kapcsolni a high-tech biztonsági megoldást, de mint kiderült, annyira védik egyes gyártok a tulajdonosokat, hogy ez nem opció:

"egyetlen olyan autót sem tudtak ellopni a tesztben, amelynél ki volt kapcsolva a kulcs nélküli rendszer, viszont ez a lehetőséget nem minden gyártó kínálja fel a tulajdonosoknak."

Vajon mit tartogathat a jövő? A biztonsági fejlesztéseknek hála a jövőben talán még ennyi se kell, hanem az autó ellopja magát nekünk, hisz távolról lesz vezérelhető.

Kényelmes lesz, mozgásban tartja majd mind az autó, mind a biztosítási, mind a filmipart.

Alig várjuk az új fejlesztéseket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6915027192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása