Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A digitalizáltság megkavarja az erőviszonyokat

2019. augusztus 27. - GABOR2

Ki az erős, ki a gyenge?

Észak-Koreán pl. sokan szerettek jót röhögni amikor fenyegetőzött szánalmas propaganda videóival. Csakhogy hála az ő alig digitalizáltságának és az ellenfelei magasan digitalizáltságának remek asszimetrikus támadó lehetőségei lettek. És ki is használják már ma is, vajon majd mire lesznek képesek a jövőben?

"Kétmilliárd dollárt lophatott össze Észak-Korea a kibertámadásokkal"

"Az ENSZ egy bizalmas jelentése szerint Észak-Korea hozzávetőleg 2 milliárd dollárt zsákmányolt kibertámadásaival, a pénzt pedig tömegpusztító-fegyverek fejlesztési és gyártási programjára fordítja - adta hírül hétfőn a Reuters brit hírügynökség a jelentés átolvasása után."

"Észak-Korea "széleskörű és egyre kifinomultabb" módon intézi kibertámadásait, amelyekkel bankoktól lop és kriptovaluta ügyleteket bonyolít, továbbá tisztára mossa a lopott pénzt - áll a jelentésben,..." 

A Nyugat egyre inkább igyekszik sebezhetővé tenni magát, úgyhogy a korábbi szánalmas ellenfelei is borzalmas csapást mérhetnek majd rá, de addig is mint láthatjuk élvezik a hülyeségük előnyeit, pénzt és tudást lopnak. És ezt nem fogja leállítani semmi "új, szuper" biztonsági programm.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4015026856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.08.29. 14:53:08

Érdekes, erre nem is gondoltam eddig.

Megint egyszerre toltál ki egy hétre való olvasmányt :-)

GABOR2 2019.08.30. 12:20:55

@KalmanBlog: Pedig még pár játékban is felmerült már az ötlet:

youtu.be/ofMHW7ReMPo?t=59
süti beállítások módosítása