Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Még egy kis felhő a Microsofttól

2019. augusztus 05. - GABOR2

Jaj hát ezek a szívárgások mindig valahogy megtörténnek...

Most az szivárgott ki, hogy Microsoft szeretné, ha felhőből lehetne helyreállítani a Windows 10-et. De piszt!, ez titok úgyhogy részleteket nem tudhatunk, hogy pontosan hogy érti ezt.

Például lehet úgy érti, hogy ezért a nagy kényelemért csak annyit kér tőled, hogy minden amit csak készítész a Windows 10-en keresztül menjen fel szépen a felhőjükbe és természetesen ennek mindig frissnek kell lennie.

Ugye milyen apróság, épp csak cégek millióinak és privát felhasználók százmillióinak minden adata menne fel a felhőcskéjükbe és biztos csak egy érhető árat kéne ezért fizetni...

A hackereknek is milyen kényelmes lesz; gyakorlatilag ezután a munkájuk 95% százaléka el lesz végezve azzal, hogy meglékelik ezt a Microsoft felhőjét. Minden ott van egy helyen. A titkosszolgálatok is örülni fognak az USA-ban... is.

"A felhőből is helyreállítható lesz a Windows 10?"

"Érdekes dolgokat fejleszt a háttérben a Microsoft, legalábbis a Windows 10, egy véletlenül feltöltött Windows Insider kiadásában két lényeges újítás is feltűnt. Ezeket azok a tesztelők vették észre, akik 32 bites operációs rendszert használnak, így idő előtt megkapták a 18947-es kiadású tesztcsomagot, amely például tartalmazott egy új start menüt."

Ez egy igazi szivárgás, biztos nem azt mérik csak fel, hogy mennyire akadnának ki a népek.

"Ennél talán fontosabb funkció lesz a felhőből történő helyreállítás lehetősége, amire – a PCMagfelfedezése szerint – szintén a kiszivárgott Windows Insider kiadásában található utalás. Itt arról lenne szó, hogy ha valaha is helyre kellene állítani egy operációs rendszert az adott gépen, akkor az a jövőben történhetne egy távoli szerverről. Ennek az az előnye, hogy ilyenkor a felhasználónak nem kellene a megvásárolt lemezt használnia, vagy az OEM gépen tárolt lemezképet, amelyek akár több éves verzióra épülhetnek, hanem egyszerűen kérhetnék a legújabb kiadást is. Végeredményben persze a helyi szinten végzett helyreállítással is ugyanoda lehet jutni, de rengeteg időt lehet megspórolni, ha egyből egy friss verziót kérünk a Microsoft szervereiről.

A Microsoft egyelőre ezeket a funkciókat nem kommentálja, ami valószínűleg azért van, mert egy olyan Windows verzióból származnak, amelyet nem lett volna szabad az Insidereknek kiadni."

És ne feledd... a biztonság minden. Ma már kényszerítenek arra, hogy frissíts akár akarod akár nem, a jövőben kényszeríteni fognak hogy készíts backup-ot.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8714996602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása