Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 11

Kiderült Obama igazából Hitler

2019. augusztus 05. - GABOR2

Most is volt techcégeket érintő történés, de szerintem most inkább jobb nem ezekkel kezdeni, mert igazi nagy áttörést a haladók más téren értek most el.

Rájöttek, hogy Obama tulajdonképpen Hitlerrel egyenlő.

Obama volt az első feketebőrű elnök és eddig meg nem érdemelt, kritikátlan rajongás vette őt körül a demokraták részéről. Most viszont hirtelen szinte mindenki nekirontott.

És megintcsak... nekem úgy tűnik hogy ezt felülről döntik el. Mert Obama egy ilyen szent dolog volt eddig; ha rosszat is csinált progresszív mérték szerint is, akkor is megvédték, hogy azt jószándékkal tette, míg mondjuk ugyanazt Trumpék rossz szándékkal teszik...

Viszont ez tarthatatlan lett, ugyanis amikkel most a progresszívek Trumpot lenácizzák azokat Obama is csinálta... csak mondjuk sokkal-sokkal nagyobb mértékben... és ez csak pár éve volt és akkor még mindenki szerint oké volt, mostmár ezek olyan gonosz dolgok mint a Harmadik Birodalom rémtettei... persze csak a progresszívek legdurvább, tehát leginkább promózott része szerint.

Megint volt a demokrata jelölteknek ilyen belső vitája, egyfajta előválasztás. Ezek eddig arról szóltak, hogy hogyan csinálnák másként mint a jelenlegi elnök, de egymást tisztelték, most viszont... elemzők fel is hívják a figyelmet, hogy Trumpról alig volt szó, nem őt szidták... hanem Obamát, hogy egy csomó intézkedése lényegében fasiszta, "Republican talking points". És persze, hogy ilyet merjenek tenni baloldalon az azt jelenti, hogy valaki felülről engedélyt adott rá, vagy legalábbis nagyon úgy tűnik, mert korábban Obamát szidni szentségtörés volt, most viszont kb. mindenki egyszerre rá mert támadni és nemcsak politikusok, hanem "elemzők" is. És nem csak finomkodva, hanem teljesen egyenesen kimondva, hogy Obamát le kell szedni a piedesztálról, ő nem volt jó elnök, sőt rettenes dolgokat tett. Mindenki aki vitázott már baloldalival tudja, hogy nem a tettek számítanak; vannak akik bármit tesznek, akár jót, akár rosszat ,ha ki van adva, hogy szeretni kell, akkor szeretik, ha pedig az ellentéte akkor azt teszik. Szóval az, hogy csak valaki úgy magától kilép és beszól Obamának... erre szinte semmi esély, arra meg ugyan mennyi az esély, hogy mindenki kb. egyszerre teszi?

De van ebben a vitában még több más érdekes dolog is... Obama korábbi alelnöke is részt vesz ebben és ő tűnik a felmérésekben a legesélyesebbnek, hogy megnyeri, sőt egyes felmérések szerint a csúcson levő Trump ellen is van esélye.

Ezért most igazából a legesélyesebb jelöltet amortizálják le önmaguk; szó se róla, olyan eredendő bűne is van, hogy fehér férfi, ráadásul még idős is, ami a legdurvább kombó.

Viszont felmerülhet benned, hogy ezt csak úgy hagyják... nem ,vannak akik az alelnöknek a győzelmét szeretnék és próbálnak is védekezni... köztük maga az alelnök is.

"Biden: 'Bizarre' that Democrats attacked Obama's policies at debate"

""I was a little surprised at how much incoming there was about Barack, about the president," Biden said."

“I’m proud of having served him. I’m proud of the job he did. I don’t think there's anything he has to apologize for," he said."

Szóval bizarrnak találta, hogy Obamát támadták inkább Trump helyett és ő továbbra is büszke Obamára és munkára amit elvégzett... Nem is csoda, hisz ő volt az alelnöke... tehát ha azt mondják hogy Obama szar volt, az azt jelenti, ő is az volt.

És persze jöttek a pro-kontra cikkek és beszédek. Volt pl. ballib humorista is, aki kiakadt azon, hogy Obama hirtelen ellenség lett. Nézzünk is pár dologra rá:

"When did Barack Obama become a Republican?"

Ez egy CNN-es véleménycikk, amiben a cikk szerző azt kérdezi, hogy "Mikor lett Barack Obama Republikánus?"

Igazábából ez még a kedvesebb kérdés, mert mostanában inkább már a szélső jobbhoz hasonlítják tetteit ( bár a ballibnek mindenki az, akik nem ők ), meg fasistázzák...

Ez a szerző kiáll Obama mellett és undorodik azoktól akik most támadják és figyelmeztet, hogy a hétköznapi emberek között még mindig ő a legnépszerűbb (márcsak a korábbi agymosási hadjárat miatt is).

"Bill Maher Mocks Democratic Debates: So Obama Is ‘Not Woke Enough Now?’"

Bill Mahar is, aki amúgy olyat mondott, hogy azért, hogy Trumpot megbuktassák be kéne buktatni a gazdaságot, nos, még ő is kiakadt, hogy Obamát támadja mindenki a sajátjai közül és hogy mostmár Obama nem elég "woke" nekik, pedig az átlagembereknél még mindig ő a legnépszerűbb korábbi demorata figura.

Viszont volt más is a vitán... Korábbi részben már írtam Tulsi Gabbardról, hogy ő is egy demokrata, de valami feketbárányféle, mert vannak népszerű ötletei is, például, hogy meg kéne regulázni a nagy techcégeket és garantálni kéne a szólásszabadságot náluk...

Nos, ő is vitába került és ő is végül el lett könyvelve "orosz ügynöknek" és hogy biztos, csak azért kedvelik őt, mert orosz ügynök és csak "orosz robotok" keresnek rá a nevére... Még az is kiderült, hogy nemcsak a Youtube-on történt olyan véletlen, hogy bár az ő nevére kerestek rá legtöbben mégis pont akkor jeölték be gyanusnak és így pl. nem került élre az ajánlásokban, hanem a Twitteren is egyedül ö nem került be a "trendekbe", bár minden más statisztika szerint az ő nevére kerestek rá legtöbben. Vagyis úgy tűnik a techcégek nem akarják, hogy egy olyan valaki nyerjen, aki fő küldetésének tartja, hogy szabályozza őket. Ami már önmagában is mutatja, hogy erre szükség van.

Aztán menjünk tovább más story-kra...

Hallotál már a GO médiáról? Nem? Nem csodálom, ugyanis ez egy olyan média cég ami átment már pár átalakuláson és előtte csődön, mert SJW propaganda hely lett, de ha úgy mondom, hogy Gizmodo akkor gondolom sokaknak már ismerősebben cseng sokkal, mert volt amikor ez volt a neve. És volt, hogy nagyon sokat ért, de mint már korábbi részekben a sorozatban bemutattam, ezen médiacégek értéke lezuhan és most azt történt, hogy a sokadik csőd és tulajdonos váltás után olyan olcsó lett, hogy egy ismeretlen random kis hal vette meg, azzal a céllal, hogy olyanná alakítja át, hogy ezután profitot termeljen... hát gondolhatot mi lett ebből.

 "When Jim Spanfeller and a private equity firm called Great Hill Partners took over G/O Media—formerly Gizmodo Media Group—in April, their stated goal was to make the company profitable. It was a welcome refrain for employees all too aware of how the company had languished under Univision’s doomed ownership. But as Spanfeller began to implement his vision, that hope was replaced by employee frustration and skepticism over his hiring practices and interference with the company’s journalism."

Amikor először hallották az SJW dolgozók, hogy végre valaki olyanná alakítaná a társoságot, hogy ne veszteséget termeljen, még állítólag még örültek, de aztán totál kiakadtak... az "új" módon, ahogy új embereket vennének fel a céghez.

Ugyanis, katasztrófa... az volt a szempont, hogy olyanokat vegyenek fel, akik jók abban amit csinálnak és ez azt a szörnyűséget eredményezte, hogy többségében "fehér férfiak" lettek az új vezetők, ami elfogadhatalan volt nekik.

"In the months that followed, without posting the jobs publicly, Spanfeller, 62, hired a stable of white men to fill executive positions overseeing nearly every facet of the company. "

És a cikk felsorolja, hogy ezek az emberek nagynevű médiacégeknél dolgoztak és tapasztaltak, ráadásul már dolgoztak együtt tehát teljesen érthető, hogy ha a profit a cél, akkor ezt a csapatot hozzák össze... de nem, ahol SJW-k a dolgozók ott ez nem lehet elfogadható. 

És figyelem, kiakadtak attól is... ilyen intézmény nincs Magyaroroszágon, meg kb. sehol se; hogy nem volt "public recruitment process".

"While cleaning house and bringing in some trusted former colleagues is not entirely uncommon in private-equity acquisitions, Spanfeller filled nearly his entire top layer of management without any public recruitment process; the only woman hired as a department head, head of talent Angela Persaud, was also the only person at that level whose job was posted publicly. "

Nos, ez az intézmény annyit tesz, hogy a progresszívek elérték, hogy így is ők dönthessék el, kiket vesznek fel munkatársnak, miután ők már bejutottak az adott céghez és hát minő meglepő... saját embereiket felvették, a konzervatívokat, jobboldaliakat nem. Kiakadtak azon, hogy ezt a hatalmukat is elvették tőlük és minő pofátlanság... a tulajdonos mondja meg, hogy kiket vesznek fel a céghez.

Különben nem tudom mit várnak attól befektetők, hogy az egykor nagy cégek roncsait veszik meg, de meghagyják az azt roncsá tevő csapatot...

Ezen a nagy story belül van is amúgy egy kisebb story is.

Nagyjából arról van szó, hogy az új vezetés megtarotta volna az egyik SJW munkatársat vezetőnek, de ez csak egy napig tartott ki. Ugyanis megkérte rá a nála is nagyobb új vezető, hogy rúgja ki az egyik munkatársnőjét, de erre nem volt hajlandó. Ezt még elnézték neki, de még aznap, ezen tán felbátordva megtagadott egy csomó más kérést, úgyhogy... őt is kirúgták.

Na most... ki is volt az, akit eredetileg először kérték, hogy rúgjon ki? Nos... ő egy olyan kollegina volt aki nem illett  igazán az ilyen hagyományos céges képbe, mert rendbe volt neki, hogy nyilvánosan szidja a céget. És ezután, mikor ezt felrótta neki a korábbi főneke, azt "emberi szemétnek" nevezte nyilvánosan a Twitteren. Később is rendszeresen irogatott a főnökéről. Szóval nem egy olyan valakinek tűnik, akivel szívesen együtt dolgoznál a jövőben.

De vannak itt más társaságok is. Nagyon hosszú, de ha érdekel és tudsz angolul elolvashatod hogy egy kezdedben rendkívül sikeres és "ez lesz a jövő" digitális médiacég miután "woke" lett, hogyan ment csődbe, bár a cikk szerint lehet nem is azért, ugyanis nem tetszik nekik az eredmény, hogy minden jel szerint azért.

"Univision Is A Fucking Mess"

Itt is kezdetben minden tökéletes volt aztán idézet a cikkből:

" We’re going to be the super-woke millennial-focused media outlet.”

"Super-woke"-ok lettek.

Viszont az igazából leginkább "Super-woke" média cég is elbukott már rég:

"The Fall Of Mic Was A Warning"

Egy idézet, hogy az egykori dolgozó mit gondolt a profitábilitástról és hogy a cégnek sikeresnek kell lennie és növekednie kell, mint minden egyes normális, ambiciózus cégnél ez lennie szokott:

"When I think about things that grow that wildly and that successfully, I don’t think of a media company ― I think of cancer."

-Esther Bergdahl, former Mic employee

Vagyis amikor ő olyanokról hall, hogy "növekedés gyorsan és sikeresen" nem egy média cégre gondol, hanem... a rákra.

Mondtam már, hogy a cég csődbe ment?

A munkatársak amikor kezdetben csatlakoztak ehhez az újszerű céghez imádták:

“I was really proud to be a part of the mission and super excited about the work that we were doing and the people that we were able to reach and the voices we were able to uplift,” she said."

Csakhogy a cég arra állt rá, hogy folyamatosan figyeli a közösségi oldalak minden rezdülését, hogy azokra reagálva írjanak SJW cikkeket, azt remélve, hogy így profit is lesz, hisz olyan témákról írnak, ami éppen akkor érdekli az embereket, csak persze belerakják az ő kis "woke" mérgüket. Nem jött be, ami profitit illeti:

"Last November, the company was forced to face the hard truth: Its Facebook-fueled bet on a millennial news site had failed."

Ráadásul a bennük dolgozó fiatal SJW-k is totál kikészültek, mert az elején azt hitték, hogy az lesz, hogy majd arról írnak amiről ők akarnak, de ehelyett mindig a Facebookra kellett reagálniuk és... végül idegileg sokuknak annyi lett.

"Many of the more than three dozen former employees who spoke to HuffPost said they entered the company hungry and hopeful, only to feel twisted around by a publicly woke company that privately left them feeling exhausted, distrustful of leadership and desperate for financial security. "

Úgy tűnik a woke, SJW vezetőknek nincs azzal baja, hogy a saját beosztotjukkal kegyetlenkedjenek és kihasználják... hát persze, ez csak a nemes nagyobb célért történik.

Amúgy történtek más dolgok is, például AOC olyat nyilatkozott egy rádióban, hogy szerinte is Izrael egy "kriminális ország" és a palesztínoknak fel kell lázadniuk és... ez korábban például garantált kizárással járt volna a demokratáktól, most meg... semmi.

"AOC says Palestinians have ‘no choice but to riot’ — and Americans could do the same"

"Rep. Alexandria Ocasio-Cortez said that people such as Palestinians have no other option than to “riot” because they are “marginalized” by Israel — drawing swift outrage from Jewish advocacy groups."

Három éve, de öt éve tuti... ezért a nyilatkozatért egy demokrata politikus a karrierjét kinyirta volna... most... semmi válasz.

Na mindegy... Obamaára visszatérve. Úgy döntöttek, hogy elengedik, mert nem nyerhetik meg a csatát, amit válaszként a republikánusok tudnak indítani, ez viszont felvillant újabb csatatereket és újabb szent teheneknek kell meghalniuk úgymint... "ha fekete az elnök" akkor minden jó lesz majd, meg "ha divers lesz a cég" akkor minden jó lesz majd, mert eddig ez volt a duma, de most Obamára megadták a kilövési parancsot, és nem tarthatják tovább ott a frontot, hogy bár Obama szar volt, de mi mégis kitartunk amellett, hogy nem is.

De felhő barátunk is beállt ám megint a kultúrharcba.

Volt most egy lövöldözés és ezt kihasználva kihúzták az egyik ügyfelük alatt a talajt... vagyhát a felhőt a fejük fölül?

"A Cloudflare felmondta a szerződést az 8channel"

"A webhelyszolgáltatásokat, elsősorban biztonsági megoldásokat kínáló világcég, a Cloudflare vezetője a hétvégén bejelentette, hogy az El Pasó-i terrortámadás nyomán felmondták a szerződésüket a kétes hírű, a Google által már 2015 óta nem indexelt, a gyűlöletbeszéd terjesztéséről ismert 8chan oldallal, mivel ott olyan tartalmak jelentek meg, melyek elfogadhatatlanok – elsősorban a 21 éves, húsz embert kivégző terrorista merénylet előtt publikált „kiáltványára” hivatkoznak."

Na így kezdjél a felhőszolgáltatókkal, nem tetszel nekik valamiért és dobnak. Valaki ki tesz egy kiálltványt és dobnak.

Amennyire én tudom a 8chan egy meme-ket kitaláló oldal, egy meme gyár, vagy hát... azzá lett. Egyik leghíresebb viccük amit totál komolyan vesznek azóta, az az oké jel, hogy kitalálták, hogy az oké jel igazából "White Power-t" jelent és azóta az oké jelet írtják mindenfele és ha valaki tévében ezt teszi rögtön kirúgják.

Amúgy az is érdekes lesz, hogy a jövőben meg talán az lesz, hogy amikor már Ipar 4.0 van, meg önvezető járművek meg az egész ország ilyen felhős szarokon lóg majd a tervek szerint... egyszercsak kijelentik, hogy nem értenek egyet az ország politikájával és akkor addig lekapcsolják az országot míg nem változtat.

Nem hiába mondta az amerikai nagykövet Orbánnak az 5G-vel kapcsolatban amit majd több ilyen zsákutcás "jövőtechnológia" használna:

"miután magukkal hozzák az új 5G-technológiát, ők fogják irányítani annak felhasználását is. A kínai kormány kezére akarja játszani a saját és gyermekei jövőjét? Én aggódnék emiatt."

Az Index pedig ezt írta a 8chanről: 

"Az 8chan lényege, hogy mindenki saját fórumtopikokat hozhat létre, amelyeknek ő maga is a gazdája, vagyis úgy fossa tele a fórumot a saját adott esetben teljesen torz, beteg és gyűlöletkeltő világképével, ahogy csak szeretné. A dolog másik fele viszont az, hogy az 8chan szélsőségesen szólásszabadság párti is egyben, így itt működik például az egyik legnagyobb keresztény fórum is, ahogy például kifejezetten muszlim fórum is üzemel az oldalon, szóval ennek az éremnek is két oldala van, ami megnehezíti az értelmezést."

Szóval egy olyan oldal, ahol bárki, még akár hülyék is hozzászólhatnak, tehát az a baj, hogy egy olyan oldal, hogy nem cenzúráz. Ezért téged ma már a felhős cégek elkaszálnak. Csak az a baj, hogy a mai trendek szerint sok normális ember is igazából ezeknek a "woke" cégeknek szélsőségesen rossz, tehát ismét egy ok, hogy kerüld a felhőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6214996278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása