Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kulcsod, pénztárcád, "az életed" az okostelefonodon... ami biztonság szempontjából egy hulladék

2019. augusztus 05. - GABOR2

Sokadjára is bebizonyosodott, hogy nemigazán jó ötlet egy olyan jövő fele haladni amiben szinte mindent az okostelefonoddal vezérelsz. Miért? Mert mondjuk a biztonság szempontjából egy nagy nullák?

"Fél tucat új, kritikus sebezhetőséget találtak az iPhone-okban"

"A Google biztonsági kutatóinak nem kevesebb mint hat darab, kritikus besorolású sebezhetőséget sikerült találniuk az Apple iOS rendszerében - derült ki a hét elején. A sérülékenységek interakció - azaz a felhasználó közreműködése - nélkül teszik lehetővé a iPhone és az iPad eszközök feltörését.

iPad... de rég hallottam már róla, valahogy a táblagépek nemcsak a hírekből, hanem az ismerőseim köreiből is kihaltak.

Na, de milyen szuper sebezhetőség... még érintened se kell, mint ahogy Google legújabb telefonjánál tervbe van...

"A sebezhetőségekben közös, hogy mindegyik valamilyen üzeneten (SMS, MMS, Voicemail, valamint iMessage, illetve Mail) keresztül ad lehetőséget a készülékek megtámadására. Ugyanakkor négy közülük tetszőleges programkód végrehajtására ad lehetőséget az eszközökön, míg a maradék kettő segítségével információkat lehet ellopni azok háttértáráról, illetve memóriájából."

De sebaj, mert itt is van a legújabb patch az Apple kvótás-diversz csapatától ami megoldja a gondokat. Ja, igazából már ez sincs:

"A hibák javítását az Apple az iOS a napokban kiadott 12.4-es frissítésében megpróbálta javítani, de a Google kutatói szerint az almás mérnököknek ez nem igazán sikerült, és az érintett verziót futtató eszközök is részben sebezhetők maradtak. Emiatt egyelőre nem hozzák nyilvánosságra a sebezhetőségek konkrét részleteit"

És már az se, hogy tudot mikor jön akkor valami megoldás tőlük:

"Azt, hogy az Apple mikor fog újabb, remélhetőleg a hibákat véglegesen javító frissítést kiadni készülékeihez, egyelőre nem lehet tudni."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6814996654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.08.06. 15:08:06

> itt is van a legújabb patch az Apple kvótás-diversz csapatától ami megoldja a gondokat

LOL

GABOR2 2019.08.06. 17:09:08

@KalmanBlog: Hát az ideológia szerint minden jobban megy a diverzitástól és... az Apple a legdíversebbnek mondja magát. Ehelyett már nemcsak a termék rossz, hanem a javítás is amit kiadnak rá.
süti beállítások módosítása