Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Olvassunk majdnem teljesen értelmetlen és unalmas kutatást az Y, Z generációkról!

2019. július 29. - GABOR2

Még az olyan totál értelmetlen, mindenki által nyilvánvalónak tartott dolgokat feltáró kutatásokban is találhatunk érdekes dolgokat, ami arra utal, hogy jöhet majd az "Újtechkor".

Eredetileg azt hittem, hogy megint valami a "fiatal generációk magányos zombik lesznek" dologgal találom magam szemben, de nem volt itt semmi drámázás, csak unalmas, nyilvánvaló adatok, sőt talán szerintem még kicsit túl jó adatok. Lehet majd történészek érdekesnek találják.

"Kommentháborúkban bontakozik ki az Y és Z generáció"

"A Lounge Group felmérése szerint minden hetedik fiatalra jellemző,(Én: minden hetedik... ezért kell ez a cím) hogy vitába keveredik a közösségi oldalakon, javarészt anonim módon: a konfliktusokban a kommentelők közel fele, 46%-a nem vállalja fel a személyes adatait: „A 18-40 éves korcsoportban minden ötödik személyt ért már zaklatás közösségi oldalon. Ez egy rendkívül magas arány, és a cyberbullying a fizikai inzultusnál mélyebb sebeket képes maga után hagyni."

Csak ennyi lenne? Szerintem ez kamu.

"Az is kiderült, hogy minden negyedik válaszadó szókimondóbb online, mint a személyes beszélgetések során."

Sosem gondoltam volna...

"Sokan vannak azonban, akik a közösségi médiában inkább mellőzik a kommentek írását az esetleges negatív következmények érdekében"

Mik vannak...

"A Facebookot a 18-40 évesek 90%-a naponta használja,"

Én az elitek elitébe tartozok, mert sohase használok Facebookot... szinte.

 "viszont a válaszadók 70%-a nem ismeri személyesen minden online ismerősét."

Akkor nem sokat változott a világ az utóbbi években.

 "Az idősebb Y generációnál több az élő kapcsolat, köztük kétszer annyian ismerik személyesen minden online ismerősüket, mint a Z generációhoz tartozók." 

Kicsit azért mégiscsak zombik ezek a Z gerencációsok... pedig az Y-ról is megmondták, hogy nem normálisak és nincs egy barátjuk se. Akkor ezeknek már a kitalált barátokat is beszámították?

"ahogy idősödtek, egyre nagyobb igényük lett arra, hogy szelektálják az ismerőseiket, amely keretében törlik a már nem aktív kapcsolatokat."

Érdekes... nagyon.

"„Chatelés közben minden negyedik fiatal kiadja a személyes adatait. Láthatóan az Y generációsok óvatosabbak ezen a téren, de az még nem egyértelmű, hogy ez életkori sajátosság, vagy valóban generációs különbség”"

Tapasztalat + alacsonyabb hormonszint, több vér az agyban?

"A kutatásból az is kiderült, hogy minden második válaszadónak van lehetősége közösségi oldalakat látogatni a munkahelyén, ezt a 18-40 évesek 45%-a napi rendszerességgel meg is teszi"

Érdekes... Zzzzz.

Na jó, ugorjunk az első és utlolsó érdekes részre.

"Bár úgy tűnik, a fiatalok bátran és felelőtlenül osztanak meg magukról mindenféle információt, a kutatás ennél árnyaltabb képet fest. A biometrikus adatok például életkortól függetlenül szenzitív adatnak számítanak, és a válaszadók elzárkóznak ezek megadásától. Ezek közül legismertebb az ujjlenyomat, de ilyen adatnak számít az arckép, a retina, a saját hang, de akár az egyedi járásminta is. Nagyobb különbségek is megfigyelhetők a két generáció között: a 18-24 évesek kényesebb témaként kezelik a munkahellyel, ismerősökkel, utazásokkal és vásárlásokkal kapcsolatos adatokat, eközben az Y generációhoz tartozók az átlagosnál magasabb arányban tekintik a fogyasztásra és a káros szenvedélyre vonatkozó adatokat nem személyes adatnak."

Szóval úgy tűnik, hogy a 18-24 éveseknek attól, hogy látták fiatalabb korukban a sok botrányos adatkezelést, nem jött meg a kedvük, hogy ők még jobban tojjanak az egészbe, mint ahogy a techcégek várták, hanem valami normalitást szeretnének. A biometrikus adatokat meg mindenki félti, miközben az okostelefonok hamarosan beépítik a képernyőjükbe az ujjlenyomatolvasókat és ugyanolyan módon vigyáznak majd ezekre is mint a többi személyes adatra, vagyis... semmennyire.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8314985616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása