Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A realitás egy ideje: tök mindegy mit állítgatsz be, cégek viszik az adataid

2019. július 22. - GABOR2

Régebben még azt mondták... véletlen volt.

Most egy vizsgálat bemutatta, hogy ez a "véletlent" manapság csaknem 100%-ban elkövetik a techcég. Miért is ne tennék, mikor volt útoljára következménye?

Tök mindegy mit állítasz be, mit engedélyezel, a techcégek csak úgy mint a kémprogramok viszik az adatait.

"Tudjon róla: 1325 androidos alkalmazás lopja az adatait"

"Több mint 1300, összességében sok száz milliószor letöltött alkalmazás veszi semmibe a felhasználót: hiába nem engedélyezik nekik, attól még nevetve gyűjtik a privát adatokat. A Google egy darabig nem is ígér megoldást a problémára."

A Google része a problémának, hogy is adhatna megoldást igazából.

"Általánosságban igaz, hogy amikor telepítünk egy alkalmazást, majd először futtatjuk, mindenekelőtt engedélyt kér arra, hogy hozzáférhessen bizonyos személyes adatokhoz (fényképek, GPS koordináták, hívásnaplók, üzenetek stb.) Ha megtagadjuk a hozzáférést, nyugodtak vagyunk, hiszen az alkalmazás nem fér hozzá privát adatokhoz. Hát ne legyünk olyan nyugodtak, ugyanis – írja a Cnet – amerikai biztonsági kutatók bebizonyították, hogy az alkalmazások még ezután is ellophatják személyes adatainkat."

"mindezt csak a felhasználói élmény fokozása érdekében teszi."

A kínaik viszont rohadjanak meg, mert ők nem fektetnek még annyit se bele, hogy ezt hazudják és megnyugtassanak, hogy ezért kémked utánnad minden "okos" cuccod és programod.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6014975900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása