Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Átugorhatatlan reklámokat a játékokba? Meglépték

2019. július 23. - GABOR2

Az, hogy mennyire rossz az amilyen irányba ment a játékipar megérne pár posztot, de ezeket szerintem elég jól kibeszélik... legalábbis angol nyelvű csatornákon.

Most viszont van itt valami sötét új...donság.

Átugorhatatlan reklámokat tettek be nemrég több játékba.

Nem, nem ingyen játékok, fizetsz értük, aztán várhatsz amíg lemennek, aztán majd játszhatsz... a következő reklámig.

A mai történet főhőse az NBA2K19 és gondolom már meg is nyugodtál, áááá az egy sport játék... azok teli vannak reklámmal úgyhogy biztos beillisztik úgy hogy ne zavarjon, mint ahogy eddig is ott lesz a pályán valami reklámkép... NEM.

"NBA 2K19 showing (sort of) unskippable ads on loading screens"

Itt egy videó róla hogy is működik.

Egy sorozatról ami valóban létezik megy le egy reklám és nem 5 másodperc és nem 10 másodperc...

Oké gondolhatod megint... ingyen van a játék, vagy nagyon olcsó. NEM.

A legolcsóbb verziója Steamen most 49,99 dollár.

Ezenkívül a legdurvábban pay to win, vagyis ha még költesz benne elég pénzt olyan játékosod lehet amilyet akarsz... egyszerűen pénzért te állítod be a stasztisztikáját. Amúgy meg fizetsz mindenért, már nem csak ruháért hanem tetkókért is például.

De itt egy másik példa is. A Street Fighter 5-be tettek bele később, frissítésként reklámot. Mostanában az a divat, hogy elfogadhatóan jön ki a játék, hogy sokan megvegyék aztán később frissítésként rakják bele azt amiről ha tudtak volna a játékosok előre akkor nem veszik meg inkább. A Call of Duty aktuális része erre jó példa.

 "Street Fighter 5’s in-game ads look terrible"

Ahogy a cím is mondja... ráadásul borzalmasan sikerült.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5914975962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.07.25. 16:06:42

Wow, ezeket sem hallottam. Arra álltam rá, hogy kb fél-1-2 évvel a megjelenés után veszek meg játékokat. Addigra kiderülnek a turpisságok. Mostanában Hitman2-t játszottam, azzal egyelőre ott tartunk, hogy ha offline játszol, akkor az acsikat nem számolja el. Ez nekem még belefér. Egyébként nekem nagyon bejön, és minimális benne az SJW faktor is. Egyenlőség az van benne, de mivel minden szereplő velejéig romlott, ez azt jelenti, hogy a nők és a színesek is velejükig romlottak, nem csak a fehér férfiak. Ilyen formán tűrhető az egyenlősdi.

(A legbölcsebb lenne persze nem játszani, de nem megy.)

KalmanBlog 2019.07.25. 16:07:26

@KalmanBlog: > Addigra kiderülnek a turpisságok.

Na meg a nyári/téli stb leárazást ki kell fogni, és akkor harmadáért megvan.

GABOR2 2019.07.25. 16:22:04

@KalmanBlog: Igen, ez már az új evolúciós szint. Sokan megszívták már, úgyhogy végre nem vették meg előre a játékot, meg egyből, hanem vártak, hogy kijöjjön, meg Youtuberek csináljanak review-okat... aztán miután mindenki megvette akitől várható, jön egy frissítés a feketelevessel.

Ami pedig a szerencsefaktor behozatalát illeti... Ajánlom nézegetni a legújabb Call of Duty-t, ők a minta az új dolgokra, ott is amit a fegyerekkel csináltak... Youtuberek jól lekövették.

GABOR2 2019.07.25. 16:23:12

@KalmanBlog: Már nem sajnálják a leárazásokat, sőt van hogy simán oda adják ingyen... az alapjátékot. A nagy lóvét a játékokon belüli vásárlásoktól várják már a nagyok.

KalmanBlog 2019.07.25. 18:05:19

@GABOR2: Igen, hallottam ezekről, de eddig engem szerencsére elkerült az ilyesmi: amikkel játszottam, mindben kulturált volt az egyjátékos mód, fizetés nélkül minimális tápolással végigvihető volt. Egy kicsit itt-ott kellett fejleszteni a karaktert, de azokra tök jó side-questek voltak. Például a Tomb Raider volt ilyen.

Szóval ha volt is pénzér vehető cucc, sosem kívántam meg.

GABOR2 2019.07.25. 23:04:52

@KalmanBlog: Egy kis idő és nem fogod tudni elkerülni AAA játékoknál lehet.

GABOR2 2019.07.25. 23:06:32

@Kalman: Egyre többen akarják a free-to-play pénzt, mert:

"Az ingyenesen is játszható játékok hozták a legnagyobb bevételt 2018-ban a digitális játékok piacára. A 109,8 milliárd dolláros piac valójában a 80 százalékát a free-to-play kategóriának köszönheti."

Ezután majd az amúgy is fizetős játékokba is bejönnek majd mikrotranzakciók...
süti beállítások módosítása