Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Se Orbán, se Trump kívánsága nem teljesült

2019. július 09. - GABOR2

Jöttek pletykák, tehát ezt így kell kezelni, hogy nem teljesen tuti, de állítólag Orbán megkérte Trumpot, hogy tegyen egy szívességet neki a norvégokkal kapcsolatban, amikor találkoztak a Fehér Házban. Trump ezt nem teljesítette.

Viszont az amerikaiaknak is volt egy nagy kérése: ne a kínaik csinálják Magyarországon az 5G-t, mert ezen fog múlni az országunk jövője. Tényleg.

Úgy tűnik, viszont nem távolodunk továbbra sem a kínaiktól.

"Erősödik a magyar kormány és a Huawei kapcsolata"

"A kínai vállalat megerősíti szerepvállalását a magyar infokommunikációs szektor fejlesztésében – erről szól a Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Wu Biqiang, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója által 2019. július 1-jén, Budapesten aláírt szándéknyilatkozat – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)."

"Az ITM és a Huawei között létrejött megállapodás a 2018. november 6-án, Kínában elfogadott közös nyilatkozatban foglaltakat bővíti ki konkrét feladatok meghatározásával. Az új dokumentum alapján a Huawei komolyabb szerepet kíván vállalni a magyar infokommunikációs szektor fejlesztésében."

"Wu Biqiang, a Huawei Technologies magyar leányvállalatának vezetője elmondta, nagyra értékelik a magyarországi, folyamatosan kiegyensúlyozott üzleti környezetet, és ezért fontosnak tartják például a hazai mérnök tehetségek gondozását, tudásának fejlesztését."

"A megállapodás a fentieken túl arra is kitér, hogy a Huawei részt kíván venni a magyar vasutak távközlési infrastruktúrájának fejlesztésében, az intelligens egészségügyi ellátás fejlesztésében és az okosvárosok kialakításában is."

Egyébként meg pont frissen jelent meg egy cikk ami azt állítja, hogy a Huawei hemzseg a titkosszolgálati és a katonai hírszerzés embereitől, akik állítólag mindkét helyen egyszerre dolgoznak és ez... nyilvánosan elérhető önéletrajzokból derül ki.

"A kulcsfontosságú középvezetőknek a Huaweinél komoly hátterük van a hírszerzési és katonai szervezetekkel való együttműködésben. Egyes alkalmazottak összeköthetőek konkrét hackertámadásokkal és ipari kémkedéssel, melynek nyugati vállalatok voltak a célpontjai" - állítja a tanulmány."

"Mélyebb kapcsolat van a Huawei okostelefongyár és a kínai katonai hírszerzés és titkosszolgálatok közt, mint azt a mobilvállalat korábban beismerte - állítja Christopher Balding, a Fulbright University Vietnam professzora, valamint a londoni Henry Jackson Society thinkthank, akik Huawei-alkalmazottak önéletrajzait elemezték."

Hát én ezen egyáltalán nem lepődök meg.

"Az önéletrajzokhoz a kutatók nyilvánosságra került online adatbázisokon keresztül jutottak hozzá. Egy életrajzban az áll például, hogy egyszerre a kínai Népi Felszabadító Hadsereg egyetemén tanított és a Huaweinél dolgozott egy alkalmazott, míg egy másik személy egyszerre egy állami hírszerzési intézménynél és a Huaweinél töltött be pozíciót. Állítólag ez a személy "olyan tevékenységet is végzett, amely információrögzítési technológia beszerelését írta körül Huawei-termékekbe.""

" a Huawei alkalmazottja kettős pozíciót töltött be a Népi Felszabadítási Hadsereg stratégiai támogatási egységében, amely az elektronikai és nem hagyományos hadviselésért felel.""

Viszont Viktorék is már nagyon kapizsgálják már, hogy ez az 5G fontos dolog a nagyok szerint, a nagykövet múltkor elég egyértelműen figyelmeztette úgy túnik.

Azóta a haveri körbe tartozó cég csak úgy falja magába a hazai infocégeket:

Most is ahogy fogalmaz a portfolio.hu: a kis hal megeszi a nagy halat.

"Bréking: A 4iG megvásárolja a T-Systemset "

"Igaznak bizonyultak a pletykák, a 4iG megvásárolja a hazai IT-piac egyik legnagyobb vállalatát, a több szegmensben is piacvezető T-Systemset. A Magyar Telekom leányvállalata a jelenlegi 4iG-hez képest hatalmas, éves szinten több mint 100 milliárd forintos cég, a felvásárlással a 4iG szinte egy lépéssel a hazai informatikai piac meghatározó szereplője lesz. "

Viktorék akarják uralni az 5G-t. Kár, hogy az csak egy része lesz az egész gépezetnek, hisz a másik fő elem, az adatközpontok külföldön lesznek és még mindig zsarolni fogják tudni majd az országot. ( korábbi írásban részletesebben kitárgyaltam mire gondolok )  

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5314934532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása