Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Robot kereskedők ismét akcióban: -90%-os árfolyamesés

2019. július 09. - GABOR2

Alighanem megint "robot" kereskedőknek köszönheti egy hongkongi cég, hogy egy esemény "picit" túl lett reagálva.

"Őrizetbe vették a vezetőt, 90%-kal zuhant az árfolyam"

"Hatalmas zuhanást szenvedett egy hongongi papír a ma hajnali kereskedésben, az árfolyama tizedére esett, miután kiderült, hogy a társaság egyik vezetőjét őrizetbe vették."

"A Hongkongban jegyzett Camsing International Holding ma hajnalban 90%-os esést szenvedett el az előző három hónap átlagos napi forgalmának háromszázszorosával. Mindez azután történt, hogy a sanghaji rendőrség őrizetbe vette a társaság elnöknőjét, Lo Chinget."

Hiába volt minden, hogy enyhítsék a dolgot.

"Pénteken késő este értesítette a vállalat a hongkongi tőzsdét, melyben jelezték, hogy a menedzsmentnek nincs információja a letartóztatás okáról, illetve a váratlan lépés nem fogja az üzletmenetet hátrányosan érinteni. Ennek ellenére hatalmasat zuhant az árfolyam."

Ráadásul az őrizetbevétel már sokkal korábban megtörtént:

"Jiangsu Boxin kötelező tőzsdei közleménye szerint Lo-t már június 20-án őrizetbe vették." 

Még amit érdemes tudni a cégről:

"Az egykoron elektronikai cikkek gyártásával foglalkozó cég manapság befektetési holding vállalatként működik, mely szellemi jogok licenszelésével és a kapcsolódó szolgáltatások nyújtásával foglalkozik. A Camsing a 2018 második féléves jelentésében 300 millió dollár bevételt riportált."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3014934064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2019.07.09. 19:10:59

Nem is értem, hogy engedhetik meg a tőzsdén, hogy számítógépek kereskedjenek, ez életveszélyes, az egymásra reagáló gépek simán bedönthetik az egész tőzsdét, akkora árfolyamesést hozhatnak létre rövid idő alatt.

GABOR2 2019.07.10. 13:39:24

@Madarász Henrik: Úgy engedik meg, hogy inkább azt nézik, hogy amig minden szép és jó milyen sokat kereshetnek vele, de az összeomlasztás réme mindig ott van.

Pár korábbi sztori ahol biztosan tudjuk, hogy erről volt szó:

ujtechkor.blog.hu/2019/01/22/par_kis_story_a_tozsde_es_az_algoritmusok
süti beállítások módosítása