Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 8

2019. július 09. - GABOR2

Na most aztán van giga sztori. Ez pedig a Project Veritas Google sztorija.

Alapvetően az infók két helyről származnak: egy felsővezetőnőtől akiről videó készült és egy belsőstől aki ki akarta teregetni mi folyik a Google-nál.

Egy tuti... a jobboldal az útolsó órában van, hogy ezt leállítsa.

De nemcsak maga sztori érdekes, hanem ami körülötte van. A mainstream média baloldali része az egész világon kb. elhallgatta az egészet, még amikor Trump felszólalt ennek apropóján se árulták el, miért nyilatkozott most ilyneket Trump csak leközölték. Itthon is még a jobboldali sajtónál is rendkívül leszűkített verziót láttam, pontatlansággal...

"Project Veritas: a Google nácinak bélyegez több neves jobboldali értelmiségit"

"Egy kiszivárgott levél szerint az internetes óriás Átláthatósági és Etikai Csoportja arra készül, hogy az olyan „nácik”, mint Jordan Peterson, Ben Shapiro, vagy ismert jobboldali think-tank, a PragerU munkatársainak megnyilvánulásai, nem sorolja majd ajánlott tartalomnak. Úgy tűnik, hogy a keresési és hírlisták szerkesztése nem tényszerű kritériumok, hanem ideológiai/politikai alapon működik az elvileg piaci logika mentén szerveződő Google-nél."

Na szóval nem arról van szó, hogy csak jobboldaliak vannak kereszttűzben, hanem van köztük mérsékelt baloldali is mint pl. Tim Pool. Ő bár baloldali, mégis olyan szélsőséges irányba mentek az USA-ban a dolgok, hogy már ő is jobboldalinak számít ezen emberek szemében. De pl. Jordan Peterson se tartja magát jobboldalinak, de az már tényleg kb. senkit se érdekel.

" A PV által nyilvánosságra hozott, a Google Átláthatósági és Etikai Csoportjának levelezését tartalmazó dokumentumok szerint a cég munkatársai azt javasolják, a jobboldali értékeket valló személyek tartalmait ne tegyék ajánlott tartalommá. Ez első látásra nem tűnik nagy érvágásnak, pedig fontos szempont. Hiszen így egy adott témában indított keresés automatikusan hátrébb sorolja a jobboldali véleményeket, másfelől az Egyesül Államokban jelentős szolgáltatásnak minősülő Google News nem szemlézi majd a jobboldali értelmiségiek cikkeit."

Próbálom emlékből felidézni még miről volt szó abban a videóban amit az eredi oldalon láttam és kihagytak a mainstream források. Nem éppen apróságokról van szó.

Szóval a felsővezetőnővel készült videóból megtudhatjuk, hogy állítólag ott a Googlenél minden eszközt be akarnak vetni, hogy Trumphoz hasonló emberek soha többé ne kerülhessenek hatalomba. Ennek érdekében természetesen módosítják a technológiájukat, hogy milyen információ jusson el az emberekhez. Emiatt például a a kedvelt párt botrányait adott esetben hiába fogják sokkal többen keresni, nem emeli ki a sztoryt mint ahogy kéne, viszont a nem kedvelt párt esetében éppenséggel akkor is könnyebben szemedelé rakná, hogy nem keresik annyian.

A videóban elhangzik az is, hogy nem az emberek fogják meghatározni hol fognak húzódni a határok, mit lehet megtenni és mit nem, hanem ők... mert ők egy nagy cég. Ők fogják megmondani miről lehet majd beszélni és miről nem. Azt is kijelenti, hogy tisztában van azzal, hogy rengeteg ember nem ért egyett azzal ahogy ők gondolkoznak, de nem érdekli őket, akkor is végig fogják verni másokon az akaratukat. A beszélgetésben elhangzik egy igazi Orwelli koncepció ez a ML fairness, ami azt sugallja, hogy ez valami jó dolog, fair-ség, de mint megtudhatjuk ez igazából egy ilyen PC-szarság és igazából egyáltalán nem fair. Meg természetesen nem csak Trumpot akarják megakadályozni, hogy továbbra is majd elnök lehessen, hanem SJW ideológiák mentén módosítják a technológiájukat, hogy még nagyobb eséllyel olvassanak az emberek ilyen tartalmakat, miközben elvileg nekik semlegesen kéne szolgáltatni az adatokat, vagy úgy hogy lekövetik a társadalom kereséseit és így rangsorolják mi kerüljön előre.

Nagyon ilyesztő és erről se írtak a magyar források, de... azt állítja a belős, hogy a Google mesterséges intelligenciáját SJW-k oktatják arra, hogyan lássa a dolgokat, vagyis egy SJW mesterséges intelligenciát kapunk majd a Google-től.

Azt is megtudhatjuk még a videóban, hogy a vezetőasszony szerint elszántak, mert mint mondta jönnek rájuk kongresszusi vizsgálatok és fenyegetések, hogy feldarabolják őket, de saját bevallása szerint ennek ellenére mindent csinálnak tovább, mert szerintük úgyse fogják őket feldarabolni. Ha megtennék, saját bevallása szerint nem tudnák megakadályozni, hogy ne Trump legyen az elnök.

Ajánlom megnézni az eredeti videót mindenkinek, mert sok részletet tudhatsz meg még belőle.

Viszont mint mondtam az is érdes ami utánna történt.

Trump kiállt és beszélt az ügy apropóján és a baloldali média erről a szivárogtatásnak nem mondott semmit még így se. A hvg is követte a külföldi eltarsakat ebben:

"Trump szerint nem az oroszok, hanem a Google és a Twitter próbálják befolyásolni a választásokat"

"Felfedte az igazságot az amerikai elnök: Trump szerint rosszul látjuk helyzetet, nem az orosz propaganda miatt kell aggódni, valójában a technológiai cégek azok, amik nagy veszélyt jelentenek a világra."

"Az elnök meg is nevezte ellenségeit: szerinte a Google és a Twitter elfogult piaci szereplők, akik kevesebb megszólalást engednek a republikánus képviselőknek, így például neki is, míg a demokratáktól származó véleményeket nagyobb eséllyel, és szívesebben jelenítik meg."

És blab-blab-bla megy a szöveg tovább és nem említik meg, hogy miért, minek apropóján nyilatkozta ezt Trump.

Mindenesetre Trumpék azonnal léptek. A Google hátrébb sorolná őket, de hogy ezt megakadályozza Trumpék megvették a Youtube “masthead”-ét. Ez pedig azt jelenti, hogy az USA-ban bárki felmegy a Youtube-ra rögtön a kezdő oldalon legnagyobb, legelső, legfeltünőbb videó az mostmár Trumpé.

"Trump is making sure more YouTubers see him than see the Democratic debate"

Emiatt a Demokrata jelöltek egymás közötti vitájában is őt még többen látták. Amúgy rémes vita volt, mindenki az illegális bevándorlókért tenne valamit, az USA polgárai nem igazán voltak téma.

"Thanks to a massive YouTube ad buy, the Trump campaign’s counterprogramming for the Democratic debate is probably going to reach more people on the site than the debate itself — though it probably won’t persuade many of them.

President Donald Trump’s reelection campaign has bought YouTube’s “masthead” — basically, the advertisement at the top of YouTube’s homepage — for Wednesday, the first night of the Democratic debates. That means anyone who goes to YouTube’s website is going to be hit with pro-Trump messaging. It’s an expensive move, and an effective one."

Ügyes megoldás, de Trump talán végre elszánja magát, hogy rendettegyen a techcégek között igazán.

Trump behivatja őket:

"White House to Hold Social Media Summit"

Amúgy érdekes új friss hír, hogy a Facebook-ot és a Twittert nem hívta meg.

Ugye az én egyik ilyen elméletem, hogy Zuckerberg más mint sokan mások, mert ő pénzért üzletelne republikánusokkal is szívesen és teszi is és lám ő nincs meghívva, a Twitter pedig Trump által használt kedvenc platform, bár igaz ők elég rendesen cenzúráznak.

"Trump to hold 'social media summit,' Facebook and Twitter not invited"

Zuckerberg egyébként eléggé izzadhat mert fel akarják őket is darabolni és nem nagyon tud épkézláb választ adni arra, hogy ez miért lenne rossz ötlet, de akkor se akarja:

"Zuckerberg szerint nagyon rossz ötlet a Facebook feldarabolása"

Szeretné ha ők a házon belül oldhatnák meg a problémákat (mert olyan kis megbízhatóak mi?), de gondolom a feldarabolás elkerüléséért egy állami szabályozásnak is örülne, máskor kifejezetten kérte. Ami persze a szólásszabadságot növelné, ha Trump alatt jönne létre és a közösségi oldalak bevételének is jót tenne, hisz nem kéne rengeteg embert bannolniuk a baloldaliak kívánságára.

"Az idei Aspen Ideas Festival vendégei közt egy különleges vendég is helyet kapott, maga Mark Zuckerberg szólalt fel. Válogatott témák kerültek elő, köztük az egyik legégetőbb: a Facebook feldarabolása."

"Tavaly nyár óta szerveződik egy mozgalom, melynek célját az amerikai kormányzat is támogatja: a Facebook monopol helyzetének megszüntetéséért küzdenek, többen ugyanis úgy vélik, túl nagy hatalom van Mark Zuckerbergék kezében. A mozgalom tagjai ezért a Facebook feldarabolását eszelték ki, hogy a vállalatot több cégre szétbontva, lényegében korlátok közé terelve lehessen felügyelni, elsősorban a felhasználói adatokat érintő botrányok miatt."

Gondolom a szembenálló elit tagjai is, hogy betörjék a Zuckerberget ijesztgetik a feldarabolással. Zuki viszont tudja, hogy most nem ők döntenek.

Egyébként meg itt van egy újabb példa arra miért nem jó mindent digitálissá tenni és túl sok hatalmat adni, nagy techcégeknek.

Az Amazon úgy döntött, hogy mivel nem értenek egyet az egyik könyv tartalmával, mostantól eltüntetik az internetes könyvesboltjukból. Digitális könyvégetés.

"Betiltja az Amazon a „melegterápiák” egyik atyjának könyveit"

"Az IFTCC jelentése leszögezi: miközben az LMBTQ-mozgalom azt állítja, hogy szakmai konszenzus és tudományos bizonyítékok támasztják alá a nem kívánt homoszexualitást a heteroszexualitás irányába elmozdító terápiás megközelítéseket, aközben a valóság az, hogy a területen rendelkezésre álló kutatások módszertanilag problémásak, és sok a tudományos bizonytalanság. Azaz minden bizonytalan, nincsen a kérdéskörről biztos tudásunk, túl kevés a rendelkezésre álló tudományos adat. Ilyen esetben pedig nem ildomos semmit betiltani, sem áltudományosnak kikiáltani."

"Akik nem az LMBTQ-mozgalom kívánalmainak megfelelő eredményekre jutnak kutatásaik folyamán, azokat „elítélik, szakmájukban marginalizálják, nyomozást indítanak ellenük, megfosztják őket a pályázati lehetőségektől, és az akadémiai karrierjüket kockáztatják”. Ennek következtében az IFTCC szerint csoda, hogy egyáltalán a domináns narratívával ellentétes kutatások egyáltalán megjelenhetnek."

A másik történet amitől már tényleg nem tudom, hogy nevesek-e rajta vagy sírjak, az az, hogy most az az új mániája egyes baloldaliaknak, hogy betiltassák pl. a nácikat videójátékokban, mert szerintük fennáll az esélye annak, hogy ettől a nácik elfogadhatóvá vállnak a közvélemény előtt, sőt akár nácivá lehet az illető akik játszanak vele. Ráadául vannak szerintük akiknek teljesen elfogadhatatlan, ha egy náci katonát kell irányítaniuk és követelnék, hogy ebben az esetben legyen róluk egy külön kis történet, hogy őt igazából a nácik erőszakkal sorozták be és ő nem ért egyet a nácikkal igazából... Hát tényleg... erre nincsenek szavak.

Itt van ez a nagyon beteg videó.

Aztán... olykor a baloldaliak is áldozatul esnek az általuk követelet cenzúrázgatásnak. Most is volt ilyen. Nem is kicsi az áldozat: az Antifa "three arrows" nevű csatornája lett törölve.

Viszont a helyzet arrafelé mintha kezdene izzani. Az eddig fegyvertartás ellenes baloldal most hírtelen mintha teljes fordulatot venne és fegyverkezésre szólította fel a baloldaliakat, hogy "megvédjék az elnyomott csoportokat". Nem az Antifa kezdte, de ők is csatlakoztak ehhez. Szép kilátások.

"Antifa Is Arming Itself Against a Trump Crackdown"

Azért az elég ilyesztő ha egy olyan csoport kezd tömegesen fegyverkezni, amelyik a teljesen normális hétköznapi embereket is kinyirandó náciknak könyveli el, mert egy apróságban mondjuk nem értenek egyet.

"Liberals are notoriously loath to take their own side in a fight. But their reticence may well be changing in an age of vigilante, white nationalist terror—openly condoned and supported by an incumbent president who has suggested that his armed devotees won’t stand for his removal from office. Increasingly, the antifa left is arguing—and training—in response. They are worried not only about an armed reckoning following a contested election, but also about rising violence from the paramilitaries loyal to President Donald Trump."

Ez beteg, de nem kéne elfelejteni azt se, hogy igazából ezen csoportok mögött milliárdos finanszírozók állnak akik nélkül az ilyen csoportok vagy elhallnának, vagy sokkal kisebbek lennének; de a milliárdosoknak hála nemcsak pénzhez jutnak hanem médiafelülethez, meg "elnézéshez", vagyis nem kell annyira félniük, hogy elitélik őket törvénytelenségért mondjuk.

Nem lehet elmenni amellett se, hogy a Nike miután már legyártotta és kiszállította az üzletekbe a régi amerikai zászlót magánhordó cipőjét, amit Július 4.-e az USA Függetlenség Napja, vagyis az országuk születésenapja alkalmából készített, visszavonta, mert volt egy fekete munkanélküli sportoló aki kijelentette, hogy őt ez a rabszolgaság idejére emlékezteti. Egy újabb állami jelkép van tehát a kultúrmarxisták kereszttüzében; megy ott is ezerrel a kísérlet a társadalom lelki összetartó erejének rohasztására.

Aztán persze ott van, hogy a Kis Hableány a legújabb moziban már fekete lesz, vagyis egy újabb fehér karakter lett átszínezve, ráadásul egy vörösből akikből eleve kevés van, meg pl. állítólag Hitler azokat is diszkriminálta valamennyire, de ez se számít... kisebbségi lesz Ariel is.

Viszont mégiscsak a csúcs tán az, hogy egy fesztivál úgy döntött, hogy a fehér embereknek dupla annyit kell fizetni a belépőért.

És egy fekete rapper ez ellen tiltakozott és írt egy tökéletes írást erről a Twiterre.

Festival charging different prices based on race...  Well done intersectional radicals. You've become the very racists you claim to stand against. So woke... So very woke.

Vagyis a magukat rasszizmus ellenesenek tartók váltak mára a legnagyobb rasszistává gyakorlatilag.

"Rapper Tiny Jag quits music festival over different ticket prices for white people"

"A bi-racial rapper pulled out of a Michigan music festival after she learned white people would be charged twice the amount to attend than “people of colour”."

És még milyen messze vagyunk a választásoktól... majd akkor mi lesz?

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr814934098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása