Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 6

2019. június 13. - GABOR2

Ezen kis idő alatt ami eltelt a legutóbbi cikk óta is rengeteg minden történt... Némelyikről önmagában lehetne oldalakat írni, de nem fogom megtenni, ha van angol tudásod utánna tudsz járni. Mert sajnos Magyarországon magyar nyelven ezekről szinte semmit se találsz.

Például történt az, hogy egy humorista Youtuber beszólt az egyik meleg Vox-os (egy baloldali média) hatalmasságnak. A Vox-ost úgy hívják Carlos Maza, a humoristát pedig StevenCrowder név alatt találjátok meg. StevenCrowder több millió feliratkozóval bír és eddig sikeresen elkerülte a cenzúra, de most úgy tűnik ráfázott. Carlos Maza nagyon besértődött és úgy gondolta, hogy nem éri be annyival, hogy simán StevenCrowder-en bosszút áll, hanem ilyen tipikus baloldali hiszti hadjárattal sokkal többet akart elérni... legyen megint egy nagy általános cenzúra hullám és rengeteg mindenkit bannoljanak, vagy legalábbis a videóik után a készítők ne kapjanak reklám pénzt. Az elején úgy tűnt, hogy veszteni fog és a Youtubert megvédi az, hogy több millió feliratkozója van, de aztán fordult a dolog, a Google mégis cenzúrázni kezdett és még pluszba megigérte, hogy a jövőben ezt fokozni fogja. StevenCrowder pedig ezután nem kap pénzt a videói után. Viszont cserébe a közönsége saját bevallása szerint más csatornákon sokkal jobban támogatja anyagilag mint valaha.

Aztán itt van egy másik durva story. Egy Pinterest belsős információkat szívárogtatott ki, hogy hogyan cenzúrázzák, vagy szorítják háttérbe a konzervatívokat... A keresztény szóra nincs autómatikus kiegészítés, minden más vallásra van; egy weboldalat ami próbálja lebeszélni az embereket az abortuszról direkt berakták a pornó oldalak tiltólistájára, így az is tiltva lett; bibliai idézetek tiltólistára kerültek; bizonyos jobboldali Youtuberek abszolút tiltást kaptak méghozzá olyan trükkös módon, hogy míg őket cenzúrázzák ezt ők maguk nem veszik észre, mert ők azt látják átment az üzenetük, de igazából senki se látja. Plusz érdekesség, hogy miután ezt bemutta a Projekt Veritas a Twitter bannolta őket, vagy valamit csinált velük, nem tudom már mert ez a story is folyton frissül. A belsőssel készült videót, ahol megmutatja az eredeti listákat megnézheted itt.

Szóval úgy tűnik a szabályozás előtt ami ezeket a cenzúrákat tiltani fogja, a techcégek igyekeznek jó ballibnek tűnni és elkötelezett kultúrháborúsnak.

Csakhogy volt olyan történés is ami azt mutatta, hogy igenis van feszültség az eliten belül és a techcéges emberekkel az elit többi részének problémája van. Hogy miért lehet ez... a korábbi részekben már leírtam.

Szóval például Zuckerberget el akarnák távolítani a Facebook eléről a részvényesek. Zuckerbergnek véleményem szerint, szíve szerint sokkal fontosabb lenne a pénzcsináló funkció mint az ideológia terjesztő és ez a többieknek látszik, hogy nem tetszik.

"Elzavarnák Zuckerberget a Facebook éléről"

Miért nem sikerült miközben mindenki más részévnyes el akarta távolítani őt? Nos... neki még mindig több hatalma van a cége felett mint az összes többi részvényesnek együttvéve.

"Az amerikai techóriás részvényesei egyáltalán nincsenek megelégedve a Facebook elnökével."

"Elsöprő többséggel szavazták meg a Facebook részvényesei a múlt héten tartott éves találkozójukon Zuckerberg elmozdítását az elnöki székből és a cég részvényesi struktúrájának átalakítását. Ugyan a szavazásnak nem lesz következménye, mert ahhoz Zuckerberg belső körének jóváhagyására is szükség lenne, de a tavalyi hasonló szavazáshoz képest jelentősen nőtt az elégedetlenkedők száma, ami mindenképpen jelzésértékű lehet."

"A másik felvetés a Facebook két részre osztott részvényesi struktúrájának eltörlése volt, amit a részvényesek 83,2 százaléka támogatott. Jelenleg A és B osztályú részvényesek vannak a Facebooknál, előbbi csoportnak részvényenként egy, utóbbinak tíz szavazata van. A B osztályban ugyanakkor csak a cégvezetés van benne, Zuckerberg pedig az itt található részvények 75 százalékát birtokolja, ami azt jelenti, hogy egymaga képes gyakorlatilag bármit leszavazni, teljesen mindegy milyen többséggel támogatják azt az A osztályú részvényesek.

Nem meglepő, hogy Zuckerberg és köre mind a két kérdést leszavazta, úgyhogy a részvényesek érdemben semmit nem tudtak elérni."

"Egy ügy ilyen mértékű támogatása nagyon ritka a befektetők részéről, ami alátámasztja azt, hogy változásra van szükség"

Szóval az elégetlenkedő techcégeseket próbálják eltüntetni a képből, hogy aztán a platformjuk teljes egészében a kultúrháborús célokat szolgálja.

Aztán itt vannak még ilyen "apróságok" mint például, hogy a szórakoztató ipar is próbálja nyomni a kultúrháborút és rengeteg pénzt veszít. Például a Dark Phoenix után már nem X-men-ek lesznek tán hanem X-womenek, vagy még inkább X-people-ok (nemrég a Deadpoolban 2-ben volt poénként aztán nem kell egy év se és úgy tűnik megvalósul valóban). Kb. olyan 100-120 millió dollár minuszt "termelt". Úgy tűnik, hogy nem beszéltek levegőbe azok akik azt mondták, hogy a szuperhősös filmekből kiszállnak az "Endgame" után, mert lezárul amúgy egy nagy story ív és már a Marvelt is megszállták az SJW; ez a Kapitány Marvelből látszott.

De amúgy egyre több korábban férfi főszereplős filmet cserélnek le másra és természetesn úgy, hogy megalázzák a klasszikus karaktert.... Például pletya még csak, de a Terminátor John Connorját is egy színesbőrű nő váltja, vagy akkor a már most negatív rekordokat döntő női Batmannel kapcsolatban nincsenek megelégedve az SJW-k és nem elég, hogy Batman nő és hogy Alfréd segítője fekete... a Batwoman színésznője bár leszbikus, de nem eléggé és Alfréd is legyen nő. Közben a sorozat tán már most megkapta az eddig világrekord like-dislike arányát, de hát... nincs megállás.

Aztán egy újabb top progresszív lap adja a döglődés jeleit:

"Top Progressive ThinkProgress Site Bleeding Cash and People" 

Szóval még eléggé a dolgok középén vagyunk, mindkét oldal elszánt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7214892566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.06.13. 18:27:20

Én máshogy látom Zuckeberg és a részvényesek konfliktusát: egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy pont a részvényesek a pro-cenzúrások, és Zuckerberg van a cenzúra ellen.

Ha belegondolsz, a részvényeseknek fontosabb lehet, hogy nyereségesek legyenek - amennyiben a "saját" pénzükről van szó. Bár jó kommunistaként mondom, hogy ebben a léptékben nincs olyan, hogy saját pénz :-)

Zuckerbergnek meg a nyereség mindegy, mert ő eleve a világot kontrollálni, a hatalom miatt csinálja. Azt meg jobban érzi így. És azt is tudja, hogy az USA nem hagyná bebukni a Facebookot, mivel globális hatalmat biztosít nekik.

De ha mégis Zuck volna jobban a cenzúra ellen, akkor annak csak az lehet az oka, hogy esetleg realistább és látja, hogy ha túltolja, akkor elfordulnak tőle az emberek.

GABOR2 2019.06.13. 19:06:34

@KalmanBlog: Lehet, hogy rosszul látom.

Viszont Zuckerberg hajlandó volt üzletelni a konzervatívokkal és pl. több pénzt kapnak a konzervatívoktól mint a libsiktől.

Lehet, hogy rossz forrást rakok be, de talán valahol itt lesz...:

"FWIW: How conservatives dominate Facebook"

www.anotheracronym.org/newsletter/fwiw-how-conservatives-dominate-facebook/

Amit te írsz, hogy mit akarnak a részvényesek az a normál üzemmód, vagyis pénzt akarnak keresni elsősorban, de mostmár az ideológiaterszető funkciót nyomatnák. Zuckerberg nem. Korábbi részekben mutattam is erről más adatokat.

Erre a storyra is emlékezz vissza:

444.hu/2018/11/22/a-facebook-szerint-soros-penzugyi-erdekbol-kritizalhatta-a-ceget-ezert-kertek-a-piarosaikat-hogy-dolgozzanak-ra

A Facebookot nagyon basztatják Soros körei is.
süti beállítások módosítása