Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Csúszhat az azonnali átutalás bevezetése biztonsági problémák miatt

2019. április 30. - GABOR2

A bankok nagyon sietősek lettek a minél jobban való digitalizációban, ahogy a kormány is. Csakhogy még az úgy ahogy biztonságos rendszerek kiépítése se megy egykönnyen. Igazi biztonságról nem is lehet beszélni, mert feltörik őket így is úgy is:

"Nem tudnak mit kezdeni a hackerekkel az amerikai bankok"

Viszont még ez kvázi biztonságos rendszer kiépítése se megy igazán, hiába állapítgat meg a kormány mindenféle határidőt és hiába vannak a bankoknak másokhoz képest szinte limitnélküli forrásai... még így se megy.

"Csúszhat az azonnali átutalás júliusi bevezetése"

"Ám úgy tűnik, nem lesz ilyen egyszerű a dolog, ugyanis a portfolio.hu ma hosszú és részletes – főként az OTP információira alapozott – tudósítása szerint a Bankszövetség még nem látja elérkezettnek az időt, és óvatosságból azt javasolja a központi banknak, hogy júliusban még csak pilot induljon, és csak akkor élesítsék a teljes rendszert, amikor az összes érintett pénzintézet meggyőződött a biztonságosságáról és teljes körű működőképességéről. "

"A beszámoló szerint az lehet a háttérben, hogy a bankok nem egyenletes módon készültek fel a valóban igen komoly és valóban nagy kockázatokat hordozó váltásra. Az AFR (Azonnali Fizetési Rendszer) tesztelése nagy erőkkel zajlik a javaslatot felvető OTP Banknál is – írja a portfolio.hu –, de olyan bonyolultnak, komplexnek ítélik a feladatot, hogy szerintük még időt kellene adni a pénzintézeteknek. A pilotot – nemzetközi tapasztalatokra is hivatkozva – úgy képzelik el, hogy egy meghatározott, alacsony összeghatárnál működne az azonnali átutalás, és ez a korlátozás addig tartana, amíg minden érintett véglegesen meg nem tudja állapítani, hogy a rendszer biztonságosan működik."

 

Végülis csak a pénzükről van szó.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9914795318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása