Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy nagyon beteg ötlet a kis Watsontól ( IBM-től )

2019. március 27. - GABOR2

A kis felhős, Big Datás Watson miután az egészségügy forradalmát igérte (és felemészett egy csomó vállalati forrást) és felsült vele durván, most egy igazán beteg ötletet talált ki, hogy igazolja a létét... bár már ez is mutatja, hogy magán se segített az egészségügyi "megoldása".

Nehogy félreértés legyen, a kis Watson igazából egy számítástechnikai izé, amit az IBM fejlesztett ki. Azért izé mert ez még a mindent mesterséges intelligenciának nevezünk kor előttről van, de mostmár erre is ezt mondják, bár korábban csak egy szuperkomputernek nevezték ami Big Data analízist csinál, szóval ja... tanult a sok bukásból és intelligens lett úgy tűnik.

Szóval a beteg sztori:

"Különvélemény élőben: egy robot megjósolná, ha csalni akar egy kereskedő"

"Gépi tanulással és mesterséges intelligenciával lepleznék le a pénzintézetek a csaló kereskedőket, még mielőtt egyáltalán elkezdenek bűnözni - számol be a Financial Times. "

"Az IBM Watson pénzügyi platformját használná az informatikai óriás arra, hogy elemezze a kereskedők beszélgetéseit, ezek hangszínváltozását, a hitelminősítések változását és számos egyéb tényezőt annak érdekében, hogy kiszűrje a csalásra készülő kereskedéseket."

Hogyan érjük el, hogy gyűlöljenek a munkatársaink, erre jó lesz.

Ez annyira beteg, hogy nem is idéznék többet innen, inkább egy korábbi történetet elevenítek fel, ahol gyerekek haltak meg a "csodás" Big Data jóslás miatt:

"Az amerikai Illonis állam gyámügyi hatósága néhány éve már egy számítógépes programot hív segítségül a családsegítő szakemberek munkájához. A program azt igyekszik megjósolni, hogy milyen valószínűséggel fenyegeti a gyermeket a következő két évben bántalmazásból származó sérülés vagy halál. Chicago Tribune szerint azonban ezt a rendszert hamarosan megszüntetik."

"A gyámügyet segítő szoftvert két floridai cég, az Eckerd Connects és a Mindshare Technology tervezte. A lényege, hogy a hatóságnál lévő aktákat átvizsgálja, majd ezek alapján 1 és 100 közötti pontszámot ad a bántalmazáson átesett gyerekeknek. Minél magasabb a pontszám, annál nagyobb veszélyben van a gyermek."

"Az eddigi jóslatok szerint több mint 4000 gyerek esetében 90 százalék, vagy még ennél is magasabb az esélye a sérülésnek vagy a halálnak, míg 369 kilencévesnél fiatalabb gyerek esetében 100 százalékos fenyegetettséget hozott ki a rendszer."

"A szakemberek szerint ugyanakkor volt olyan gyermek, aki jóval kisebb pontszámot kapott, később azonban életét vesztette, így végül ez vezetett oda, hogy felhagyjanak az adatbányászattal.""

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4714719911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása