Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Friss trendek 1.

A kultúr harc kirobbanása

2019. március 19. - GABOR2

Ha nem tudsz angolul és nem figyeled a trendeket egy totál más világban élsz, mert amik most folynak külföldön szinte egyáltalán nem jönnek át a mainstream csatornákon hozzánk.

Nem olyan régen és kb. egyszerre teljesen különböző vállalatok csinálják ugyanazt: Nem érdekli őket annyira, hogy amit csinálnak pénzt hozzon, az érdekli őket hogy nyomassák az SJW ( Social Justice Warrior ) ideológiát és identitarianismust ( ami kb. PC nácizmus a fehérekkel szemben )

És ez baromira kiterjedt és nagyon fontos dolgokat is érint. Írtam ugye pl. a Patreon és a Mastercard esetéről, hogy politikai nézeteik miatt dobnak ügyfeleket úgy is, hogy nem szegnek meg semmilyen törvényt, vagy szabályzatot, természetesen beleértve a sajátjukat is. Ők magáncég... ha nem tetszik valakinek a pofikája nem kötelesek kiszolgálni az illetőt. (De ezzel párhuzamosan persze a "megoldásuk" alternatíváját a készpénzt ezerrel megszüntetnék) De már a bankokat is élérte ez.

Azonkívül a szórakoztató ipart is teljesen elérte. Játékprogramok, filmek... minden kb. egyszerre váltott. Külföldi csatornákon, mainstreamen és Youtube-on is ezekről a témákról tonna szám jönnek az anyagok.

De vajon itthon erről mennyit hallunk? Mennyit hallunk pl. arról, hogy most frissen a Kapitány Marvel körül mekkora történések voltak? Pl. A Rotten Tomatoes(egy kritkákat bemutató oldal, ahol te is szavazhatsz elvileg) azért hogy "kijavítsa" a mozizó emberek kritikáját törölte azt a lehetőséget, hogy "nem akarom látni a filmet", vagy amikor már konkrétan a filmet kellett osztályozni törölték a negatív kommenteket és értékeléseket, mert hogy "trollkodnak akiknek nem tetszik", de a napnál is világosabb hamis pozítív értékeléseket meghagyták. Vagy hogy ne érje el az embereket a negatív kritika a filmről a Youtube algoritmusát megváltoztatták és hátrasorolták a negatív kritikákat, vagy mi van azzal, hogy kiderült, hogy rengeteg helyen nem jelentek meg a nézők és igazából a Disney vásárolt egy csomó jegyet, hogy ezért az emberek azt higgyék másokat is érdekel a film nagyon. Maga a film egy feminista film, ami "nem szól a fehér középkorú férfiaknak" és a színésznő kijelentette pl. hogy őt nem érdekli, hogy mi jön be egy fehér negyven éves kritikusnak, mert nem neki készít filmet és túl sok a fehér kritikus stb. stb.. Videó.  Videó arról, hogy 50.000 negatív kommentet és szavazatot töröltek, de még így is csak ha jól emlékszem 3%-kal lett jobb az értéke és később folytatták a törlést és persze csak a negatívokat. És még rengeteg minden, de ezt csak mint egy nem régi példa említem.

Ott van még pl. a Star Wars, vagy a Doctor Who amiben nő lett a főszereplő és SJW propagandát nyomat olyannyira, de még a ballibek is útálják és a show haldoklik. És nekünk talán ez nem mond sokat, de az angoloknak ez az egyik legsikeresebb sorozata, 54 éve van. És most: Ez. A béka segge alá került a sorozat.

Videójátékoknál szintén ez megy. Filmeknél meg kicserélik, beleerőltetik a SJW karaktereket, akik persze mindenkinél erősebbek és semmi jele annak, hogy volna gyengeségük és még a világ is nekik dolgozik. Pl. Rey aki jobban ért a millenium falconhoz mint a tulaja aki évtizedek óta használja, szerelgeti, vagy hogy tréning nélkül ismeri az erő minden titkát. Ez a Star Wars Last Jedi. Természetesen nem azzal van baj, hogy női szereplők vannak, hisz pl. az Alien Ripleyjének, vagy Lara Croftnak is nagy férfi rajongótábora van, de ebbe az irányba akarják vinni a médiák, hogy csak a nőkkel van bajuk azoknak akiknek ez nem tetszik.

Ja és a mainstream média.  Amit Marvel Kapitány körül nyomatnak a mainstream szerzők az brutális... mintha gyerekek lennének akik rátámadnak a negatív kritikát írókra.

De ezeket csak úgy megemlítem. Nagyon furcsa, hogy egyszerre kezdte szinte minden cég semmibevenni azt, hogy az ügyfél, a felhasználó fontos, nem lehet szidni. Most bármily hihetetlen innen Magyarországról, rendszeresen lecseszik, megalázzák azokat akik ezeknek a cégeknek az ügyfelei... sokszor maguktól a cégektől jön a lecseszés. "Toxic fan".

Vajon hogy lehet ez? Vannak elméletek. Pl. hogy az amerikai egyetemekben kinevelődött egy ilyen réteg, akik most jutott hatalom közelébe. Vagy, hogy vannak ilyen cégeket meggyőző "szakemberek", akik azt mondják, hogy ezt akarják a mai fiatalok (kutatások kimutatják, hogy nem) . Ezek az elméletek szerintem rosszak, vagy nem teljes képet adnak, hisz ha ezek lennének is, ez nem elég. Ugyanis, ha ez megy és a cégek pénzt veszítenek akkor az a logikus, mint ami régen ment... akkor annak dolognak végetvetnek. Most azonban a tulajdonosok nem vetnek ennek véget, és bátrán szidják is saját ügyfeleiket a cégek és tojnak arra, hogy sokszor egészen brutális összegeket veszítenek. Úgyhogy a megoldás talán inkább az, hogy mivel a világ vagyonának nagy része nagyon kevés ember tulajdonában van és igazából ezek a különböző cégek is ezekhez tartozik... valahogy eldöntötték, hogy akkor indulhat a "háború". Kérdés miért most indult?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7714701148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2019.03.20. 22:33:03

Hát ez a Kapitány Marvel történet nem akar abbamaradni. Tényleg úgy tűnik, hogy engedélyt adtak a cégeknek, meg színészeknek, hogy úgy szidják saját közönségüket ahogy csak akarják. Ezt üzente a fanoknak Samuel Jackson, mert hangot adtak annak, hogy nem szeretik a politikai üzeneteket a filmekben:

www.indiewire.com/2019/03/samuel-l-jackson-hates-trump-motherfucker-losing-fans-1202051335/

“I know how many motherfuckers hate me,” Jackson recently told Esquire about not fearing fan reactions to his Trump criticisms. “‘I’m never going to see a Sam Jackson movie again.’ Fuck I care? If you never went to another movie I did in my life, I’m not going to lose any money. I already cashed that check. Fuck you. Burn up my videotapes. I don’t give a fuck.”
süti beállítások módosítása