Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft évekkel később, de meghátrált ( DirektX 12 )

2019. március 19. - GABOR2

A Microsoft különböző nem fair dolgokkal akarta és igazából még mindig akarja rávenni az embereket, hogy váltsanak a Windows 10-re. Például úgy, hogy bár járt volna és járna a Windows 7-hez valamilyen frissítés, pl. biztonsági, vagy "felhasználó élményi" funkció nem kapják meg.

Anno a DirektX 12 is ide tartozott, amivel a játékosokat akarták a Window 10-re csábítani, vagy inkább ide valami más megfogalmazás illene... Persze a DirektX 12 akkor még kb. semmit se adott hozzá a játékélményhez, és most, hogy jönnének az olyan játékok amik már igen, a Microsoft mégis frissíti a Windows 7-et vele. Ezt már annó is meg kellett volna tennie.

Vagyis a Microsoft stratégiája elbukott és kénytelen volt engedni. Még mindig sokan akarnak inkább Windows 7-nél maradni mint a Windows 10 rémségre váltani:

"Windows 7-re is lesz DirectX 12"

"A Blizzard kérésére szánta rá magát a bizarr lépésre a Microsoft."

"A Microsoft többször is azzal próbálta meg eladni a számítógépes játékosoknak az aktuális Windowsokat, hogy csak a legújabb támogatta a játékok által használt DirectX programozási felület legújabb verzióit. A nem túlságosan távoli múltban kétszer játszotta ezt el a cég: a DirectX 10-hez minimum Windows Vista kellett, míg a DirectX 12 eddig Windows 10-exkluzív volt."

"A héten a Microsoft teljesen váratlanul bejelentette, hogy a jövőben a DirectX 12 részlegesen elérhetővé válik a Windows 7-re is, így a játékfejlesztők ha nem is minden funkcióját, de kifejezetten sokat használhatnak majd a rendszer alatt."

Mindent azért nem kaphatsz meg. Megkaphatnád, de nem kapod.

"Az új leképező a korábbi megoldáshoz képest nagyobb teljesítménnyel fut, részben mivel hatékonyabban képes elosztani a terhelést a sokmagos processzorokon.

A Microsoft szerint további fejlesztők is érdeklődnek a Windows 7 + részleges DirectX 12 kombináció támogatása iránt, így idővel más játékok is futhatnak majd modernebb renderelővel a régi operációs rendszeren"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1914700750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása