Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az újabb "szuper" azonosítók is vacakok ( Samsung Galaxy S10 )

2019. március 12. - GABOR2

Nemrég megkérdezték tőlem hogyha már mindenképpen ajánlani kéne valamit az újabb biztonsági beléptetők közül melyik lenne az és én a Samsung Galaxy S9 megoldását mondtam annak miután egy ismerős elmagyarázta nekem, hogyan működik, hogy ezt már nem lehet csak úgy átverni, de minek is mesélném ezt el ha már egyszer kiderült róla, hogy igazából szemétbevaló az egész.

Bár minimális esély van rá, hogy nem, hisz az eggyel korábbi verzió volt mint amiről a cikk szól, de az ember azt gondolná hagyományosan, hogy az újabb jobb, bár ma már egy nem igazán van így sok mindennel.

Szóval:

"Pofonegyszerűen verhető át a Samsung Galaxy S10 arcfelismerése"

"Bár az Apple tavaly bemutatott iPhone X készülékének arcfelismerő technológiája is finoman szólva nem volt tökéletes és megbízható kiadásakor, a jelek szerint a Samsungnak egy évvel később még az almás eszköz teljesítményét is sikerült alulmúlnia hasonló megoldásával. Úgy tűnik ugyanis, hogy a Galaxy S10 arcazonosítása szintén rendkívül könnyen átverhető - méghozzá triviális eszközökkel is."

"Egy holland kutatócsoport közelmúltbeli tanulmánya szerint ugyanis a jelenleg kapható, száznál is több, arc-alapú zárral rendelkező eszköz közül minden másodikat át lehet verni viszonylag egyszerű módszerekkel, és a valódi tulajdonos jelenléte nélkül is fel lehet oldani őket."

"A Galaxy S10-nek így ebből a szempontból legfeljebb az róható fel igazán, hogy elképesztően magas ára ellenére sem kínál biztonságosabb megoldás erre, mint jóval olcsóbb társai."

Hiába, méregdrága és "üzleti" törhető ez is mint minden más. Meg persze ez csak egy út arra, hogy megtörjék.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6614684794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása