Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kéne valami cuki tech story... Amazon Echo Alexa elég cuki?

2019. január 03. - GABOR2

Nehéz dologa van az infobiztonsággal foglalkozó blogoknak, mert ez nem egy cuki téma és nem népszerű. Lehetne macskás videókat beszúrni néhány bekezdés közé, de... a pozitívum nem illene az imagebe.

Úgyhogy jöjjön egy cuki tech újdonság inkább: az Amazon Alexája. Nagy sztár lett, még tévéműsorokban is szerepelt.

Persze ezek nem ilyen nevetős storyk lesznek.

Az a helyzet, hogy ez az "Alexa" is csinál olyan dolgokat amitől egyes embereknek kiveri a vizet. Ezek egy része nyilvánvaló előre programozott hülyeségek, mert nincs olyan, még hogy igazi mesterséges intelligencia, de azért van pár olyan dolog is ami nem szándékos, vagy ha az, elég rossz marketing akció lenne.

"Öld meg a nevelőszüleidet! - javasolta a virtuális háziszolga, Alexa"

"Egy amerikai tinédzsert a szülei likvidálására biztatott az Amazon virtuális asszisztense, Alexa. A fiú a családi problémáira keresett megoldást a neten, amire a robotvezérlésű beszélgetőpartner egy pszichológiai tanulmányból ragadott ki egyetlen mondatot: öld meg őket! "

"A hangvezérelt robottal a hírek szerint egész komoly problémák adódnak. A felhasználók szerint gyakran előfordul, hogy a robot teljesen indokolatlanul, az éjszaka közepén vérfagyasztó kacajban tör ki, alpári módon beszél a kutyák székelési szokásairól, vagy ha félreért egy kifejezést és (talán) szexnek hallotta, ..."

"De csinál olyat is, hogy hajnali háromkor bekapcsolja a rádiót vagy a tévét. Pont, mint egy horrorfilmben..."

"A digitális asszisztens néha még kémkedik is, több reklamáció érkezett már azzal kapcsolatban, hogy Alexa rögzíti az otthon hallott beszélgetést, majd azt találomra elküldi egy számára ismerős email címre, legyen az az anyósunk, a gyerekünk vagy netán a főnökünk..."

Hát ez lett a vége... egy ilyen cuki dolog mint Alexa is nem cuki módon végezte a blogomon. Nem is baj, mert igazából nem cuki és nem helyes ilyen kémkedő cuccot telepíteni otthon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5814532194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása