Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Miért kellemetlen, ha ellopják az üzleti titkot?

2018. december 07. - GABOR2

A kínaiak és még sokan mások nem állnak le, folyamatosan lopkodják az üzleti titkokat. Ebben az internet és a nyugat hozzáállása, hogy mindent ki akar rakni rá és rácsatlakoztatni nagyban segíti őket.

Ebben a történetben most nem ez történt, hanem valószínűsíthetően direkt létrehoztak egy fedőcéget, ami ellenállhatatlan ajánlatott tett a Samsungnak, hogy együttműködjenek, aztán az átadott know-how-t így lopták el.

"Ellopták a Samsung hajlítható telefonokba szánt kijelzőtechnológiáját"

"Ellopták a Samsung közelmúltban demózott hajlítható telefonkijlező-technológiáját, melyet aztán két kínai vállalat vásárolt meg - állítja a szenvedő fél koreai óriás egy nemrég indított perben. A cég szerint a "3D laminált" hajlítható OLED panel tervei egy alvállalkozón keresztül szivárogtak ki, amely a vádak szerint azt 14 millió dollárért adta el egy kínai cégpárosnak."

"Az ügyben eddig egyes források szerint 9, mások szerint 11 embert vádoltak meg, akik egy fedőcéget hoztak létre, kifejezetten a Samsung Display által birtokolt érzékeny adatok megszerzésére, két embert pedig továbbra is keresnek a dél-koreai hatóságok."

"A Samsungnak ez kifejezetten fájdalmas, hiszen épp most készül - ha minden jól megy a piacon elsőként - hajlítható kijelzős okostelefont piacra dobni, ám versenyelőnyét nem őrizheti meg sokáig, ha technológiája már most kínai riválisok birtokában van. "

És mennyi ilyen történet van, ami viszont azért lehet mert internetre kiraknak mindent, bízva a "szuper" kibervédelemben és ami még sokkal rosszabb a felhőbe is vannak akik beraknak fontos dolgokat, ami miatt nem csak egy, hanem akár több tízezer céget is ki tudnak rabolni.

Ebbe az egy esetbe ez veszett oda:

"Amennyiben a fentiek beigazolódnak, a kínaiak kifejezetten olcsón juthattak a technológiához, hiszen a Samsung szerint annak kifejlesztése nem kevesebb mint 6 évnyi munkába és 130 millió dollárba került."

Miért van az, hogy csak az egyéb módokon való lopásokat veszik komolyan, de az internetes csatornát nem, sőt egyre csak létrehoznak még több sebezhető pontot?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8514453200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása