Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy érdekes választás

2018. november 27. - GABOR2

Egy olyan dolog történt meg Japánban ami szinte hihetetlen:

"Saját bevallása szerint soha nem használt még számítógépet a 2020-as tokiói olimpia kiberbiztonsági előkészületeiért felelős japán miniszter."

 "Az ügy kettő kérdést is felvet. Vajon nem ért a számítógépekhez? Vagy tud valamit, amit mi nem, és emiatt nem meri használni azokat?"

Ez tényleg fura; simán lehet persze hogy jó bologatójános és ezért lett ő a kinevezett. Ő majd mindent el fog hinni a techcégeknek és nem veszi majd észre az átveréseiket. Ennek van is jele:

"Jelezte, hogy ezekben az ügyekben nem egyedül hozza meg a döntéseket, a szükséges intézkedésekről az általa vezetett csapat tagjai és a kormány határoz. Kijelentette, biztos abban, hogy nem lesz semmi probléma a 2020-as játékok kiberbiztonsági előkészületeivel."

Szóval lehet, hogy csak egy engedelmes bábú, de ez azért mégiscsak döbbenet:

Az elmúlt hónapban kinevezett Szakurada Jositaka a szerdai bizottsági ülésen egy ellenzéki kérdésre válaszolva közölte, hogy soha nem használt számítógépet.

"Huszonöt éves korom óta a munkatársaim és a titkárnőim végezték el a számítógépes munkát"

– mondta a 68 esztendős politikus, és hozzátette, az ő feladata "szigorúan állampolgári szempontból vizsgálni a kiberbiztonsági kérdéseket."

Ez Japán, nem Afrika.

Azért a legpozitívabb forgatókönyet is említsük meg...

Ma a legrosszabb hozzáállás a technikához nem az, amit a "számítástechnika előtti" emberek képviselnek, hanem az amit azok képviselnek akik nem vonták le a legutolsó következtetést, vagyis azt, hogy nem lehet a hackeléseket kiikatatni, mindig sebezhetőek maradnak a rendszerek, ezért fontos dolgokat nem szabad rábízni. Ők azt hiszik, hogy pl. csak egy legújabb vírusírtó, update, jó szakember kell és minden oké lesz. Nem lesz oké.

Hogy mit tud majd ez a "számítástechnika előtti" ember majd meglátjuk, még az is lehet hogy jobb lesz a végeredmény mint amire sokan számítanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6214396246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása