Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az Y generáció mégsem nyel be mindent, de van B terv

2018. november 07. - GABOR2

Az Y generáció a cégek és állami vezetők nagy igérete volt. Azt jelezték előre, hogy kritika nélkül imádni fog mindent amit a techcégek kitalálnak, minden "progesszív" baromságot imádni fog és minden céges szemétséget lenyel.

Ehhez képest óvatosan kezelik az innovációt.

"A hallgatókról összességében elmondható, hogy óvatosan nyitnak az innovatív megoldások felé: a magyarok többsége (55%) általában megvárja, amíg egy-egy újítás széles körben elterjed, míg a külföldiek legnagyobb arányban (42%) csak akkor használják az újdonságokat, ha feltétlenül szükséges"

Inkább konzevatívabbak.

"Young Americans Are Actually Not Becoming More Progressive"

És most itt egy friss példa, hogy nem tűri, hogy úgy szórakozzanak vele ahogy akarnak. Bár ez nem egy nagy dologért való kiállás, hanem a szórakoztatás területén látszik megint, hogy nem hagyják magukat.

A történetnek ez a része annyi, hogy a Blizzard ahelyett, hogy bejelentette volna a Diablo4-et, egy mobilos játékkal állt elő, ami feltehetőleg teli lesz majd mikrotranzakcióval (tehát kemény pénzlehúzás lesz), nem viszi előre a történetet, és mivel mobil játék még technikailag is visszafejlődés. És az embereknek ez nem tetszett... nagyon nem. A negatív lájkok száma egészen brutálisan hatalmas. A részvények árfolyama pedig zuhanórepülésbe kapcsolt. Azt hitték bármit lenyomhatnak az emberek torkán:

"Blizzard azt állítja, hogy rendkívül meglepte a negatív reakció."

De azért tudták, hogy amit csinálnak az rossz:

"A Blizzard egyik alapítója, Allen Adham elárulta, hogy a vállalat teljesen tisztában volt azzal, hogy a rajongók kezdetben felháborodnak majd a Diablo: Immortal miatt, a negatív visszajelzések mértéke azonban még őket is komolyan meglepte."

Mert mint oly sok cég azt hitték, hogy ennek a generációnak a torkán bármit lenyomhatnak.

Tehát kell B-terv.

Mivel ma már szinte minden elektronikusan működik, tárolódik... tudjuk manipulálni a dolgokat. Átírhatjuk a történelmet visszamelőleg, pl.  a kommenteket, de akár azt is megtehetjük, hogy már a jelenben manipulálunk azzal, hogy a negatív kommenteket töröljük és itt van egy nagy újdonság, ami eddig csak pletyka volt, de úgy tűnik igaz: a negatív lájkokat is lehet törölni a Youtube-on.

Rengetegen írták meg kommentben, amikor néztem a hozzászólásokat, hogy törlik a kommentjüket, még akkor is ha top komment több ezer lájkkal, de azt is írták sokan, hogy magának a videónak a negatív lájkjai több százezerrel csökkentek és igazából már a milliót is átlépné.

Ezt cikkekben is megemlítik:

"a Blizzard pedig csak olajat öntött a tűzre azzal, hogy törli a negatív hozzászólásokat."  

"a Blizzard nem a megfelelő módon kezeli a helyzetet. Történt ugyanis, hogy a cég elkezdte törölni a trailer alatti negatív hozzászólásokat, mellette pedig meglepő módon a dislike-ok száma is rohammód csökkenni kezdett."

Ennyire bízhatsz ezekben a rendszerekben. Ha nem tetszik a negatív lájkod, akkor egyszerűen törlik azt. És nem arról van, szó hogy újra rakták a videót mert azt is csinálták, hanem többen írták, hogy ugyannál a videónál már negyedszer törlik a dislikejukat.

A bejelentéskori beégés:

https://www.youtube.com/watch?v=r0dqeoSnc1U

Az új generáció remélem nem fogja tűrni a negatív trendeket és még időben vezető pozicióba jut.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4614358193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2018.11.07. 13:35:54

Még reakció videó: www.youtube.com/watch?v=lUkPkOq4BdY

Szegény fickó akinek kötelezően lelkesnek kellene lennie.
süti beállítások módosítása