Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Már megint nem jöt el a "jövő" ( Virtuális valóság )

2018. október 08. - GABOR2

Ismét egy beismerés, hogy hiába volt a ráolvasás, hogy "elkerülhetetlenül ez lesz a jövő" meg, hogy max két év és itt lesz a forradalom, megint nem jött be.

"Atomjaira robbanhat a virtuális valóság"

Amúgy lehet, hogy valakik rátelefonáltak az Origo-ra mert az eredeti cikk durvábban fogalmaz, valószínű ezt a cikket átszerkesztették, de lényeg még mindig itt van.

"Két-három évvel ezelőtt a világ legfontosabb technológiai szakkiállításain minden tele volt a virtuális valóság szoftverekkel és a virtuális valóság szemüvegekkel."

"a piaci elemzők azt lebegtették, hogy a közeljövőben a virtuális valóság (Virtual Reality, vagy röviden VR) le fog tarolni mindent, és ezek az eszközök nyugdíjba küldik majd a televíziókat, a számítógépeket, a projektorokat."

"A fasorban sincs"

"Azóta már világosan látszik, hogy az ígért áttörésből, a televíziók, számítógépek és mobilok nyugdíjazásából nem lett semmi. A világot nem árasztották el a virtuális valóság szemüvegek és szoftverek, és az év egyik legjelentősebb szakkiállításán az is kiderült, hogy erre még egy darabig nem is fog sor kerülni."

Sőt, még az is könnyen meg lehet, hogy a VR megy a többiek mellé a bukott technológiák múzeumába.

A felhőt ott várja egy nagyon előkelő hely.

"Az IFA 2018 esemény ugyanis mindenről szólt, csak nem a virtuális valóságról. Nyoma sem volt már a csinos VR-es lányoknak, se a hirdetéseknek és természetesen a cégek is fukarkodtak a nagy bejelentésekkel. "

"Az egész őrület beindítójával, a Facebook által megvásárolt, felkarolt és pénzzel teletömött Oculus Rifttel pedig csak egy eldugott standon lehetett találkozni.

Ez egyébként egy elég szomorú hely volt, hiszen itt olyan kis cégek vásároltak standot, akik évekkel ezelőtt elhitték a mesét, és rengeteg pénzt öltek a saját virtuális valóság szoftverük kifejlesztésébe, hogy aztán most ott álljanak remények nélkül."

 "Az előrejelzések tragikusak"

Ha hallgatnának a cégek az én előrejelzéseimre milliárdokat spórolnának meg és emellett milliárdokat kereshetnének meg értelmes dolgokkal.

"Az előrejelzések azt mutatják ugyanis, hogy a VR marginális szereplő lesz, legalábbis a közeljövőben biztosan."

Az elemző cégek sz@r-t se érnek úgy tűnik sokszor. Mintha csak egotápláló és vásárlói és befektető megtévesztő módszer lenne. Ráolvasás.

 "az ember totálisan el van vágva a külvilágtól a használata során, ami nagyjából húsz percnyi használat után kezd rossz hatással lenni a pszichére. Azt nem mondanám, hogy pánikot okozott, de kellemetlen és rossz érzés volt a bezártság. Ráadásul a szoftverek színvonala mind a grafikát, mind a komplexitást tekintve továbbra sem közelíti meg azt, amit a hagyományos számítógépek vagy játékkonzolok produkálnak. Tehát továbbra is meg van egy csomó olyan hiba, vagy hiányosság, amelyek a kezdetek óta fennállnak. Ezek állnak a hátterében a VR technológia sikertelenségének, és amíg ezeket nem tudják kiküszöbölni, addig az áttörésben felesleges reménykedni. Az idő pedig csak fogy..."

Jó lenne, ha az elemző cégek leállnának a képtelen jóslásaikkal mert fárasztóak és hiteltelenek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4214288565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása