Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A jövő autója: javíthatatlan szoftver hiba miatt bezuzandó ( Igazából ipari IoT )

2018. október 08. - GABOR2

Ez is elérkezett. Szoftver hiba miatt inkább bezuzzák a vadiúj kocsikat mint inkább megpróbálják kijavítani. Ezúttal viszont nem a kocsiban magában volt a gond, hanem az azt gyártó robotokkal.

"A szoftverhiba ezúttal sajnos nem oldható meg egy frissítéssel, ugyanis nem magában az autóban van: a kocsik gyártása során a robot hegesztőgép a rossz programozása miatt kihagyott jó néhány hegesztést a B-oszlop környékén (az első és a hátsó ajtók közti részről van szó), így egy baleset esetén a vártnál sokkal törékenyebbnek bizonyulhatnak az érintett kocsik."

Ezek az ipai gépek egyre inkább -ha teljesül a techcégek vágyálma- netre kötöttek lesznek és emiatt támadhatóak. Ilyen hibákból pedig jó sok lesz és a termelőcégek nem fogják bírni sokáig a veszteségeket; főleg ha az egyetlen megoldás a késztermék megsemmisítése lesz. 

"nem lenne gazdaságos manuálisan meghegesztetni a karosszériájukat, inkább megsemmisíti a járműveket."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5814288783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása