Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Hatástöbbszöröző erő: 130 millió vendég, 5162 hotel adatai ellopva

2018. szeptember 13. - GABOR2

Újabb példa arra, hogy milyen jó ötlet a "biztonságos" felhőbe feltölteni az emberek millióinak adatait.

"Egy hacker személyes adatokat kínál eladásra: egy kínai webplatformon 8 bitcoint, vagyis körülbelül 48 500 eurót kérnek el a Huazhu Hotels Group 130 millió vendégének személyes információiért. A hotellánc összesen 13 szállodai márkát üzemeltet, amelyekhez 1119 kínai városban 5162 hotel tartozik."

"A Huazhu Hotels Group márkái közé tartozik a Hanting Hotel, a Grand Mercure, a Joye, a Manxin, a Novotel, a Mercure, a CitiGo, az Orange, az All Season, a Starway, az Ibis, az Elan és a Haiyou. A csoport a Weibo rendszerében nyilvánosságra hozott egy közleményt, amelyben az szerepel, hogy még vizsgálja az adatkiszivárgást és az esetről tájékoztatta a helyi hatóságokat. A Zibao nevű biztonsági vállalat a kínai újságokkal azt közölte, hogy az adatokat ellenőrizték. A lopásra augusztusban került sor és a Huazhu munkatársai hibát követtek el, amikor az adatbázisok másolatait egy GitHub-fiókba töltötték fel."

Ez a felhő ereje.

Nézzük mit kínálnak:

"Your business needs, met"

"Get the administrative and security support your business needs with our cloud solution. Develop software on one, integrated platform alongside a community of millions of developers."

"Security that means business

Keep your code safe with our always-on physical, system, and operational business-grade security designed to protect your code at all costs."

"We know your code is extremely important to you and your business, and we're very protective of it. After all, GitHub's code is hosted on GitHub, too!

Ennyit értek a szép szavak és még azt is megtudhattuk, hogy a GitHub forráskódját is ezek szerint ellophatták.

Szóval megint egy vállalat ami nagyon modern akart lenni, minden adatot kényeszeresen begyűjtött, felnyomta a felhőbe és viola több mint százmillió ember adata ismét ellopva.

Ha rájuk bízod a céges titkaidat majd azokat is viszik.

A GitHub-nak van Business cloudja is, hogy elejtsen további áldozatokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7214238149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása