Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Befolyásolás a szórakoztatáson keresztül 2.

A helyzet

2018. augusztus 23. - GABOR2

Nos, gondolom értesültél róla, hogy sok olyasmi történik mostanában, hogy reboot-tólnak filmeket és pl. a férfi főszereplők helyett nők vannak, vagy a fehér szereplő helyett néger, a férfiak bénák, a nők csúcsszuperek mindenben, szinte minden gonosz fehér férfi, a jók a feketék és a nők, mindenfelé melegek vannak, akik mint az evolúció következő lépcsőfoka vannak ábrázolva.

A videójáték világát eddig nagyjából elkerülte ez a trend, de most sorra jönnek a dolgok és egyértelmű, hogy be akarják venni ezt a területet is.

Itt van pl. a Battlefield 5 esete.

Történelmileg hűnek mondják, ami a második világháború alatt játszódik. Nos sok olyan dolog amellett amit tényleg csak szakértők vesznek észre, hogy bullshit, ott van az, hogy egy cyberkarú, furcsán festett nő van az egyik tralierjük középpontjában aki természetesen a frontvonal középén harcol és persze simán szuper és pörög minden. Aztán kaptuk nemrég a következő trailert. Itt a fehér férfi aki igazából harcolta ezt a háborút egyedül leghátúl ott van a sorban, de itt vannak többen négerek és... harcoló ázsiai nő a nyugati fronton. Remélem mondanom se kell, hogy ez mennyire nem történelmileg hű. Viszont többen írták a komment szekcióban, hogy kisgyerekek akik nincsenek tisztában a valósággal  ezt látják és ebből gondolják milyen lehetett a világháború. És pont ez a cél.

Mindazonáltal rengetegen kiakadtak.Többségbe került több helyen is a dislike, van ahol több százezer a dislike. Erre egy olyan reakciót kaptunk a cég részéről, hogy vagy elfogadják a játékosok hogy ez van, vagy ne vegyék meg. Egyébként a történet szerint az egyik vezető kislánya akart nőkét játszani a játékban és ezért lett ez így. A cég részéről még azt is kijelentették, hogy akik szerint ennek másként kell lennie azok tanulatlanok.

Az eredmény pedig ezúttal nem maradt el...

https://www.cnbc.com/2018/08/20/cowen-predicts-eas-battlefield-v-will-be-a-serious-disappointment-citing-weak-pre-orders.html

Katasztrófálisan rosszak az előrendelési számok. Az embereknek úgy tűnik nem kell ez a játék. A fickó aki kijelentette, ha nem tetszik akkor ne vegyék meg, nemrég elhagyta a céget több mint húsz év után.

Aki tud angolul annak ez egy jó összefoglaló lesz:

https://www.youtube.com/watch?v=9o6r6ZKZrvk

És ez csak egy példa volt, mert pl. Cyberpunk 2077 is támadás alatt van.

Tönkretesznek mindent és hazudnak. Mert nem igaz, hogy útálják a nőket a filmeken, még az akciófilmeken se. Pl. Alienbe is erős női főszereplő van és férfiak milliónak kedvenc filme. Ezek elvannak felejtve és korábban sikeresnek mondott filmekből ahol férfiak a főszereplők kitúrják őket és persze a politikai üzenetüket belerakják. Pl. filmeknél most azt hallottam, hogy a Terminátor átmegy totál feminimbe. Aztán a videójátékoknál is... méghogy nincsenek női szereplők. Ott van a Tomb Raider amit szintén férfiak millió kedvencnek tartanak. Sokaknak egyáltalán nem probléma a női szereplő, az viszont igen, hogy azt mondják történelmileg hű lesz az alkotás aztán ehelyett ideológiát próbálnak letollni a torkunkon és tönkreteszik a játékot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1914197241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása