Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az ipar netrekötésének árnyoldala akkora, hogy értelmetlenné teszi a bevezetését...

2018. augusztus 09. - GABOR2

Az Ipar 4.0... ahol pl. minden ipari termelő eszköz, robot csatlakozik az internethez... Élőben tudod nézni a gépek adatait más országokból, de jó. Állítólag valahogy még ez növeli is hatékonyságot, bár évtizedek óta javítják és abból, hogy tudod, hogy éppen abban a pillanatban mit csinál a géped internetről, (azt amit mindig) és a havi összesített adatokat is például eddig is tudtad, meg úgy kb. mindent amit kell, mégis valahogy attól hogy látod az internetről a micro adatokat valahogy csodásan fog majd nőni a hatékonyság.

Aztán persze itt van amiről nem beszélnek, a minusz oldal. Most van is egy konkrét példánk. Valami hihetetlen mód kell növelnie a hatékonyságot az internetre kötöttségnek, hogy ezt kompenzálja:

"Zsarolóvírus zavarta meg a TSMC működését"

"A kártevő miatti kiesés akár 200-300 millió dolláros lyukat is üthet a bérgyártó bevételében."

"Zsarolóvírus miatt esett ki nagyjából egy teljes nap a tajvani TSMC működéséből. A félvezetőkkel foglalkozó legnagyobb bérgyártó még múlt hétvégén adta hírül, hogy gyártósorainak egyes részét kénytelen volt leállítani, az azokat működtető PC-kre ugyanis számítógépes vírus került. A vállalat közleménye alapján mostanra sikerült visszaállítani az érintett rendszerek 80 százalékát, azonban a nagyjából 24 órás kiesés így is tetemes kárt okozott, amely a negyedéves bevétel akár 3 százalékát, azaz körülbelül 250 millió dollárt is jelenthet."

Nézzük csak; egy támadás, 24 óra kiesés -3 százalék bevétel. A jövőben pedig folyamatosan lesznek támadások; milyen hihetetlen nagy hatékonyság növekedés lesz itten, szinte felfoghatatlan, csak azért mert látjuk élőben a neten a gépek termelését akkora plusz keletkezik ami akár -3 százalék/támadást is nevetséges veszteséggé degradál, pedig a támadások folyamatosak lesznek.

Mese habbal.

Némi update is van:

Kiderül, hogy nem szeretik ezek a cégek se a minden héten forradalmat:

"Elsőre megdöbbentőnek tűnhet, hogy egy efféle vállalat pont a gyártósorait működtető számítógépekre nem telepíti a frissítéseket, azonban ez sajnos általános jelenség a nagyvállalatoknál. A cégek attól rettegnek, hogy az operációs rendszerekhez kiadott frissítések stabilitási vagy kompatibilitási problémákat okozhatnak, így szigorúan tilos piszkálni a számítógépeket."

A rend két nap alatt állt helyre nem egy:

"Ugyan nagyjából két nap alatt helyreállt a rend, de az incidens miatt a cég így is kénytelen volt 3 százalékkal csökkenteni a negyedéves árbevételének prognosztizált összegét."

Ha valamiről ordít, hogy baromi rossz ötlet és sok veszteséggel jár, akkor miért olyan nehéz felfogni, hogy nem kéne bevezetni?

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7914171641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása