Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az a szemét valóság már megint itt kellemetlenkedik ( IoT az iparban )

2018. április 17. - GABOR2

Hatalmas erőfeszítéseket tesznek a techcégek marketing osztályai, hogy belédverjék mi lesz az "elkerülhetetlen jövő" aztán meg jön itt egy ilyen cikk.

"Komoly nemzetbiztonsági és gazdasági kockázatot jelent az, hogy kormányzati támogatással, megbízással rendelkező orosz hackerek kompromittálódott routereket és más hálózati eszközök sebezhetőségeit kihasználva kémtevékenységet folytatnak a világban, mivel ez megalapozhatja a jövőbeli kibertámadásokat – jelentette ki tegnap közös közleményben az amerikai belbiztonsági minisztérium (US Department of Homeland Security – DHS), az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI), valamint a brit titkosszolgálat (GCHQ) kiberműveleti osztálya (National Cyber Security Centre – NCSC)."

"A közlemény szerint ezek a támadások a kormányzati intézmények mellett a privát szektort és a kritikus infrastruktúrák rendszereit veszik célba, illetve az ezeket támogató szolgáltató cégeket igyekeznek megfertőzni, működésükbe beavatkozni."

"Rob Joyce, a Fehér Ház kiberbiztonsági tanácsadója a nyilatkozattal kapcsolatban kijelentette, hogy biztos tudomásuk van arról, hogy Oroszország egy nagyszabású és alaposan megtervezett kampány keretében elégtelenül védett hálózati eszközök millióit fertőzte meg világszerte, és ez felveti annak alapos gyanúját, hogy az így kiépített hálózatot későbbi kibertámadásokra kívánják felhasználni."

Dehát az elkerülhetetlen jövő, hogy pl. minden ipari termelési egységet internetre kötünk, akkor meg miért írnak ilyen f@szságokat, hogy ez esetleg... ebből az információból arra lehet esetleg következtetni... rossz ötlet. Miért lenne rossz ötlet minden fontos dolgot sebezhető rendszerekre bízni, amiket nem fogunk tudni megvédeni támadásoktól? Ez olyan kényelmes... netről láthatom, hogy termel az üzemem... ez annyira menő, meg modern. Tönkre akarják tenni az álmom ezek a szemét holmi "biztonságra" figyelő szervezetek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6513841264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása