Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Még egy "jó" ok, hogy mindent okossá tegyél és Iphone-nal irányítsál

2018. február 13. - GABOR2

Ha azt akarod, hogy a cégek marketingesei azt mondják rólad, hogy milyen "okos" vagy tegyél szinte mindent magad körül "okossá" és tedd netre és irányítsd okostelefonnal. Igazából mindegy melyikkel ugyis mindegyikben van pár tízezer biztonsági rés aminek segítségével átvehetik az irányítást az otthonodon, vagy csak simán tönkrevághatják, de ha igazán menő vagy akkor Iphone-t használsz. Aminek most éppen kiszivárgott a forráskódja részben. Nem mintha enélkül nem ment volna, de miért is ne legyen könnyebb dolga a hackereknek.

"A hét közepén az interneten felbukkant egy rakás fájl, ami szakértők szerint az iPhone egy, biztonsági szempontból kritikus része, az iBoot forrását képezi. Az állományok kiszivárgása komoly fejfájást okozhat az Apple számára, ugyanis segítségével hackerek a készülék feltörésének új módjait fedezhetik majd fel."

"Az iBoot feladata elvileg az lenne, hogy csak az Apple által ellenőrzött és hitelesített rendszerkód indulását tegye lehetővé a készülékeken. Forrásának birtokában azonban olyan hibák lehetnek felfedezhetők benne, amik kihasználásával akár tetszőleges kódot is fel lehet majd csempészni, illetve futtatni az iPhone-okon."

"Ez önmagában is problémás, hiszen manipulált (pl. kémfunkciókkal kiegészített) iOS változatokkal szerelt iPhone-ok forgalomba hozatalára is lehetőséget adhat, de ami ennél is nagyobb baj: maga az eredeti iOS elemzését és visszafejtését is lehetővé teheti majd."

"Ha ez valóban sikerül, a hackerek és a szakértők biztonsági hibák akár ezreit is felfedezhetik a rendszerben, amiken át akár távolról is feltörhetik és manipulálhatják majd a készülékeket"

Biztos nagyon "okos" ötlet olyan készülékre bízni az életed ami biztonsági hibák ezreivel rendelkezik. Biztos?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4113664552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása