Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Milyen ironikus

2017. december 08. - GABOR2

Vannak akik abban hisznek, hogy lehet minden fontos dolog neten, csak kell egy jó biztonsági program ami véd. Ez a dolog már milliószor megbukott. Az viszont már tényleg ironikus amikor a védelmi rendszerek miatt tudják átvenni a géped fölött az irányítást.

https://www.hwsw.hu/hirek/58173/microsoft-malware-protection-engine-biztonsag-hiba.html

"Soron kívüli biztonsági frissítést adott ki a Microsoft, amellyel egy több Windows verziót is érintő, kritikus biztonsági hibát javít. A CVE-2017-11937 kódnéven jegyzett sebezhetőség a Malware Protection Engine-t (MPE) érinti és távoli kódfuttatást tesz lehetővé a potenciális támadók számára, akik így akár teljes kontrollt is szerezhetnek az áldozat számítógépe fölött."

 "Az MPE egy sor, a cég által kiadott biztonsági termék alapját képezi, mint a Microsoft Security Essentials, a Windows Defender vagy épp a Microsoft Forefront, amelyek így mind érintettek."

Figyelem a legpoénosabb rész:

 "A fenyegetés azokra jelenti a legnagyobb veszélyt, akiknél a valós idejű védelem be van kapcsolva, ennél ugyanis a rendszer automatikusan ellenőrzi a beérkező fájlokat. Ha a funkció nem aktív, a támadónak várnia kell, míg az előre beidőzített ellenőrzés bekapcsol."

Micsoda védelem!!!

Na ez a sebezhetőség is megvolt. Meg lehet nyugodni mindenkinek. A felhasználóknak azért mert foltozva lett, a hackereknek meg azért mert a sebezhetőségek sohase fognak kifogyni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9513458349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása