Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az innováció nem fogja megoldani a problémákat ( -1.rész )

Avagy Csath Magdolna kiakaszt

2017. december 06. - GABOR2

Ma is szerepelt a rádióban. Ő az aki leghangosabban hírdeti, hogy Magyarország problémáira a megoldás az innováció. Olyan sokat lehet ezt tőle hallani, hogy valóságos pszichológiai mérgezést kaphat tőle az ember. Nem mint ember van vele gondolom, mert annyira nem ismerem, de azért van néhány személyiségbeli gond is... Pl. ebben a legutóbbi rádiós beszélgetésben is látszott, hogy komoly küzdelmei vannak azzal kapcsolatban, hogy nem csak ő szerepelhet, vagyis nem nagyon szereti, ha van beszélgetőtársa. A mostani beszélgetés nagy részén is voltak ilyen veszekedések a beszélgető partnerrel, de aztán a vége felé el kell ismernem próbált javítani a dolgon. Ezt gondolom gyakorolja, hisz annyira idegen volt tőle az a mondat, hogy Gábor erről mi a véleményed? Aztán átváltott kioktató anyuka stílusra. A másik problémám vele a kora; 73 éves és ő próbálja megmondani mi lesz a jövő. A legnagyobb problémám vele, hogy olyan sokszor ismétli ezt a teóriát, hogy Magyarország számára az innováció a megoldás, hogy az már egy lónak is sok. Ha az elmúlt öt évben meghallgatsz egy Csath Magdolna interjút a magyar gazdasággal kapcsolatban akkor kb. hallhattad az összeset. " Innováció, innováció, innováció" Ez a mondanivaló 70%-a. Mondjuk a legutóbbi beszélgetés pont hozott már némi újat, csodálkoztam is, hogy pl. létezik számára a mezőgazdaság is és a beszélgetés utolsó negyedéig úgy tünt mostmár valami megváltozott. De aztán kiderült, hogy mégsem és bár tán az elmúlt 5 év egyetlen beszélgető műsora volt amiben nem hangozott el szó szerint az innováció szó maga, mégis ezt javasolta más szavakkal. Aztán képzeljétek el ahogy valaki próbálja tartani a terhet, de aztán még egy kis pehely súlyú semmiséget hozzáraknak és aztán bumm, döl minden... Talán lesz ebben azért változás, ez a legutóbbi interjú ezt sejteti, gondolom voltak mások is akik rászoltak, hogy "kicsit" sokat ismétli már önmagát. Vagy a veszekedések miatt nem volt már elég idő erre... Én is ezzel a sorozattal szeretnék hozzájárulni az innovációval kapcsolatos tudás szélesítéséhez. Amúgy természetesen nem csak Csath Magdolna tolja ezt, hiszen ha pl. megnézzük a portfolió.hu-n ma megjelenő MNB jelentést, hogy mi hozna kitörést az kb. teljesen megegyezik Csath Magdolna nézeteivel.

"Kikutatta az MNB, hogyan lehet sikeres Magyarország" 

"A magyar gazdaság duális szerkezetén úgy lehet enyhíteni, hogy a kis- és középvállalati szektort hozzásegítjük az exportpiacokra való kilépéshez, ez ugyanis ösztönzi a termelékenység növekedését - hangzott el a Magyar Nemzeti Bank ma megjelent Növekedési jelentés című kiadványának bemutatóján. A jegybank szakértői kiemelik: nagyon fontos, hogy a magyar gazdaság növekedési pályáján lezajló ágazati átrendeződés során a kulcsiparágak (amelyek a technológiai megújulást leginkább képviselik és terjesztik) is erőteljesen megjelenjenek. Az egyik ilyen kulcsiparág az elektromobilitás, amely új kihívások elé állíthatja a hazai autógyártókat."

A kormány közeli sajtó is tele van a digitális átállassal kapcsolatos csodálatos jövő képével. Szóval mélyedjünk el kicsit ebben a dologban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2113450161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása