Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Nem használhatod az okoscuccaidat mert nem vagy elég PC

2017. november 29. - GABOR2

Egy kis videó a jövőről ahol mivel nem vagy elég PC kizárnak az okosszolgáltatásokból:

https://www.youtube.com/watch?v=hsGO1bI9q_U

Nyugodtan odaképzelheted, hogy mindez hackertámadástól is megtörténhet.

Amúgy igen, miközben egyes cégek azon gondolkoznak, hogy a felhőbe feltöltsék az agyad, aközben manapság folyik egy hatalmas digitális könyvégetés. A magyar sajtó nem követi, de rengeteg youtube csatornát törölnek, mert nem tetszik egyeseknek a tartalma, vagy egyszerűen a tartalma miatt többet nem fizetnek reklámok után. Gondolhatod, hogy azok a vállalalatok amik törtlik a nekik nem tetsző gondolatokat mit csinálnának a feltöltött tudatoddal; ott is lenne sok dolog amit szerintük meg kéne változtatni.

Egy másik példa az örületre:

http://www.origo.hu/techbazis/20171120-twitter-ellenorzott-profil.html

"Már politikai alapon is büntethet a Twitter"

"Mostantól bármiért elveheti a felhasználóktól az ellenőrzött státuszt."

"Éppen ezért is furcsa, hogy a Twitter csendben megváltoztatta a szabályzatát, így mostantól kezdve bármely felhasználótól elveheti az ellenőrzött státuszát, méghozzá indoklás nélkül. A felhasználók oroszlánrészének persze nincs ellenőrzött profilja: a megoldást a Twitteren „hivatalos" kommunikációt folytató, közismert személyeknek találták ki, hogy csökkentsék az őket megszemélyesíteni próbáló rosszakaróik dolgát.

A politikusok és hírességek jókora részének ellenőrzött a twitteres profilja, ezt a nevük mögötti kék pipa jelzi.

Az ügy háttere, hogy a Twitter nemrégiben megadta az ellenőrzött státuszt az egyesült államokbeli alt-right mozgalom egyik közismert alakjának, mire a közösségi szolgáltatás baloldali beállítottságú felhasználóinak egy tábora hangos nemtetszését fejezte ki.

Állításuk szerint a kék pipa olyan benyomást keltett, mintha a Twitter támogatná Jason Kesslert és a nézeteit.

Ettől a Twitter elhatárolódott, rövid időre leállította a folyamatban lévő profilellenőrzéseket, majd végül megváltoztatta a szabályzatát, hogy ne kelljen kommentálnia a kellemetlennek bizonyult személyek ellenőrzött státuszának elvételét."

Vagyis a történet: egy kék pipa ami azt jelzi, hogy ellenőrizték, hogy az a személy valóban az a személy akinek állítja magát türhetetlen volt bizonyos csoportoknak, mert a pipa szerintük az jelenti igazuk van és ennek az örületnek engedett a cég, csak ezért elveszik a pipát.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7113404051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása