Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ez is mutatja mennyire bízhatsz a cégekben

2017. november 29. - GABOR2

Kicsit fáj a szívem, mert most egy olyan cégről lesz szó ami szerintem valóban csinált valami innovatívat. De aztán sok csúnya dolog került a felszínre és most egy újabb ilyen dologról van szó.

Ugye menő, modern, digitális cég vagyunk, jeee, ez milyen jó, de aztán a valóság megint bekopogtat és megmutatja, hogy a menő, modern, digitális vállálkozásokat simán kirabolják, feltörik.

http://hvg.hu/kkv/20171122_az_uber_most_ismerte_el_a_tavalyi_durva_adatlopast

És amikor ez megtörténik jön a hallgatás, amivel még több kárt okoznak. A cégek nem vallják be, hogy feltörték őket, hisz egy marketing katasztrófával ér fel az igazság, hogy az eddig szuperbiztonságosnak beállított rendszerünket teljes mértékben feltörték. Így hát ezt nem is árulják el.

Uber esetében is ez volt.

"Az Uber csak kedden közölte, hogy tavaly 57 millió ügyfél és 600 ezer amerikai sofőrjük adatait lopták el hackerek: neveket, e-mail-címeket, telefonszámokat, a sofőrök jogosítványainak adatait szerezték meg. A cég már tavaly felfedezte az adatlopást, de nem értesítette róla sem az érintetteket, sem az illetékes felügyeleti szervet."

Ennyit ér a törvény, hogy értesíteni kell.

"Az a két ember, akik az adatlopás ügyével foglalkoztak, már nem dolgoznak a vállalatnál. Khosrowshahi nem nevezte meg a volt munkatársakat, de a Bloomberg hírügynökség szerint az egyik felelős Joe Sullivan, az Uber egykori biztonsági vezetője lehet."

"Közleményében Khosrowshahi azt is bejelentette: azonosították a hackereket, és biztosítékokat kaptak tőlük arra, hogy a lementett lopott adatokat megsemmisítik. Az elnök-vezérigazgató azonban nem közölt részleteket arról, milyen biztosítékokat kapott, és mit adott ezért cserébe."

Vagyis üzleteltek a bűnözőkkel. Kb. mint a tárgyalás a terroristákkal.

Akkor talán gondolhatnánk, hogy az Uber meg a többi vállalat tanult a dologból és többé nem lesz ilyen. Természetesen nem tanult, minden ugyanúgy megy tovább, sőt ugye most az Uber rendelt tízezres nagyságrendben önvezető autókat, szóval emelik a tétet, legközelebb már ember életek fognak kockán forogni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1213404005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása