Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ha parázol az adatbiztonság miatt... (okoskémeszköz)

2017. július 11. - GABOR2

Miközben egyre jobban szeretnék, hogy biometrikusan azonosítsák az embereket pl. beléptetésnél, vannak akik arra törekszenek, hogy kb. az egész emberiség ilyen jellegű adatait begyűjtsék. Erre remek eszköz lehet, ha az okostelefonok képernyőjébe építenek ujjlenyomat-olvasókat.

http://hvg.hu/tudomany/20170620_kijelzobe_agyazott_ujjlenyomatolvaso_vivo

Persze, ahogy az első ujjlenyomat-olvasós telefonnál megigérte az Apple, hogy az csak a telefonon fog tárolódni, lehet még itt is meg lesz igérve beetetésképpen. Aztán kiderül majd hogy egy hiba miatt, "véletlenül" elküldődik a cég szervereire az ujjlenyomat-képünk és ha már így alakult nem is törlik le. De az is lehet, hogy már nem is vesztegetik az időt ilyen ígéretekkel. A titkosszolgálatok örülhetnek. Csak azt nem értem, hogy a hatóságok ezt hogy engedhetik. Bár még csak jön az új "okostermék". Az adatvédelmi emberkéknek lépni kéne még időben.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5812657439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása