Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Inteles nagyvállalati gépek ezer éves hibája

2017. május 08. - GABOR2

Kiderült, hogy van egy kb. tíz éves hiba az Intel nagyvállalati gépeiben.

"Olyan sérülékenységet ismert el az Intel hétfőn, amivel a támadók távolról vehetik át az irányítást az áldozat gépe felett."

Hiába oly fontosak a nagyvállalati ügyfelek, meg elvileg hogy az adataik biztonságba legyenek előfordulhat, hogy egy évtizedig nem fedeznek fel súlyos hibákat. Az ügyet még inkább rontja, hogy a kommentek között több informatikus azt állítja, hogy ez már egy ideje jól ismert hiba, ami igazából direkt volt benne és az sem igaz, hogy márciusban szereztek tudomást a dologról, hanem már évek óta akarja egy biztonsággal foglalkozó társaság(SemiAccurate), hogy javítsa ki az Intel. Akárhogy is, mindig vigyázni kell mi mehet ki az internetre. Az egyetlen biztos dolog, ha vállalati titkokat nem tesszük elérhetővé. Az se jó, ha túlságosan monopol helyzetbe kerül egy cég, mert így a hiba amit találnak akár több százmillió gépen is kihasználható.

https://itcafe.hu/hir/sebezhetoek_az_inteles_nagyvallalati_gepek.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8012490513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása