Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ilyen lesz az életed az okosházban ( kéretlen reklámok, meg szokásos dolgok )

Avagy amiről sohasem olvashatsz marketing anyagokban

2017. március 23. - GABOR2

Az, hogy fel lesz törve az okosotthonod bizonyos rendszerei evidencia, lásd előző cikk és még egy csomó másik amit megírtam, de most nem ez kerül fókuszba.

Amiről írni akarok, annak ez a cikk a forrása:

https://pcforum.hu/hirek/19336/mar-kikapcsolt-gep-mellett-is-kepes-reklamokkal-bombazni-teged-a-google

"A Google csütörtökön igen hatásosan demonstrálta azt, hogy miért is nem praktikus a lakásunkat telerakni az internetre kötött okoskütyükkel. A cég egyik ilyen szerkezete, a tavaly ősszel piacra dobott Google Home ugyanis meglepetésszerűen reklámokat kezdett árasztani magából - bár a cég utólag tagadta, hogy ez tette volna."

Most komolyan olvastál-e, olyan cikket az okosházzal kapcsolatban, hogy majd reklámokat kell hallgatnod benne, akár akarod akár nem és nem csak a PC-dről. Pedig alighanem ez lesz a jövő. Miért, azt hitted, hogy a Google nem akar majd ott is követni és reklámokkal bombázni?!

Persze a cikk hozzáteszi, hogy a Google szerint ők nem akartak ilyet, de az elmúlt években sokszor volt, hogy olyat csinált egy techcég, hogy azt mondta, hogy valami véletlen, nem így lesz, aztán mégis az lett.

Hogy hozzak példát is:

https://pcforum.hu/hirek/17564/magatol-elkezdett-telepulni-a-windows-10-a-regebbi-gepekre

https://pcforum.hu/hirek/17626/titokban-akart-windows-10-re-frissiteni-gepeket-a-microsoft

https://pcforum.hu/hirek/17717/ma-ismet-megprobal-majd-feltelepulni-a-windows-10

https://pcforum.hu/hirek/17752/microsoft-valassz-frissitesz-vagy-frissitesz-a-windows-10-re

https://pcforum.hu/hirek/17864/mostantol-a-vallalati-gepekre-is-fel-akar-menni-a-windows-10

https://pcforum.hu/hirek/17942/matol-magatol-telepul-fel-a-gepekre-a-windows-10

Az első hír még arról szólt, hogy a Windows 10 csak "baki" miatt települ fel magától a gépekre végül kiderült, hogy ez lesz a vállalat hivatalos stratégiája. Első cikktől végül eljuthatsz az utolsóig, az igazságig.

Szóval szerintem ne legyél naiv. Ha nem akarod, hogy az egyéb problámák mellett az otthonod szinte minden berendezése reklámokkal bombázzon ne akard ezeket az okosház rendszereket.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1412363763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása