Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy cikk egy cikkről ( IoT)

Avagy mennyire is rossz a helyzet IoT területén

2017. március 23. - GABOR2

Miközben mindenfelől az ömlik ránk, hogy az IoT a jövő születik egy ilyen cikk.

https://itcafe.hu/hir/csak_a_szokasos_biztonsagi_res_a_biztonsagi_kamera.html

Ez a cikk erről a cikkről szól, de nem is a konkrét történet miatt, hanem mert jól bemutatja, hogy mi is az igazi helyzet az IoT területen biztonság szempontjából, és ez abból derül ki, ahogy megírták a cikket.

Kezdjük a címmel:

"Csak a szokásos: biztonsági rés a biztonsági kamerákban"

Ebből már kiderül, hogy mennyire általános, hogy milyen vacakok biztonság szempontjából. Itt egy kameráról van szó, de igazából az egyész számítástechnikánál ez a helyzet.

Közetkező rész szó szerint:

"A biztonsági problémáktól hemzsegő IoT-n belül is különleges helyet kezdenek elfoglalni az IP kamerák, amelyek mintha direkt vonzanánk a hibás firmware-eket. Most éppen a noname gyártónak semmiképpen sem nevezhető Nestnél derült ki, hogy a Dropcam és a Dropcam Pro Bluetooth kapcsolaton keresztül támadható és irányítható – remek lehetőséget kínálva a betörőknek arra, hogy pont időben kapcsolják le egy lakásban a felvételt."

No igen elég érdekes, hogy olyan dolgokkal akarják meghódítani az életedet, amik hemzsegnek a biztonsági problémáktól. Ugye amikor olvasod a sok "ez lesz a jövő" cikkeket ezekről nagyon nem értesítenek benne. Pedig azért elég gáz; nem igaz, hogy az okosotthonod egyes rendszerei, például bizonyos biztonsági rendszerei nemhogy csak  feltörhetők, hanem szuperkönnyen feltörhetők. Semmi kihízás sincs ezeknek a rendszereknek a feltörésébe, közben a gyártók meg azt akarják, hogy bízd rá az életed. És ha esetleg azzal jönnél, hogy ó ez biztos csak egy noname kínai vacak; nos a cikk is írja, hogy " noname gyártónak semmiképpen sem nevezhető Nestnél derült ki"; az Alphabet leánykori nevén a Google áll. (Amúgy már eleve... a Googlere bízni ezeket a rendszereket.)

Szóval ez is egy kiváló példa arra, hogy olyanra használjuk a netre kötött számítástechnikát amit nem tud jól ellátni. És még mennyi ilyen van.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr312363747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása