Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Digitális gazdaság story kicsiben...

2017. február 20. - GABOR2

Egyesek nagyon modernek szeretnének lenni és teljesen feleslegesen is fejlesztik magukat digitálisan. Aztán szembetalálkoznak a valósággal, vagyis hogy a számítástechika használhatóságának van egy határa. Nem azért mert látszólag ne működne jól, hanem azért mert a számítástechnikának van egy állandó tulajdonsága, ez pedig a sebezhetőség. Sebezhetőség akkor is ha minden elérhető javító folt fent van és a legújabb biztonsági programokat használjuk.

A story mondhatni pitinek tűnik, mert csak egy pizzázó volt a célpont, de ha  a jövőben minden így fog menni, akkor a többi dologgal is ez lesz... és a védekezés nem lesz sikeres.

Itt olvashattok róla: https://itcafe.hu/hir/hack_veszprem_pizzeria.html

Azért nem veszélytelen ez se, mert sokan ugyanazokat a jelszakat használják több helyen is.

"Egy népszerű pizzéria felhasználóinak adatait nemcsak megszerezték, de a támadó sajátos módon nyilvánosságra is hozta ezeket az információkat."

"Az omegahirek.hu írta meg tegnapi tudósításában, hogy hackertámadás érte pénteken az egyik veszprémi pizzéria weboldalát: „Feltörték a veszprémi … pizzéria oldalát, több ezer felhasználó személyes adatai, köztük a jelszavaik kerültek ki a netre. Az oldal üzemeltetője nem tett semmit annak érdekében, hogy értesítse a felhasználókat, csak gyorsan leállította az oldalt."

"Az omegahirek.hu munkatársai megkeresték a pizzéria üzemeltetőit, akik azt mondták, nagyon sajnálják a történteket, és arra kérik minden megrendelőjüket, hogy változtassa meg fontos jelszavait. Ők, amint tapasztalták, hogy támadás érte az oldalukat, leállították azt, és rendőrségi feljelentést tettek."

"Elmondásuk szerint akkor észlelték, hogy valamilyen probléma van, amikor egymás után futottak be szombaton reggel fals megrendelések. Volt, aki 100 pizzát akart rendelni. Aztán az árakat változtatták meg az oldalon. Hiába zárolták azonnal az oldalt, a hacker mindig újraaktiválta."

"Weblapjuk jelenleg elérhetetlen, rendelést ezért csak telefonon tudnak felvenni, ráadásul új weboldalt is készíttetniük kell, ami több száz ezer forint költséget jelent."

Remélhetőleg az új weblapon csak tájékoztató adatok lesznek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3112274867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása