Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ajánlás (adatárolás)

2016. december 08. - GABOR2

Olvassátok el ezt az érdekes cikket arról, hogy előfordulhat, hogy hirtelen elveszíthetünk rengeteg tudást, mert számítástechnikai eszközökön tároljuk őket. Nem csak a szokásos okokról van szó.

http://www.origo.hu/tudomany/20161205-barmelyik-pillanatban-torlodhet-az-osszes-informacio-napvihar.html

"Elég egy erőteljesebb napvihar, egy ügyes hacker vagy egy ügyetlen dolgozó, és a ma ismert információk jó része örökre eltűnhet a Föld színéről - és minderről gyakorlatilag mi tehetünk. A 21. században ugyanis gyakorlatilag már mindent merevlemezeken és szervereken tárolunk, amelyekre bármit lehet mondani, csak azt nem, hogy biztonságosak. Elképesztő adatmennyiséget halmoztunk fel az elmúlt néhány évben, amelyek nagy részét olyan tárolóegységen tartjuk, amelyet lehetetlen biztosan megőrizni az utókor számára. Mit tehetünk azért, hogy egy váratlan esemény hatására ne törlődhessen az eddig összegyűjtött információ?"

"Mennyi tudományos értekezés és peer reviewed tanulmány létezik csakis az interneten kiadott folyóiratokban? Hány, a történelem szempontjából sorsdöntő eseményről készült fotót tárolunk kizárólag a gépünkön, felhőkben, az interneten? Mi történne, ha mindez elveszne?"

Még a cikkhez hozzátenném, hogy pl. a felhős cég csődbe is mehet és akkor is akár bukhatjuk az adatainkat. Jobb a fontos dolgokat maguknál tárolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3712033289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása