Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A hackelhetőség közvelen életveszélyt is okozhat ( M2M és egészségügy)

2016. december 08. - GABOR2

Ugye milyen jó ötlet az, ha olyan pacemakert készítünk amire távolról rá lehet csatlakozni és meg lehet hackelni?

"A korszerű szívritmus-szabályozókat vezeték nélküli kapcsolattal látják el, az orvosok ennek segítségével olvassák ki az adatokat. Ezen értékek felhasználásával akár egyéni terápia is kidolgozható vagy elkerülhető a műtét. A gond csak az, hogy ezeket a vezeték nélküli kapcsolatokat gyakran vagy nagyon rosszul vagy egyáltalán nem védik az illetéktelen hozzáférésektől. A hackerek elvileg a készülékek minden funkcióját elérhetik, ezáltal megváltoztathatják az adatokat és az adott egyénhez igazíthatják a terápiákat. Sőt, a pacemakerek lekapcsolása esetén a beteg még meg sem tudná, hogy pontosan mi történt, hiszen a hozzáférés a távolból és gyakorlatilag észrevétlenül történne. "

"A szakemberek arra akarták felhívni a figyelmet, hogy ezen a területen sürgősen komolyabb biztonsági szabványokra van szükség. S a legfontosabb: nem adatok vagy pénz tűnhetnek el, hanem emberéletek kerülhetnek veszélybe."

Más is hackelhető...

"Tavaly áprilisban derült ki, hogy Billy Rios amerikai biztonsági kutató feltörte a Hospira osztrák cég Life Care PCA nevű infúziós pumpáját. Az eszköz a műtétek során biztosítja, hogy a páciens folyamatosan megkapja az érzéstelenítőt, az antibiotikumokat vagy más anyagokat."

De legalább nincsenek az internetre kötve... Még. Majd biztos valaki kitálja, hogy milyen jó ötlet lenne...

https://sg.hu/cikkek/111778

A cikk linke: https://sg.hu/cikkek/122631/konnyu-celpontok-a-pacemakerek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8512033365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása