Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft az egészségünk után is kutakodna?

2016. november 14. - GABOR2

Itt a hír:

http://hvg.hu/tudomany/20161114_microsoft_algoritmus_tudorak_bongeszes?utm_expid=1324304-9.KUdA7X4UQ6ueLGrcG8JcaA.0&utm_referrer=http%3A%2F%2Fhvg.hu%2F

A Microsoft szerint jó dolog, ha a felhasználók egészségügyi dolgairól is tud és a keresési eredményeiből összeálló profilból következtetne, mi a baja a felhasználónak. Mivel rengeteg más cég is gyűjt rólunk adatokat ezért ezt nem csak a Microsoft teheti meg...

"Köztudott, hogy a netes keresések rengeteg mindent elárulnak a felhasználókról, nem véletlen, hogy néhány cég óriási pénzeket kaszál a testre szabott hirdetéseken. A Microsoft kutatói szerint viszont ennél hasznosabb dologra fordítják a keresések elemzését, bizonyos betegségek korai megállapítására."

"Mivel a betegség nem az egyik pillanatról a másikra jelenik meg, sokat elárul az, ha valaki olyan fogalmak után kutakodik a neten, mint a mellkasi fájdalom, a véres köpet vagy a rendszeres hörghurut. Más árulkodó jelek is vannak, mondjuk a dohánytermékek, a dohányzásról való leszoktatásban segítő termékek utáni keresés. A Microsoft algoritmusa a keresések mellett elemzi a felhasználó korát, nemét, faját, azt, hogy hol lakik (van-e a lakóhelye körül azbesztszennyezés), sokat repül-e stb."

Szerintem sokan egyetértenének vele, hogy sem a Microsoftnak sem más techcégeknek nincs semmi ehhez a dologhoz. Ez az orvos-beteg dolga, nekik kell megoldani.

A legprivátabb dolgainkat kielemezik aztán feltöltik a "nagyon biztonságos" felhőjükbe, hogy aztán közkincs legyen a hackereknek hála. Kösz nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr811959755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása