Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

WOW!! Az Internet Hungary az újtechkor mellett?!

2016. október 03. - GABOR2

Természetesen nincsenek illúzióim, de aki megnyitotta az egész rendezvényt úgy tűnik bizony már újtechkor tag.

Karas Monika a neve és azthiszem az egészet bemásolom ide és kiemelek néhány dolgot:

"Az elnök kifejtette: nem haladni kihívás, hanem megállni. “Tudunk-e jó döntéseket hozni, amivel a technológiai fejlődést is elősegítjük és megfelelő határokat is ki tudunk jelölni, amelyeken belül biztonságban tudhatjuk magunkat” – tette föl a kérdést.

Hozzátette: azt, hogy a gépek értünk vagy helyettünk vannak, “mi döntjük el, mi húzhatjuk meg a határt”. Ebben a tudatosság, a megfelelő értékítélet és a mértékletesség kell, hogy vezéreljen mindenkit – jelentette ki.

Az NMHH a technikai fejlődés lelkes támogatója, nemhogy akadályokat nem gördít a haladás elé, hanem nap mint nap azon dolgozik, hogyan biztosítsa az utat annak, hogy az új műszaki megoldások valóban megkönnyítsék az emberek mindennapi életét – jegyezte meg Karas Monika.

Utalt rá: ezt a célt szolgálta, hogy nyáron értékesítették a 3400-3800 MHz-es spektrum egy részét, ezzel megnyitva az utat az ötödik generációs (5G) mobilhálózatok hazai fejlesztése előtt. Így emelkedhet a szolgáltatás színvonala, ugyanakkor biztosítják azt is, hogy minden magyar egyenlő esélyekkel férhessen hozzá az információs javakhoz.

Másik közelmúltbeli intézkedésként említette a hatóság vezetője, hogy tízezer, gépek közötti kommunikációt lehetővé tevő telefonszám használatát adták ki, s e célra összesen tízmilliárd – a mainál jóval olcsóbban használható – mobiltelefonszámot különítettek el.

Hangsúlyozta, “az internet az információról, az adatokról változtatja meg a felfogásunkat”, az adat, az információ pedig “a 21. század olaja”, amely rengeteg üzleti lehetőséget rejt, és egyre több embernek ad munkát, megemlítve, hogy tavaly megduplázódott az adatbányászattal, -elemzéssel és -előállítással foglalkozók iránti munkaerőpiaci igény."

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8811763183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása