Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft újabb felháborító lépése (Kötelező frissítés Win7-re 8-ra)

2016. augusztus 16. - GABOR2

pcforum.hu-ról...

"Eddig a Windows 7 és 8 - illetve szerveroldali társaik: a Windows Server 2008 és 2012, valamint ezek R2 kiadásai - esetében a felhasználók szabadon megválogathatták, hogy a havonta kiadott általában több tucat folt közül melyeket rakják fel gépeikre, és mik telepítését mellőzik valamilyen okból kifolyólag. Egy-egy folt telepítését akár hosszú időn át is elhalaszthatták, miközben időközben megjelenő társaik ettől függetlenül felrakhatták.Erre azonban ősztől kezdve már nem lesz lehetőségük, mert a foltok egyetlen óriási csomagban fognak érkezni, amiből csak együtt lesznek telepíthetők. Ráadásul a következő havi foltcsomagot sem lehet majd az előző havi telepítése nélkül felrakni - főleg, hogy az magában fog foglalni majd minden korábban kiadott foltot is."

Oké, látták hogy sokan nem rakták föl az enyhén szólva kétes frissíétéseiket és most elveszik a lehetőséget, hogy így kivédjék az emberek ezt a dolgot. Azt is látták, hogy sok ember Windows 7-nél akar maradni. Nem akarják, hogy elkerüljed a kémkedésüket. Ezután, már tán nincs más igazán jó megoldás mint otthagyni a Microsoft-ot és a Windowst. Ha a cégeknek fontos, hogy ne kémkedjenek utánnuk, akkor ezután át kell térniük más rendszerre. Szerették volna, ha az emberek mindent a felhőbe töltenek fel nekik. Ez nem ment, a cloud becsődölt. Hát találtak másik módszert. Tudjuk, hogy az USA titkosszolgálata nemzetbiztonságra hivatkozva a szövetségesei után is kémked és ebbe beletartozik az üzleti kémkedés is(üzleti titkok, találmányok stb.)

Nem beszélve egyéb problémákról amit már rögtön írtak is kommentben:

"Minden egyes kísérlettel egyel több az elégedetlen felhasználó. Mint tudjuk a frissítések jelentős része okoz problémát a gépek inkompatibilitása miatt, illetve vannak olyan javítások, amelyek csak a terheltségét növelik a gépeknek, és lényegi javulást nem okoz (gondolok itt a szuahéli pontos idő patchre). A csomagban érkező frissítések akkor csomagban lesznek eltávolítandók hiba esetén?"

A Microsoft véleménye: "A Microsoft szerint mindez kedvező hatással lesz mind a frissítési időre, mind a felhasználói élményre is."

Szerintem pedig ideje váltani.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2010414486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása