Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Bizalom 3 (biztonsági megoldások)

2016. június 30. - GABOR2

Ez a cikk jól szemlélteti a szakadékot ami egyes emberek között van a biztonságtudatosságban.

http://pcforum.hu/hirek/18473/egyre-paranoiasabbak-a-felhasznalok-az-interneten

" legújabb kutatása szerint a paranoid felhasználók egyre szélsőségesebb módszerekhez fordulnak, hogy távol tartsák magánéletüket és személyes adataikat az online világ kíváncsiskodó szemeitől. Mindezek ellenére sokan egyáltalán nincsenek tisztában a veszélyekkel – aki pedig mégis, az sokszor mellényúl az extrém megoldásokkal."

Magyarán azok akik foglalkoznak a témával már nem hiszik, hogy pl. a virusírók meg egyéb felkínált megoldások megoldják a problémájukat. Régebben még lehetett tényleg ilyesmiben reménykedni, de ma már aki elgondolkodik a témáról az tudja ez nem megoldás. A támadók lehetőségei több mint elegendők, hogy tönkretegyék a digitális országot.

Mik vannak itt:

- a felhasználók a biztonságuk érdekében letakarják a webkamerájukat

- a felhasználók úgy gondolják, hogy adataik védve vannak, ha olyan készüléken tárolják őket, amelyen nincs internet-hozzáférés ( ez mindennél fontosabb lenne)

-Olyan techcégek követésének kiiktatása mint a Google, Facebook.

- stb.

Ezután jön egy fals állítás... vegyünk biztonsági termékeket és minden rendbe lesz. Ez se oldja meg alapvetően a problémákat. Erre itt van egy friss eset:

http://pcforum.hu/hirek/18480/mar-megint-beengedi-a-virusokat-a-symantec-virusvedelme

"a közelmúltban egy újabb rakás olyan biztonsági hibát sikerült felfedeznie a Symantec védelmi megoldásaiban, aminek köszönhetően azok pont céljukkal ellentétes feladatkörbe kerülnek. A szoftverek ugyanis ahelyett, hogy kint tartanák a vírusokat, pont hogy beengedik azokat, illetve lehetővé teszik működésüket akkor is, amikor arra egyébként a kártevőknek nem lenne módjuk."

"Ráadásul a felhasználók hiába is vannak felkészülve a vírusfenyegetések elkerülésére vagy vetnek be más védelmi módszereket is a helyi gépeken. Ugyanis a kártevő már az előtt tud aktiválódni, hogy egyáltalán lehetőség lenne elkerülni a fertőzést a végpontokon."

Szóval ideje, hogy mindenki levonja a következtetést a digitális világot nem fogjuk tudni megvédeni. Ezért fontos dolgokat nem szabad netre kötni. A cloudot pedig olyan messzire el kell kerülni amennyire csak lehet.

Az emberek gondolkozása látszik, hogy változik, a bizalom megszünőben. Reméjük még időben visszafordulunk a zsákutcából.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr408855878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása