Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Hú de "jó" a digitális állam...

2016. június 16. - GABOR2

Két példa rá, hogy miért is nagyon rossz irány digitális államot építeni.

 

http://pcforum.hu/hirek/18428/20-eves-kemkedesre-lehetoseget-ado-hibat-talaltak-a-windows-ban

20 éves !!!! kémkedésre lehetőséget adó hibát találtak a Windowsokban.

"A Microsoft keddi szokásos havi foltcsomagjában több egyéb, kisebb súlyú mellett egy rendkívül veszélyes, ráadásul ősrégi hiba javítását is kiadta. A Windows 95-től kezdve az operációs rendszer minden kiadásában megtalálható BadTunnel sebezhetőség ugyanis a gépek teljes hálózati forgalmának megfigyelését lehetővé teheti a hackerek számára."

Sebezhetőségek mindig lesznek ezer számra. És képzeljüke el... húsz évvel ezelőtt valaki felfedezi a hibát és húsz éven át tudott kémkedni. És még mennyi ilyen van még?!  Az államok non-stop tudnak kémkedni, mert mindig van elég sebezhetőség a raktáron és ha internetre kötjük az államot akkor az egészet felkínáljuk nekik. Ráadásul hiba lehet olyan is ha háborús helyzet lesz, akkor tönkireteszik az egész digitális államot javíthatatlanul. Ezért fontos dolgokat nem kéne netre kötni.

Másik: http://pcforum.hu/hirek/18429/ketezer-forintert-barki-betorhet-a-kormanyzati-gepekre

Kétezer forintért bárki betörhet kormányzati gépekre.

"Legalábbis ezt állítja egy új jelentésében a Kaspersky, ami szerint egy alvilági fórumon legalább 70.000 (!) európai uniós kormányzati szerver adatait árulják hackerek. Egyes gépekhez már akár 6 dollárért (1700 forintért) lehet illegális hozzáférést lehetővé tevő logint vásárolni."

Ez persze nem szerepel a digitális államot népszerűsítő anyagokban. A digitális állam egy rémálom lenne. El kell kerülni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr518813806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása