Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Mexikóban is szeretik a felhőket...(cloud, digitális állam)

2016. április 24. - GABOR2

Ezuttal Mexikó villantotta fel milyen klassz lenne a jövő, ha kiépülne a digitális állam és minden a felhőben lenne. Mexikó összes szavazópolgárának személyes adatait szerezték ezúttal meg. Hála a nagy tárhelynek egy akcióval 87 millió ember adatait kaparintották meg. Köszönjük felhő.

Ezért is "szeretem" én a felhőt, meg a gondolatot, hogy tízmilliók adatai töltsük fel oda. A felhő biztonságosabb... ja persze de attól még feltörhető és elég csak egy alkalom és hopp az ország teljes lakosságának, tízmillióknak, százmillióknak az adatai kint vannak szépen. Az apróbetű persze majd ott lesz, nem kapsz semmi kártérítést. És ne felejtsük el, hogy személyi adatok mellett ott lenne a találmányok leírása, üzleti titkok, ha a vállalkozások adatai is fent lennének a felhőben. A túlzott digitális állam dolgot is át kéne gondolni, mert nemcsak ellopni lehet valamit, hanem tönkretenni is. Ha pedig bejut valaki akkor arra is képes lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr118660482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása