Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Borús képek a felhő piacán...

2016. április 21. - GABOR2

Az a jövő csak nem akar eljönni... Ami nem baj. Itt egy cikk:

http://www.origo.hu/gazdasag/20160331-felhoszolgaltatasok.html

Lássuk sorjában:

"Alaptalan félelmek és a cégvezetők hiányos ismeretei – többek között ezek gátolják a felhőalapú szolgáltatások gyorsabb hazai elterjedését."

Ajjaj, szóval nem terjed, hiába az évek óta meglevő marketing dömping. Helyes.

"A hálózati kapcsolat hiányában nem elérhető adatok és rendszerek, illetéktelenek férhetnek hozzá a cég működése szempontjából kritikus információkhoz – ezek a legnagyobb aggályok a hazai vállalatvezetők körében a felhőalapú (cloud) megoldásokkal kapcsolatban egy, a múlt évben végzett Bell Research kutatás szerint. "

Ezek jó érvek, de én itt a blogon felsorolásszerűen teli írtam egy oldalt a hátrányáról és mégcsak le se írtam mindet.

"Ezek a félelmek is jelzik, hogy bár az üzleti racionalitás az ilyen konstrukciók alkalmazása mellett szól, a sokszor alaptalan bizalmatlanság meggátolja bevezetésüket."

Betonbiztosan megalapozott a bizalmatlanság.

"Még így is az informatikai szektoron belül az egyik leggyorsabban növekvő területnek számít azonban Magyarországon is a felhőalapú számítástechnika, igaz meglehetősen alacsony bázisról indulva."

Pedig évek óta van nyomatva a marketing. Mindjárt látszik is mennyi az annyi...

"a hazai kis- és középvállalkozások mintegy 3 százaléka használt valamilyen felhőmegoldást "

Ennyi milliárd marketing és csak 3 százalék????!!!!! Persze mostmár befektettek egy csomó adatközpontba nincs más út mint előre, de... azért szerintem már sokan kiugranának ha könnyen lehetne. Ez bizony nem megy. Ez jó hír az egész társadalomnak.

"A nagyvállalatok körében valamivel kedvezőbb volt a helyzet, az ebbe a kategóriába tartozó cégek körében 8 százalékra tehető a cloud-ot használók aránya."

Ez se sok, de ilyenkor felmerül, hogy vajon ugyanarra gondolnak-e... mert bizony ez lehet privát cloud és az nagyon más, nincs külsős.

"Ez az adat azért is meglepő, mert a cégvezetők saját bevallásuk szerint tisztában vannak azzal, hogy mi is ez a technológia."

Ennek nagyon örülök. Ebből is látszik, hogy hiába magyarázgatnak... nem fog menni. Az y generáció már az újtechkorban van, és egyre több helyen lesznek vezetők.

Ez az egész cloud egy agyrém. Mindenki bizza az adatait mondjuk 5 nagy cloud szolgáltatóra, miközben ott a józanész, a sok történelmi példa, hogy nem jó ötlet; Snowden; az amerikai törvények hogy belelássanak; az amerikaik büszkesége, hogy ők bizony használják a titkosszolgálatukat és ebbe bizony benne van a szövetségesek adatainak ellopása nemzetbiztonságra hivatkozva(találmányok, üzleti, gazdasági titkok is). És még rengeteg mindennel lehetne folytatni, de inkább bemásolom a kommenteket, mert teljesen jók. Amikor én olvastam a cikket még csak kettő volt.

""Az viszont jól látszik a felmérésből, hogy a hazai cégvezetők többsége tisztában van azzal, hol lehetne hasznosítani a felhőszolgáltatásokat."

Igen, sehogy. Óriási biztonsági kockázata van."

 

"Ez a cikk nyilván népszerűsíteni szeretné a felhőszolgáltatást. De miután egyetlen érvet sem hoz fel, hanem csak butának, gyávának és ugyanakkor elbizakodottnak állítja be a vállalatvezetőket, inkább bennem is kételyeket ébreszt."

Lassan kezdenek eltünni a felhők az égről és kisüt a Nap. Helyes. Ha nem így lenne akkor egy hatalmas civilizációs katasztrófa elkerülhetetlen lenne. Mindenkinek rossz lenne. Már írtam miért...

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr918649118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása