Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A digitális ország, és a felhő koncepciója megint nagyot alkotott...

2016. április 05. - GABOR2

Megint egy előjel, hogy a digitális ország + felhő kombó milyen szuper is lenne: http://itcafe.hu/hir/kozel_50_millio_torok_allampolgar_alapadatai_az_in.html

Most éppen 49,5 millió ember adatait sikerült megszerezni. A felhőnek hála nem kell vesződni pár ezerrel rögtön jöhet a tízmilliós tétel.

A cikk egyes részeit kommenteltem:

 

Na ezért veszélyes a digitális állam, meg gazdaság. A felhő ezt hatványozza. Most csak lazán 49,5 millió ember adatai kerültek ki. A digitális állam mindig sérülékeny és addig tart amíg az ellenségei csak leszívni akarják, viszont ha komolyra fordul a dolog és rombolás a cél akkor akkor vége az egésznek. Ezért nem kéne ráépíteni.

"Az adatbázisra mutató oldalon néhány tanulság olvasható:" Jaj ilyen tanulság mindig van... Érdekes, hogy eleve azt mondják, hogy a felhős adattárolók milyen biztonságosak, minden meg van igérve, de hányszor előfordult, hogy irtó banális dolgokat se tartottak be. És az ilyen eseteknél kiderül, hogy ez tömeges. Ez az igazi tanulság.

"a biteltolás nem helyettesíti a titkosítást" Ez a legprimitívebb titkosítás. Még én is fel tudom törni otthon programok nélkül. Szuperkönnyű egy sima karaktereltolást feltörni.

"Törökország lakossága a 2015-ös népszámlálás alapján 78,7 millió fő, tehát a 49,6 milliós adatbázis közel sem teljes" Jaj na mi van talán még kéne több? Legyenek még többen a felhőbe? Csak több mint a lakosság fele, van fent az adatbázisba. Igazából talán mindenki aki számít, mert pl. a csecsemők még nincsenek fent. De az is lehet, hogy nem akarták a teljes adatbázist feltölteni.

"Az akció mögött politikai célok húzódhatnak, mivel az "omladozó és sérülékeny technikai infrastruktúrát" egyértelműen a "káros ideológiák, korrupt rendszer és egyre erősödő vallási szélsőségességek" rovására írja az alkotó, egyúttal Erdogan ellen emel szót, emellett az amerikaiakat is óva inti Trump megválasztásától"

Tévedés, mert a sérülékenység a számítógépes rendszerek elválaszthatlan része. Ezért nem szabad mindent rábízni. A felhőt meg nagyon el kell kerülni.

Ez a dolog ugyanúgy megtörténik az USA-ban mint Törökországban. Előrevetíti a digitális állam hétköznapjait. El kellene ezt kerülni.

 

Ja és még annyit, hogy "Ezekkel az információkkal akár már banki ügyek is intézhetők Törökországban, például telefonon keresztül."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr948567058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása